• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak, będę, nie czuję się mocna w zastępowaniu mięsa dla niemowlaka, ba w ogóle w karmieniu niemowlaka, a co dopiero w zabawę wartościami 🙈
slusznie, zeby nie podawac dziecku miesa trzeba miec ogromna wiedze, nie wystrczy ot tak byc wege, bo mozna duzo krzywdy zrobic. Spadki zelaza po 6 miesiacu sa bardzo czeste, dlatego takie wazne jest rozsadne i zrownowazone rozszerzanie diety.

reklama
na pewno warto miec na uwadze, zeby przy rozdzerzaniu diety skupic sie na warzywach, owocach czy rybach i miesie, a mniej na glutenie w postaci chocby kaszek, to lepiej podawac mu w malych ilosciach. Poza tym mysle, ze jesli je ladnie nowe pokarmy to mozesz wykluczyc jakies karmienie, w sensie zredukowac i zastapic stalym posilkiem. No i zaraz zacznie sie ruszac to powinien wolniej przybierac. A ile ma wzrostu tak z ciekawosci?
myślałam, żeby zredukować Karmienie koło północy, bo i tak muszę go budzić. Mąż reż byłby szczesliwy, bo chodzilibyśmy wcześniej spać ale ja się boję. Jeśli karmię jedną piersią o 20-21, a Młody wstaję o 7, to jedna pierś będzie miała przerwę 11 h, a druga 15-16. Rano mi eksplodują... sama już nie wiem...

Mi też ostatnio pielęgniarka powiedziała na badaniu że mam wybudzać małą w nocy do karmienia bo za mało przybrała na wadze 🙈 błagam.... Wybudzać 4 miesięczne dziecko bo za mało tyje 🫣
lekarze i pielęgniarki mają jakiegoś hopla na punkcie wagi. Tak jakby waga była jedynym czynnikiem potwierdzającym prawidłowy rozwój.

myślałam, żeby zredukować Karmienie koło północy, bo i tak muszę go budzić. Mąż reż byłby szczesliwy, bo chodzilibyśmy wcześniej spać ale ja się boję. Jeśli karmię jedną piersią o 20-21, a Młody wstaję o 7, to jedna pierś będzie miała przerwę 11 h, a druga 15-16. Rano mi eksplodują... sama już nie wiem...
ale czemu wybudzasz na karmienie? Zwlaszcza majac tak duze dziecko?
Twoje piersi same dostosuja sie do nowego rytmu i takie przerwy nie beda problemem.

bo rano mam tak pełne piersi że czasami się w nocy z bólu budzę. Ale chyba muszę spróbować.
mysle, ze powinnas. On na pewno tego karmienia nie potrzebuje skoro sie nie budzi.
A ja wczesniej mialam na mysli odstawienie jednego kameienia w ciagu dnia i zastapienie posilkiem jesli ladnie je, to tez zmniejszy kalorycznosc, co w przypadku takiego duzego niemowlaka tez byloby ok. Oczywiscie nic na sile, ale moje ok 8 miesiaca juz byly obie gotowe na to zeby zredukowac mleko i zastapic obiadkiem.

mysle, ze powinnas. On na pewno tego karmienia nie potrzebuje skoro sie nie budzi.
A ja wczesniej mialam na mysli odstawienie jednego kameienia w ciagu dnia i zastapienie posilkiem jesli ladnie je, to tez zmniejszy kalorycznosc, co w przypadku takiego duzego niemowlaka tez byloby ok. Oczywiscie nic na sile, ale moje ok 8 miesiaca juz byly obie gotowe na to zeby zredukowac mleko i zastapic obiadkiem.
przy kp zalecenie jest, żeby karmić na żądanie. Ale jest jakaś nadzieja, bo w ciągu ostatnich 2 tyg. od kiedy podaje stale pokarmy 3 razy sam sobie zredukował karmienia w ciągu dnia o jedno. 😀

reklama
Dokładnie. Tym bardziej że mała urodziła się 2800, wychodząc ze szpitala miała 2650 coś koło tego, a teraz na 5,10 kg, w zeszłym tygodniu skończyła 4 miesiące więc uważam że wszystko jest ok. Ważne że przybiera
czyli Dominik za duży, a Dagmara za mała? ;) jeśli mieści się na siatce centylowej, to bym się przejmowała. Ja się martwię, bo zaraz z tej siatki Młody mi wyskoczy. 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry