reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

KAMILALOPEZ a jakie bedziesz miala lozeczko i z jakiego sklepu? w mothercare jak kupujesz to oni moga Ci doradzic, a w katalogu zawsze jest napisane obok lozeczka jaki materac w tym rozmiarze maja i z czego sie sklada. slyszalam ze sprezynowe sa nie dobre dla malutkich dzieci...

reklama
Czesc Kobietki:-)

Kamilalopez - niestety nie doradze w sprawie materaca bo my mamy kojec :tak:

A u nas wczoraj byla HV w sprawie czestego budzenia sie Olivki w nocy i duzej ilosci picia jakie pochlania szczegolnie w nocy no i poradzila nam zeby w nocy podawac do picia tylko wode i nie wyciagac Malej z lozeczka no i mam wszystko zapisywac o ktorej wstaje rano o ktorej budzi sie w nocy i jak dlugo niespi jak czesto zmieniam jej pampersa oczywiscie zastrzegla ze napoczatku moze byc ciezko ale zeby sie nie poddawac i powiem wam pierwsza nocka byla super bo spodziewalam sie koszmaru Olivka poszla spac o 19 o 20 30 sie obudzila dalam jej wode troche sie jej to nie spodobalo ale napila sie troszke i usnela a nastepna pobudka byla o 2 :szok: no i wsumie nie spala do 3 15 ale sie nie awanturowala tylko wstalala w lozeczku to ja ja kladlam spowrotem w koncu usnela i obudzila sie o 6 30 takze jestem mile zaskoczona bo w kazda noc budzila mi sie po 10-15 razy wlasnie zeby sie napic. zobaczymy jaka bedzie dzisiejsza noc ale nawet jak bedzie ciezko to sie nie poddam :tak:

Buziaki

Kornasia lozeczko dostaniemy od siostry mojego D bo ona ma porzadne i nie zniszczone wiec musze tylko materac kupic.Patrzylam w mothercare na internecie ale i tak mi to nic nie dalo bo nawet jak widze z czego jest w srodku to nie wiem czy jest miekki czy twardy,no i nie chce sprezynowego bo sama mam z nimi zle doswiadczenia.
Olinda pewnie,nie poddawaj sie:-)

oj to superrr, dziewczynka mowisz:-) u mnie pewnie drugi chlopak bedzie:-p ale dowiem sie po porodzie :-D co do usg w 32tyg. ja ju nie bede miec :cool:(lozysko na lewym boku z tylu ulozone) ale jeszcze sie dowiem jak bede u poloznej w 28tyg.:eek:
co do lozyska, ono moze sie jeszcze podniesc a czemu cc, cc robia przez to kiedy lozysko zatyka ujscie macicy, dziecko aby sie wydostac musialoby przebic lozysko ktore jest bardzo ukrwione a wiec wykrwawic sie mozna takze temu cc ale tak na razie jest jeszcze troche czasu na poprawe danej sytuacji:tak: takze zmartwienia prosze na razie odlozyc na bok a martwic sie jak bedzie juz 100% powod ok:tak:

a i napisze cos co do mojego samopoczucia, jest super, czasem cos zaboli , plecy nogi, ale czasem, ostatnio napad na slodycze co juz zredukowalam do potrzebnej ilosci cukru na dzien :-D na razie przytylam 6 kilo i mam nadzieje ze 15 nie przebije jak za pierwszym razem(17) i mam nadzieje ze tak jak teraz mi cala ciaza zleci:cool2:
Dziekuje Wazka to moja pierwsz ciaza i kazda rada jest na wage zlota . Co do mojego samopoczucia to jest dobrze - w ogole ciaze znosze dobrze nie wiem co to wymioty , niktore dziewczyny strasznie sie mecza ale ja nie . Oprocz ogolnego zmeczenia , znuzenia i ospalosci nic szczegolnego nie zauwazylam , no moze jeszcze wieczny katar - zatkane zatoki i siusianie. A teraz bezsennosc a jesli sen juz sie pojawi to straszne koszmary . Moja corunia tak sie wierci - strasznie ,nie dosc ze bola mnie kosci - glownie biodra to jeszcze mala daje znac . Ale juz niedlugo bede mogla juz ja tulic do siebie no i mam nadzieje ze przestawi sie na dzienny tryb zycia .... Pozdrawiam

Kamilalopez- oj ta nocka byla tragiczna prawie cala noc nie spalam ale mam nadzieje ze ta bedzie lepsza zobaczymy :tak: taka jestem zakrecona dzisiaj przez to niewyspanie ale nikt nie obiecywal ze bedzie lekko damy rade i wszystko bedzie dobrze :tak: A jak Ty sie czujesz????

Tajchi - jak tam u was z kupkami mam nadzieje ze lepiej

Milego wieczorku Kobietki

Olinda,dzieki dobrze sie czuje.Niestety teraz jestem coraz bardziej leniwa i zmeczona.Z checia bym calymi dniami lezala i nic nie robila:szok:
Trzymam kciuki za Twoja dzisiejsza nocke:-)

Witam,
strasznie tu pusto:szok:

Kamilalopez jak sie czujesz??
Olinda Alus solidaryzuje sie chyba z Twoja Olivka, bo u nas dokladnie to samo, caly tydzien jakies dziwne pobudki w nocy, placz, krecenie sie...musze tysiac razy wstawac. No nie idzie wytrzymac. Zawsze spal ładnie, budzil sie tylko na mleczko i dalej spal, a teraz?! nie mam pojecia co mu odbilo.

A u mnie straszna deprecha. Wlasnie wrocilam z lotniska. Wsadzilam swoje kochanie w samolot do UK. Tragedia, jak ja sama bez niego wytrzymam tyle?!?!?!?! Chyba zarycze sie na smierc. Poza tym, wymyslilismy sobie, ze bedziemy mieszkac z rodzicami mezuska, a tu wielkie g.. Same klody pod nogi.:unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:

reklama
Myleene dziekuje,dobrze sie czuje i dziwne,ale dzisiaj nie jestem taka leniwa jak ostatnio bylam-nawet z rana posprzatalam dokladnie swoj pokoj:-D
Moze Alus czul ze tatus jedzie i dlatego sie tak zachowywal?Nie martw sie,czas szybko leci-nim sie obejrzysz maz bedzie znow z Toba:-)Ja juz tak od 3 tygodni jestem bez swojego i jakos daje rade choc nie mowie ze czasem nie mam ochoty sobie poryczec,szczegolnie wieczorami jest najgorzej i jeszcze 6 tygodni do jego przyjazdu:-(Jakos dasz rade:tak:

Do góry