• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
mój mały mięso zaczął jesc jak miał 1,5 roku wcześniej nie chciał ruszyć, jak podawałam w kawałku wypluwał, jak blendowalam i podawałam jako sos nie chciał jesc. Odpuściłam i sam zaczął jesc jak dojrzał, teraz to głównie jego jedzenie - uwielbia kurczaka z rosołu ale musi być noga, piersi nie chce - za sucha.
No właśnie, znaczy, że trzeba próbować i dostosować się dziecka.

Ważne że zdrowy jest a ta skala się nie przejmuj przecież nie będziesz głodzić dziecka, widocznie ma taką posturę że jest duży. A tak wg to ile dajecie ml mleka?
jest na kp I podobno nie da się przekarmić dziecka ale ja mam/miałam hiperlaktację, więc mimo wszystko chyba się udało.😔 fizjoterapeutka mówi, że teraz sporo jest takich dużych dzieci. Ja w 4 msc ważyłam 7,7 kg i też byłam klockiem jako dziecko. Ale mimo wszystko się martwię i zastanawiam, czy nie poprosić pediatry o skierowanie na badanie hormonów tarczycy. Ogólnie ciężko się nosi takiego dużego niechodzacego niemowlaka. No i wyrósł już dawno z gondoli, przystawki i jeszcze trochę a będziemy musieli wymienić fotelik do samochodu. 😟

Ważne że zdrowy jest a ta skala się nie przejmuj przecież nie będziesz głodzić dziecka, widocznie ma taką posturę że jest duży. A tak wg to ile dajecie ml mleka?
Mi też ostatnio pielęgniarka powiedziała na badaniu że mam wybudzać małą w nocy do karmienia bo za mało przybrała na wadze 🙈 błagam.... Wybudzać 4 miesięczne dziecko bo za mało tyje 🫣

reklama
jest na kp I podobno nie da się przekarmić dziecka ale ja mam/miałam hiperlaktację, więc mimo wszystko chyba się udało.😔 fizjoterapeutka mówi, że teraz sporo jest takich dużych dzieci. Ja w 4 msc ważyłam 7,7 kg i też byłam klockiem jako dziecko. Ale mimo wszystko się martwię i zastanawiam, czy nie poprosić pediatry o skierowanie na badanie hormonów tarczycy. Ogólnie ciężko się nosi takiego dużego niechodzacego niemowlaka. No i wyrósł już dawno z gondoli, przystawki i jeszcze trochę a będziemy musieli wymienić fotelik do samochodu. 😟
na pewno warto miec na uwadze, zeby przy rozdzerzaniu diety skupic sie na warzywach, owocach czy rybach i miesie, a mniej na glutenie w postaci chocby kaszek, to lepiej podawac mu w malych ilosciach. Poza tym mysle, ze jesli je ladnie nowe pokarmy to mozesz wykluczyc jakies karmienie, w sensie zredukowac i zastapic stalym posilkiem. No i zaraz zacznie sie ruszac to powinien wolniej przybierac. A ile ma wzrostu tak z ciekawosci?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry