• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lawendowy: melduje sie i pokazuje ze nigdzie nie zniknelam:) podczytuje was kochane:)
U mnie 10 tydzien.... Scanow nie robie wiec i nie mam co opowiadac:) ja wogole jakos bardzo spokojnie do tej drugiej ciazy podchodze.... Jest mi dobrze i ciesze sie stanem blogoslawionym. Scan drugi mam dopiero za 2 tygodnie. Ot taki skrot ode mnie:)

reklama
Lolitka czy dobrze widzę i Twój suwak zatrzymał się na 7 tyg? Z tego co piszesz wnioskuję,że dolegliwości ciążowych brak :-D

kwiatuszekq nim się spostrzeżesz będziesz kupowała wyprawkę i czekał na kolejne usg. Na jakim etapie przygotowań jesteś?
W piątek wybieram się do lekarza na usg i doczekać się nie mogę. Wyczytam gdzieś, że już teraz rysy twarzy dziecka będą prawie takie same jak po urodzeniu. Żeby tylko posłuchał mamy i ładnie pozował do zdjęcia. Będę już mogła lepiej sobie wyobrazić mojego malucha :-) I zauważyłam coś bardzo ciekawego, mały reaguje na swoje imię :szok:. Jak je wypowiadam to zaczyna się ruszać, a najczęściej kopie po pęcherzu :-D.

Lawendowy - czyli Ty i ja mamy w czwartek wazna wizyte... jejciu juz maja wyznaczyc termin porodu u ciebie :szok: kiedy to zlecialo;-) Co do kalendarza - no widzisz miala byc piekna tradycja dziewczyn z trojmiasta- niestety zycie chcialo inaczej....tez nie moge przestac o tym myslec. Mimo to dziekuje za tak piekne wyroznienie i w miare mozliwosci poprowadze kalendarz- ale bede musiala poprosic tez o pomoc reszte bo ja napewno narazie nie znikne ale moze mi cos umknac - przede mna urlop a pozniej bede miala na glowie szukanie mieszkania no i mam nadzieje przeprowadzke - wiec jakby co mam nadzieje ze dziewczyny mi pomoga:)

Siaga - no nasza Minni to niezle juz z wyprawka zaszala ale jak ty masz tez juz wiekszosc upatrzone to tylko pozostala ta najprzyjemniejsza czesc - kupowanie:) A co do imienia masz racje to nasza sprawa jakie nam sie podoba i z rodzinki nikomu nic do tego - ja mojej mamie mowie jakie mi sie podobaja bo jestem z nia blisko ale ona tego zle nie komentuje a nawet podobaja jej sie podobne - a co do tesciow to ich akurat zdanie mnie nie interesuje a i oni jakos tez nie pytaja - sa starej daty i dla nich wszystko co dotyczy dziecka a nie daj boze kupowania dla niego czegos to zla wrozba i wogole - jak powiedzialam ze mamy okazje kupic wozek to pretensje ze chyba oszalalam zeby tak szybko kupowac - wiec dalam sobie spokoj zeby ich o czymkolwiek informowac... trzymam kciuki za piatkowa wizyte...

Madzia76, Lenkabar - ani sie nie obejrzycie a bedziecie biegac za cala wyprawka i narzekac ze jeszcze tyle do zrobienia a czasu tak malo:-D MAdzia a co do twojego usg - tyle ich juz mialas i urwis nie chcial sie ujawnic - lubi robic psikusy mamie - ale 4 tygodnie zleca raz dwa i ani sie obejrzysz a bedziesz nam tu relacjonowac co tam sie skrywa:)

MadziaiPiotr - powodzenia na wizycie czekamy na relacje:)

Kwiatuszqu - kochana zobaczysz napewno do nas dolaczysz - wiem ze ciezko w to uwierzyc ale kazda z nas tak myslala a jednak jakims cudem tu jest - ty niedlugo chyba zaczynasz tak? Mocno wierzymy ze sie uda:tak:

Szyszka - no Antos juz kawal chlopa haha super ze wszystko dobrze - powiem ci ze bardzo spodobalo mi sie Wasze imie i teraz caly czas tez mi chodzi po glowie ;-):-D

Lolitka - chyba tak juz jest ze przy drugiej ciazy czlowiek juz bardziej doswiadczony i mniej panikuje co?;-) Juz za dwa tygodnie skan - bedziemy czekac na wiesci - a i chyba suwaczek ci nie dziala...

No to proba kalendarza:) Zmiana dotyczy Madzi i Piotra. Lolitka ciebie tez juz dopisalam. Dajcie mi znac jakby trzeba bylo kogos dopisac:)

MAJ

1. LAWENDOWY SEN (12 maj 2014) córka Zosia
2 .MEGI* (20 maj 2014) syn

CZERWIEC
3. NIKA85 (5 czerwiec 2014)
4. SZYSZKA87 (25 czerwiec 2014) syn Antoś

LIPIEC
5. 24MAGDA09 (04 lipiec 2014)
6. MOLLA (07 lipiec 2014) syn
7. MINNI27 (29 lipiec) córka

SIERPIEŃ
8. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
9. MARTACZI (2 sierpień) syn
10. LABO75
(7 sierpnień) córka Aleksandra
11. SIAGA (10 sierpień ) syn
12. MADZIA I PIOTR (26 sierpień) córka

WRZESIEŃ
13. JOGO (2 lub 6 wrzesień)
14. ZUZIA2011
(5 wrzesień)
15. ELLENI (5 wrzesień) córka
16. NIEPOKORNA (5 wrzesień) syn

PAŹDZIERNIK
17. MAJKA201 (12 pażdziernik) syn
18. MADZIA76
(18 pażdziernik)
19. LENKABAR (30 październik) prawdopodobnie syn

LISTOPAD
20. FOOTE (13 listopad)
21. LOLITKA200 (13 listopad)

Ostatnia edycja:
Siaga: objawow brak tylko ciagle zmeczenie mam. I nie wiem od czego ale chyba od progesteronu bardzo tyje. W pierqszej nie bralam nic i do 18 tyg przytylam tylko 2 kg. Teraz juz mam 3 kg na plusie i nie moge tego powstrzymac mimo ze dziennie maszeruje 5 km szybkim krokiem. Odstawie luteine za 2 tyg i zobacze czy sie waga zatrzyma.

Zuzia: tak, w drugiej jest inaczej i dobrze bo pierwsza przezywalam mocno az do polowy 2 trymestru. Dopiero wtedy przestalam sie denerwowac. Teraz mam spokoj niemal od poczatku

Dziewczyny powiedzcie jakie witaminy bierzecie dla kobiet w ciąży bo mi doktor powiedział zebym kupiła cokolwiek chcę i kupiłam dziś pharmaton a fuj jaka ohyda i do tego 50 zł. Może coś polecicie???

Witam.
Kochane przepraszam, że tak ni stąd ni zowąd wtryniam się na Wasze forum, ale chciałabym Was zaprosić na mojego bloga.
Wraz z przyjaciółkami stworzyłyśmy stronkę, na której prezentujemy nasze "dzieła". