• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

no dzieki dziewczyny.
najpierw Matylda mnie pociesza co do rozstepow, a pozniej kotek mysli milo o mnie i zwisajacyh piersiach - no niezle kurna :-D
ale nic - damy rade. rozstepy mam od zawsze wiec kilka wiecej chyba nie zaszkodzi:) a piersi tez nie sa jak u nastolatki jak ma sie ciezkie cale zycie - wiec jak se zwisna bardziej to huk:)

kotek - fajnie ze maly juz lepiej. on lepiej to i ty lepiej
matylda - odliczam z Toba dni. tez musze podpytac o ten gaz czy tutaj mozna

reklama
Z tymi rostępami to jest padaka:szok:oprócz tego co mi wyskoczyły na biodrach w 36 tc to teraz wyskoczyły mi na brzuchu i do tego brzuch zrobił się jakiś ciemny,skóra jest dziwnie przebarwiona:wściekła/y: z wagą nie jest tak źle,bo już ponad 10 kg zrzuciłam i wcisnęłam się w swoje spodnie z przed ciąży:-)piersi są na razie jędrne i pełne,ale to pewnie dlatego,że jest tam pokarm
Mamusie,które karmią piersią,czy wy pijecie kawę? Mam na mysli taka lekką,delikatną?

kasia ja cala ciaze kawe pilam,jedna rozpuszczalna z mlekiem i teraz tez pije jedna po sniadanku.Maluchowi nic nie jest wiec chyba spoko ;-) ja juz waze tyle co przed ciaza,w jeansy tez sie mieszcze,ale jakos dziwnie mi z tym brzuchem po cesarce,wiec wole sie nie zciskac i narazie ubieram tylko leginsy.

Jutro mam szesciotygodniowa kontrole z maluchem,a potem wybieramy sie z synkiem na zakupy :tak: Wczoraj bylam na dluzszym spacerku z wozkiem i normalnie mam zakwasy w lydkach:-D ohohoho trzeba bedzie sie wiecej ruszac....dobrze ze jutro bedzie lekarz,to zapytam sie kiedy moge zaczac cwiczyc po cesarce :sorry:

Witam

Dziewczyny od dzisiaj zauważyłam, że z jednej piersi wypływa niewielka ilość wydzieliny (taka gęstsza woda, to jeszcze nie pokarm ale coś w tym stylu ) i zastanawiam się czy w 20 tygodniu to już może być normalne? Nie za wcześnie?

Pozdrawiam :)

agulkak - nie za wczesnie:) siara w sensie nazywa sie ta wydzielina. mozesz juz miec w 20tc

dziewczyny - te ktore rodzily - mam pytanie. kurde, a jaki lach mieliscie do porodu? w sensie t-shirt czy jakas koszule dluzsza czy jak? wszedzie tez czytam ze trzeba miec min 2 koszule nocne? a czego? napiszcie co wogole bralyscie bo jak czytam na necie co niby trzeba wziasc to chyba duza walizka by wyszla

kotek
- poniewaz jestes ze skandynawi pytanie. czy ty cos bralas do szpitala dla dziecka? moj mowi ze tuta wsio daja: ubrania, kosmetyki, pieluchy itd. jakos nie daje temu wiary. jak to u was bylo bo tu pewnie podobnie.... oczywiscie trza miec ciuszki na wyjscie ale te 2-3 dni w szpitalu - braliscie ubranka dla dzidzi i inne rzeczy?

Ostatnia edycja:
lolitko ja wzielam ciuszki do szpitala dla maluszka,ale w tez Norwegi daja wszystko.Sa ubranka dla dziecka,pieluszki,podpaski i pampersy ;-)dla mamusi.Tylko ze te ubranka to sa takie powyciagane i znoszone,oczywiscie czyste i wyprane,ale ja wolalam swojego malucha ubrac ladnie jak ktos przyszedl nas odwiedzic:tak: No i te ubranka to poprostu body,zadne tam spodenki czy kaftaniki.

