reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

melka mina GP przy drugim szczepieniu powiedzieli abym 2 godziny przed podaładziecku CALPOL-jest taki od2 miesiąca u nasbardzo szybko się sprawdził działał rewelacyjnie dziecko jakby nic mu nie było
Ana kolke INFAKOL tez nam bardzo pomógl

reklama
Melka- to na 99% się kolki zaczęły i musisz teraz popróbować z eliminowaniem (jeżeli jesteś za tym, bo niektórzy uważają, że to nic nie daje - moim zdaniem warto spróbować dla dzieciaczka) i częstymi masażami. Wiesz co u nas się sprawdza ostatnio na spokojniejszy i dłuższy sen? "Swaddling", czyli ciasne zawijanie dziecka w kocyk lub specjalny do tego kombinezonik - ja mam taki: Summer Infant "Swaddle Me" 100% Cotton Knit Blanket Circle Bear - Littlewoods
Oczywiście nie cały czas, ale jak zobaczysz, że dziecko jest niespokojne - warto spróbować - tylko nie wiem, czy Twój Oluś nie jest już na to za duży - może się wkurzać, że ma skrępowane rączki :happy: Krzyś na razie uspokaja się jak Go tak zawijam :tak:
Co do zastrzyku - w PL Alicja dostawała w udka :frown: ale taką małą igiełką - góra 1.5 cm :eek:

Tajchi infacol mam ale problem w tym, ze trzeba go dawac caly czas przed kazdym karmieniem a ja przez to ze chodze niewyspana mam skleroze:wściekła/y:
Lucin@ na zawijanie Olek chyba jest za duzy i wiem ze nie dalby sie zawinac, nawet jak podczas snu go przykrywam to kopie tak dlugo az sie odkryje:-)
ale cos w tym musi byc bo jak placze to dziala jak go mocno do siebie przytulam i buzia do buzi ze sie ruszac nie moze:tak:

Oj dziewczyny nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała tez miec przy sobie i tulić swoja małą Rybkę. Tak czytam o tym jedzeniu, wagach kruszynek i innych dzidziowych sprawach i az się rozczulam normalnie...i czekam i czekam i czekam
A przy okazji...produkty mleczne jadłyscie juz zaraz po porodzie??

Witam,
Medio Ty nie narzekaj sama jestes chuda!!! A tak w ogole to mieszkam w wojewodztwie mazowieckim:))

Tajchi powiedzy mi jak zalatwialas becikowe w PL i jakie wymagania i formalnosci trzeba spelnic. Ciekawe czy ja bym dostala...nie ukrywam, ze kaska by sie przydala, w szczegolnosci teraz kiedy urzadzamy mieszkanko.

Ostatnio mam taki zapieprz, ze nie wiem gdzie rece wlozyc. By tego bylo malo, Alus stal sie nieznosny w nocy. Budzi sie co chwile i placze w nieboglosy. Nie chce przesypiac calych nocy. Nie wiem co mam robic. Kaszki na sen nie pomagaja. A najlepsze, ze o 5 rano juz jest gotowy do zabawy. Nie chce siedziec w wozku, wiec spacery to koszmar. Siedzial by tylko na rekach.
Macie jakies rady:confused2:

Dzien dobry :-)

Junia przypominasz mnie z przed drugiej ciazy :tak: bo po pierwszej tez zlecialam do swojej wagi choc bardzo chcialam zeby mi cos zostalo chyba taki nasz urok ale nic sie nie martw mi po Olivce zostalo 6 kg i narazie nic wdol (na szczescie ) moze i Tobie sie poszczesci. A co do jedzenia to moja OLa taka sama choc ostatnio cos zaczela jesc a wczesniej to zyla tylko na mleku z platkami :szok::wściekła/y: koszmar wiem co przechodzisz i tez rozne metody stosowalam i nic to chyba samo musi przejsc

Melka ja jeszcze stosowalam Nelsons Teetha to jest taki proszek w malych saszetkach i wsypujesz do buzi dziecka tylko musisz zapytac sie w aptece od jakiego wieku mozesz stosowac ale wydaje mi sie ze bedziesz mogla juz podawac Olkowi.

Tajchi - witamy ,witamy.Gratulacje dla Kacperka a tak niedawno pisalas ze nie siedzi sam a tu prosze super chlopak

dziewczyny nie przesadzajcie to wcale nic fajnego byc az tak chudą jak ja...:no: jedyna zaleta to to że moge jeść ile tylko chce i co chce:-) a uwielbiam jedzonko:-p

Załączniki

• IMG_0162.jpg
    IMG_0162.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Do góry