• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jestem po wizycie i widziałam serduszko(tz. puls) dzidziusia. Było ciałko zółte i tami mini mini pulsujacy punkcik jeszcze słabo ale już był. Dr powiedział ze za tydzień powinno być juz słychać puls. Boze jakie to przeżycie aż nie moge sie otrząsnąć. Jak ja bym chciała być juz tak daleko jak Wy. Wy to już o porodach, łóżeczkach, wózkach i wyprawkach rozmawiacie a mnie jeszcze nie wolno bo moja mam i mój mąż są bardzo przesadni i nie wolno i koniec. Mój dr też jest wstrzmieźliwy w tym temacie powiedział ze jak w przyszłym tygodniu będzie mocniejszy puls to dopiero zakłądamy kartę ciażową a dzis wpisał ciaża kliniczna.:-):-):-)

reklama
Madzia gratulacje :D. Sama zobaczysz jak czas szybko zleci i sama będziesz kompletować wyprawkę :p. Ja nie jestem przesądna, niestety wszyscy naokoło tak i stresowali mnie głupim gadaniem. W końcu pierwszą rzecz kupiliśmy w 13 tygodniu, a następne po kilku kolejnych, jak już mogłam wstawać i nie żałuję ;). Nie wyobrażam sobie takich zakupów z noworodkiem, a szczególnie prania tego i prasowania hehe.

dorex ale podwójne płukanie samą wodą czy przy użyciu jakiś płynów do płukania przeznaczonych specjalnie dla niemowlaków?

Aleksandretta prać jeszcze nie będę:P do czerwca mam troszkę czasu,planuję pod koniec kwietnia się za to zabrać (nie za wcześnie?) ale chciałam zrobić mały research,żeby wiedzieć co i jak. Ciuszki mam:D w niedzielę byłam w galerii i wpadłam w zakupowy szał, kupiłam pokaźną ilość wdzianek (i teraz się do męża śmieję,że jakby wyszło, że Antoś jest jednak dziewczynką to padnę:szok: ):-D. Oprócz tego zakupiłam kocyk, jeden ręczniczek i rożek. Nawet zaopatrzyłam sie już w nożyczki do paznokci i szczoteczkę do włosków:cool2::-)
następną turę przewiduję, w połowie marca, bo dopiero teraz widzę ile potrzeba rzeczy dla takiego maluszka. Chciałabym w kwietniu zakończyć temat zakupów;)

Fusun trzymam kciuki za udaną wizytę i daj znać od razu po co tam!:-)

Siaga w takim razie gratuluje syna! mąż pewnie pęka z dumy?:P coś jest wysyp małych mężczyzn ostatnio ;-)

martaczi co u Ciebie?

Sylwia
jestem taka podescytowana tymi twoimi ostatnimi 3 tygodniami jakbym sama miała urodzić;) ale super że to już! niewiarygodne jak cudze tygodnie ciąży lecą szybko:-P! już zaciskam kciuki! :-* pracujesz jeszcze?

Jogo ja już w grudniu miałam kawałek brzuszka i ogólnie bardzo "idzie" mi w brzuch. Jak stoję to stóp nie widzę!:-)

mazenka super, że z dzidzią wszystko ok! Tobie też te tygodnie mkną jak szalone, jeszcze dwia miesiące i malutka będzie z Tobą! Brzuch pewnie już ogromniasty?:>

Madzia gratulacje! Ja też tak pisałam, że dziewczyny taaaak daleko a ja dopiero zaczynam, a tu już połowa za mną! Co prawda żyję od wizyty do wizyty,ale zobaczysz, że za chwile sama będziesz pisać "jak to zleciało". Trzymam kciuki! Serducho jest i to najważniejsze:-D

a ja w czwartek mam wizytę i usg anatomiczne (to połówkowe). Mam nadzieję,że Antoś jest zdrow jak ryba! Powiedzcie mi czy takie usg można nagrać na płytkę? Mąż musi iść do pracy i kombinuje jak tu zrobić żeby nie stracić okazji na podejrzenie Anteczka!:-D

No to szkoda. Pewnie byłaś już nastawiona? A co ich tak przeraziło w Twoim przypadku? Ta kroplówka z hydrokortyzonem, którą musieliby Ci podać przed porodem?

Byłam nastawiona i co z tego. Musiałam się "odstawić". Oni chcą tylko zdrowe pacjentki.
Boją się, że jakby coś się ze mną działo, to trzeba i tak będzie mnie przewieźć do innego szpitala.
Chodzi i o hydro i o clexane, bo to dal nich jest przeciwwskazane do podania znieczulenia, zarówno podpajęczynówkowego, jak i zewnątrz-oponowego. Nie bardzo rozumiem, w czym by to akurat miało przeszkadzać?!
Mało tego, oni nawet nie chcą pacjentki z cukrzycą, czy nadciśnieniem.

szyszka dodatkowe płukanie samą wodą, do teraz nie używamy żadnych płynów do płukania... jakoś sam płyn do prania to wystarczająca chemia i nie chcę więcej jeszcze dodawać...i tak mamy ciągle jakieś alergie jedzeniowe to innych nam nie trzeba;-) poza tym ciuszki po prasowaniu są wystarczająco miękkie i nie czuję takiej potrzeby żeby jeszcze coś dodawać...

Jogo u mnie już teraz widać brzuszek. Od ok12 tc nie dopinam się w spodnie, a teraz brzuch trochę widać nawet pod luźniejszymi ubraniami :-)

Madzia
widok takiego maleństwa i bijącego serca... ach, aż się wzruszyłam. A Twój syn już wie, że badzie miał rodzeństwo?

Szyszka masz rację, i na pewno zawsze cudze ciąże trwają krócej hahhah. Ja też widze po sobie że zaczynam żyć od wizyty do wizyty, najpierw beta potem pęcherzyk teraz widok serduzska i oczekiwanie na to zeby je usłyszeć itd.....

Siega wie wie, on się bardzo cieszy zawsze chciał mieć rodzeństwo, a teraz to jak by się tak dobrze postarał to i on tatusiem mógł by zostać, tyle biedak na to rodzeństwo czekał:-D

Jestem po wizycie. Jest masakra. Mam rozwarcie ujścia wewnętrznego i muszę jak najszybciej iść do szpitala. Dostałam skierowanie, na którym jest napisane "niewydolność szyjki macicy, zagrożenie poronieniem/porodem przedwczesnym" Mam się zgłosić do szpitala bo może założą mi szew. Chociaż pani dr mówiła, że pewnie tego nie zrobią. Tak czy inaczej w szpitalu mają zdecydować co dalej. Oczywiście będę leżeć już do końca. Pani dr mówiła, że nie jest dobrze, że jest duże rozwarcie na wczesnym etapie ciąży. Żeby to był chociaż 25 tydzień i takie rozwarcie, ale jest dopiero 18...
Cieszę się,że zmieniłam lekarza i poszłam dziś do innej. Przecież jak byłam ostatnim razem (3 tygodnie temu) to też musiało być już jakieś rozwarcie, a ta poprzednia lekarka nic nie zauważyła. Ta była bardzo dokładna. Powiedziała nawet ile ważą dzieci (są tydzień "cięższe) Generalnie wszystko z nimi w porządku, tylko że w każdej chwili mogą "wypaść" Bardzo się przejęła. No i spytała czy chcę znać płeć.

Jak myślicie? Chciałam?

Ostatnia edycja:
reklama
Fusan kurcze to nie dobrze, a kiedy do tego szpitala, ty się lepiej pakuj i leć niech coś kombinuję aby jak najdłużej dzieciaczki w brzuszku zostały. Co do płci to szybciutko nam ja tu zdradzaj, jest parka czy nie???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry