reklama
no nie. a cały czas tak ma? i czy w ogóle nie chce pić? pewnie napija się mleczkiem, mój Oskar tez przez długi czas nic innego nie pił i czasami miał lekko zapadnięte ale to tak minimalnie. to musi być wyraznie widać, zresztą są jeszcze inne objawy, które towarzyszą odwodnieniu.
nie martw się. ja tylko tak napisałam, dziecko pewnie byłoby ospałe, niekontaktowe itp.
nie martw się. ja tylko tak napisałam, dziecko pewnie byłoby ospałe, niekontaktowe itp.
Kochane, czy któraś z Was wie coś może o usg ciemiączkowym? Jak wygląda takie badanie, czy jest w jakikolwiek sposób szkodliwe dla dziecka? Nie mam o tym pojęcia. Ostatnio byłam na badaniu u neurologa (w szpitalu na Niekłańskiej) i głupia baba stwierdziła napięcie mięśniowe u dziecka dając skierowanie na to właśnie usg. Mam wątpliwości czy jest sens robić to badanie, bo lekarka najpierw przestraszyła dziecko, to zaczęło płakać i w takim stanie je zbadała. Chyba raczej u każdego w trakcie płaczu napięcie sie wzmaga? Państwowa opieka zdrowotna to koszmar!
Joanna@
Fanka BB :)
tak....wiem cos na ten temat , milismy miesiac temu robione taki badanie. Nie jest ono szkodliwe ani bolesne. Wyglada jak robienie usg np brzucha podczas ciazy tylko po glowce i mala glowica. Trwa kolo 15 min, a maluch siedzi na kolankach albo lez na kozetce. Najlepiej jest wziasc jakas zabawke ktora go zajmie zeby sie nie wiercil.
Ps nas tez straszyli ale naszczescie nic zlego nie wyszlo.
Ps nas tez straszyli ale naszczescie nic zlego nie wyszlo.
Mysmy juz mieli kilka razy robione usg ciemiaczkowe, jest to badanie bezbolesne, nieszkodliwe, robi sie je tak jak usg brzuszka. Wazne jest aby dzidzia sie zabardzo nie wierciła. Na ostatnim usg Macio spał. U mnie w szpitalu robi sie je jak dziecko lezy wazne jest tylko aby miało dosc duze ciemiaczko.
Encja jest sens robic badanie bo dziecku niezaszkodzi
Encja jest sens robic badanie bo dziecku niezaszkodzi
makitoza
Fanka BB :)
Badanie nieszkodliwe, córka spała i nawet się nie obudziła
kasiakrecik
Zaciekawiona BB
Encja
Niczego sie nieobawiaj, jestesmy w podobnej sytuacji, rowniez bylismy u neurologa ( na Kieleckiej) i doktórka stwierdzila wzmożone napiecie miesniowe u naszej coreczki oraz skierowala nas wlasnie na usg przezciemiaczkowe ( Soczi). Badanie bezbolesne i w miare szybko. Lekarz dokladny i konkretny. Podobno jest to badanie rutynowe przy wzmozonym napieciu, czasem rowniez zlecaja eeg. Ps. dostaliscie skierowanie na rehabilitacje? Pozdrawiam Kasia
Niczego sie nieobawiaj, jestesmy w podobnej sytuacji, rowniez bylismy u neurologa ( na Kieleckiej) i doktórka stwierdzila wzmożone napiecie miesniowe u naszej coreczki oraz skierowala nas wlasnie na usg przezciemiaczkowe ( Soczi). Badanie bezbolesne i w miare szybko. Lekarz dokladny i konkretny. Podobno jest to badanie rutynowe przy wzmozonym napieciu, czasem rowniez zlecaja eeg. Ps. dostaliscie skierowanie na rehabilitacje? Pozdrawiam Kasia
reklama