Mi w szpitalu dali koszule i moglam sobie wymienic ja na czysta kiedy chcialam,bo lezaly w lazienkach.Ja tylko w niej spalam,a w dzien chodzialam normalnie w dresach i koszulkach,ktore wzielam sobie z domku.Dla maluszka napewno musisz wziasc czapeczke i rekawiczki na raczki. No a ciuszki wedle uznania,ja bylam tydzien w szpitalu wiec troche ich mialam;-) Aha i w Norgew szpitalu nie ma chusteczek nawilzanych dla dzidzi,takich do pupki,wiec tez z domku wzielam.Tutaj maja takie male reczniczki,ktore moczy sie woda i wyciera malucha:baffled:Strasznie niewygodne,bo jak maly sie skupal,to ze 4 takie reczniczki szly.Fakt,ze jest ich pod dostatkiem,ale taka husteczka nawilzana, to rach ciach i dupka wytarta:tak:
No a dla siebie to wiadomo...ciuchy,jakies podpaski w razie jakby te szpitalne ci nie podpasowaly,wkladki do syskow,kapcie,kosmetyki do higieny i to chyba wszystko :happy2: A ze 2 koszule chca,to pewnie dlatego,ze zawsze moze przytrafic sie jakis zonk:-pMi np.wieczorem tego samego dnia po cc posciel zmieniali,bo polozylam sie na boku z maluszkiem i jakos wszystko mi polecialo...wiadomo skad:baffled:

lolitka
Ja rodziłam w koszuli nocnej i oprócz tego miałam jeszcze 2 i to było mało, bo tak mi mleko ciekło że musiałam zmieniać ciągle koszule, a stanik u mnie odpadał bo było strasznie gorąco

Bardzo mało się udzielam, bo brak czasu i nie jestem w stanie Was nadrobić, serdecznie gratuluję nowym mamusiom i ciężarówkom :-)

Chciałam Wam się jeszcze tylko pochwalić, że dwa dni temu dowiedziałam się że jestem w 12 tc :-), nie pytajcie mnie tylko jak to się stało, bo sama nie wiem, tzn wiem , ale wiecie o co chodzi ;-)

Pozdrawiam

Wera no zaskoczyłaś mnie niesamowicie:-)gratulacje kochana,wspaniała wiadomość!!!
Lolitko wszystko zależy od szpitala,jesli masz już wybrany szpital musisz sie zapytac o ciuchy.W moim szpitalu dali mi do porodu koszule i w niej rodziłam,potem po porodzie przebrałam sie w swoją koszule nocną.Dla dziecka też dawali ciuszki,trzeba było miec tylko własne pieluchy,chusteczki nawilżające.Jak będziesz rodzić weź sobie skarpety,nie będziesz marzła w nogi,wode do picia i cos do jedzenia,bo ja po porodzie byłam mega głodna.Możesz przynieść swoje podpaski poporodowe,ale oni dają podkłady,no i wiadomo kosmetyki dla siebie
Czarnykot ja dzisiaj wypilam delikatną kawke z ekspresu i małemu też nie było:-)
Agulkak to co opisujesz to pewnie siara

Ostatnia edycja:
wera mega gratulacje :tak: U mnie w klinice powiedzieli,ze bardzo czesto sie zdaza,ze kolejna ciaza jest naturalna :tak: Niby wszystko tam w srodku sie reguluje i naprawia;-) Ja tez mam nadzieje,ze mi sie uda z 2 dzieciaczkiem,tym bardziej,ze moj maz cos juz wspomina o drugim dziecku.Oczywiscie nie teraz :laugh2:Byl przeciwny,chcial tylko jedno,no ale chyba mu sie spodobalo i za 2-3latka startujemy ponownie:happy:

U mnie ok dziewczynki.Moj maluch niezle juz gaworzy,jakie to slodkie :-) A guuu,a buuu,a leeee....normalnie usmiech na twarz sam wchodzi :-)
Szarlotko a jak twoj synek?

reklama
cześć dziewczynki:-) dawno mnie tu nie było, ale jakaś zabiegana ostatnimi czasy jestem. Mam do was pytanie a któraś z was miała tak może że podaczas ciaży nie puszczała się siara z piersi?? mże to o czymś złym świadczyć?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry