• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Szyszka, mało jest rzeczy, które mi się podobają. I nie wynika to z tego, że jestem wybredna, ale już tak mam, że lubię rzeczy oryginalne,
a nie takie, co każdy żuk i żaba, mają.
Nawet przeglądałam już materiały, z których mogłabym uszyć pościel i ochraniacz do łóżeczka. Co prawda jeszcze nie wiem, jak się za to zabrać, ale jak zacznę szyć, to się pewnie dowiem :tak:

Trzymam kciuki za zaliczenie sesji :)
A co studiujesz, jeśli można wiedzieć?

reklama
wymyśliłam sobie 5 lat temu drugi kierunek, więc kończę teraz dziennie energetykę,ale mój stary mózg ledwie zipie,już mu się nie chce i ma przesyt, więc nigdy więcej! byle zdać, przetrwać jeszcze jeden ostatni semestr i bye bye;) na dodatek muszę się obronić przed porodem (planuję koniec maja/początek czerwca), a właściwie to chcę - jednak kobieta z brzuchem miewa przywileje, wiec śmiem przypuszczać, że będzie łatwiej:-). a za kciuki nie dziękuję, żeby nie zapeszyć - baaardzo się przydadzą! jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce to by nie było problemu:P na dodatek sobie tłumaczę: "przecież jesteś w ciąży,musisz zwolnić,wyluzować" no i tak...:P

fajnie, że masz takie zdolności i możesz sobie wiele rzeczy zrobić sama;) też często sobie coś wymyślę,potem szukam, tego nie ma, ja się wkurzam, niestety nie potrafię sama zrobić. :( a z tego co widziałam, jakie cudowne prezenty robiłaś dziewczynom to niezła z Ciebie artystka!:D sama nauczyłaś się szyć?

wymyśliłam sobie 5 lat temu drugi kierunek, więc kończę teraz dziennie energetykę,ale mój stary mózg ledwie zipie,już mu się nie chce i ma przesyt, więc nigdy więcej! byle zdać, przetrwać jeszcze jeden ostatni semestr i bye bye;) na dodatek muszę się obronić przed porodem (planuję koniec maja/początek czerwca), a właściwie to chcę - jednak kobieta z brzuchem miewa przywileje, wiec śmiem przypuszczać, że będzie łatwiej:-). a za kciuki nie dziękuję, żeby nie zapeszyć - baaardzo się przydadzą! jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce to by nie było problemu:P na dodatek sobie tłumaczę: "przecież jesteś w ciąży,musisz zwolnić,wyluzować" no i tak...:Pfajnie, że masz takie zdolności i możesz sobie wiele rzeczy zrobić sama;) też często sobie coś wymyślę,potem szukam, tego nie ma, ja się wkurzam, niestety nie potrafię sama zrobić. :( a z tego co widziałam, jakie cudowne prezenty robiłaś dziewczynom to niezła z Ciebie artystka!:D sama nauczyłaś się szyć?
brawa za ambicje :) i nie poddawaj sie, dasz rade jak ostatni semestr. Obronisz i będzie z głowy. Życze powodzenia

Szyszka, to faktycznie podziwiam. Ja ostatnie studia podyplomowe skończyłam 5 lat temu. Ale w moim zawodzie, to co chwilę się trzeba dokształcać i jak nie kursy, to studia, robić. A czym człowiek straszy, tym bardziej rozleniwiony i się najzwyczajniej w świecie nie chce.
Tobie już niewiele zostało. Na pewno wszystkie egzaminy zdasz w I terminie. Potem tylko napisanie pracy i obrona.
Ale to na pewno formalność :tak:

Jeśli chodzi o szycie, to nikt mnie tego nie uczył. Na pewno nie podjęłabym się uszycia sukienki, czy bluzki, ale takie rzeczy, jak maskotki, poduszki, literki, to żaden problem. Zresztą ja lubię takie dłubanie. I nie tylko szycie. Muszę zamówić Zosi literki i je pomalować.
Albo może uszyję?! Jeszcze nie wiem. Nie zdecydowałam się ;-)

A teraz będę szyła, zresztą Avocado również, spódniczki tiulowe :)))) Wczoraj przyszły kolorowe tiule.
A efekt pracy będzie widoczny na malutkiej modelce:-)

Ostatnia edycja:
Aleksandretta, no własnie, pościel rumiankowa przypadła mi do gustu najbardziej :tak:
No i ta czwarta. Morska również. Jest inna niż wszystkie, ale taka bardziej dla Stasia, niż dla Zosi.
A jak się zdenerwuję, to uszyję sama i już :-D

*edit
i jeszcze jedna, my little birdies
AMY FOR-6 KOLEKCJI- GIGANT ZESTAW- łóż, wózek HIT (3925477479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tylko zdjęcia mało wyraźne.

Lawendowy nadal najbardziej podobają się mi te dwie pościele, o których pisałam wcześniej:) Ty na serio sama chcesz uszyć taką pościel? WOW! Musi być niezła zdolniacha z Ciebie:) Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie, takiego talentu:)

A ja się pochwalę, że właśnie przyszła komoda:) Teraz tylko skręcić i będzie można schować ciuszki:-) Czy my mamy jakiś prywatny klub/grupę, czy coś takiego? Fajnie by było czasem pochwalić się np. kącikiem dla maluszka i zobaczyć też Wasze pokoiki, czy też wstawiać inne zdjęcia, ale ja to nie bardzo chcę na forum publicznym i pewnie znaczna większość z nas nie chce...

Aaa i wczoraj zapisałam się na przyszły tydzień na wizytę u anestezjologa, neonatologa i na pierwsze ktg (u mnie to takie opcje obowiązkowe w ramach porodu). Mam też już od doktorka skierowanie na badanie - cała wirusologia itp. Także już coraz bliżej:)

Martaczi, dobrze, że czuwasz. A ja tylko Cię sprawdzałam :tak:
A tak serio, to nie ten kalendarz skopiowałam, bo jeszcze Darii była na liście :-)
Mam nadzieję, że teraz już jest dobrze. Zerknijcie dziewczyny.

MARZEC
1. MAJA SAUER ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
2. ALEKSANDRETTA (8 marzec 2014) - syn
3 SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - syn Wiktor

KWIECIEŃ
4. MAZENKA (26 kwiecień 2014) córka

MAJ
5. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014) córka Zosia
6. MEGI* (20 maj 2014) syn

CZERWIEC
7. NIKA85 (5 czerwiec 2014)
8. SZYSZKA87 (25 czerwiec 2014) syn Antoś

LIPIEC
9. 24MAGDA09 (04 lipiec 2014)
10. MOLLA (07 lipiec 2014)
11. FUSUN (18 lipiec 2014)
12. MINNI27 (30 lipiec)

SIERPIEŃ
13. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
14. MARTACZI (2 sierpień)
15. SIAGA (10 sierpień 2014)

WRZESIEŃ
16. ZUZIA2011 (5 wrzesień)
17. ELLENI (5 wrzesień)
18. NIEPOKORNA (5 wrzesień)
19. JOGO (5 wrzesień)​

Ostatnia edycja:
Aleksandretta, a co to za problem uszyć pościel ;-)
Kocyki minky tez będę szyła.Jeden zwykły, a drugi na zasadzie poszewki na kołderkę.
Gorzej pewnie będzie z ochraniaczem, bo jeszcze nic takiego nie szyłam. Ale zawsze musi być ten pierwszy raz :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry