• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jakie jest znieczulenie do cesarskiego cięcia? Calkowite czy tylko dolnej połowy? Czy cewnikuja do cc?
Ja miałam od dolnej połowy, choć wolałabym ogólne 😜. Cewnik też zakładają i ściągają dopiero po pionizacji. Mnie bardzo bolało to zostawili mi cewnik na noc, żebym nie musiała wstawać. W moim szpitalu zabierali dzieci na noc więc to było fajne, bo nie wiem jak bym wstawała w tę pierwszą noc. Jeszcze miałam za wysokie łóżko, to w ogóle było ciężko zejść 🤦.

reklama
Ja miałam od dolnej połowy, choć wolałabym ogólne 😜. Cewnik też zakładają i ściągają dopiero po pionizacji. Mnie bardzo bolało to zostawili mi cewnik na noc, żebym nie musiała wstawać. W moim szpitalu zabierali dzieci na noc więc to było fajne, bo nie wiem jak bym wstawała w tę pierwszą noc. Jeszcze miałam za wysokie łóżko, to w ogóle było ciężko zejść 🤦.
Dzięki za odpowiedź :) brr jakoś cewnikowanie wydaje mi się być czymś koszmarnym
A skoro zabierali dzieci na noc to jak były karmione w nocy? Przynosili Ci do karmienia?

Dzięki za odpowiedź :) brr jakoś cewnikowanie wydaje mi się być czymś koszmarnym
A skoro zabierali dzieci na noc to jak były karmione w nocy? Przynosili Ci do karmienia?
Wbrew pozorom zakładanie cewnika wcale nie bolało. Ja karmiłam od razu butelką więc pierwszą noc położne go nakarmiły. Ale obok mnie była babeczka co urodziła bliźniaki, i jej po prostu położne przynosiły dzieci na karmienie i zabierali. Ona też była po cc

W dniu cesarki. Po 7 godzinach. Byłam strasznie słaba bo nic cały dzień nie jadłam i jeszcze taka szybka pionizacja, masakra. Może dlatego tak mnie to potem bolało 🤦.
Mówią, że im szybciej pionizacja tym szybszy powrót do zdrowia. Przykro mi, że tak Cię bolało. Moja koleżanka, która ostatnio miała cc też bardzo cierpiała.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry