agatakat
Fanka BB :)
kamilalopez zeby dziecko otrzymalo obywatelstwo brytyjskie wystarczy ze jedno z rodzicow ma status stalego rezydenta
a taki status Polacy otrzymuja automatycznie po 5 latach ciaglej legalnej pracy w uk (ewentualnie studiowanie itp). potrzeba tylko wyslac potwierdzenie do uk border ze te 5 lat ma sie przepracowane (payslipy, p60 z 5 lat itp) i wbijaja w paszport 'leave to remain'
ja tak mam, obywatelstwa brytyjskiego nie mam, a nasza corcia bedzie miala podwojne obywatelstwo :-)
elzu tak czasem bywa, moj brat tez po tylu latach nagle zdecydowal ze beda wracac do pl, ale to tez kwestia jesli ma sie do czego wracac, np dom czy mieszkanie na wlasnosc w pl
a taki status Polacy otrzymuja automatycznie po 5 latach ciaglej legalnej pracy w uk (ewentualnie studiowanie itp). potrzeba tylko wyslac potwierdzenie do uk border ze te 5 lat ma sie przepracowane (payslipy, p60 z 5 lat itp) i wbijaja w paszport 'leave to remain'
ja tak mam, obywatelstwa brytyjskiego nie mam, a nasza corcia bedzie miala podwojne obywatelstwo :-)elzu tak czasem bywa, moj brat tez po tylu latach nagle zdecydowal ze beda wracac do pl, ale to tez kwestia jesli ma sie do czego wracac, np dom czy mieszkanie na wlasnosc w pl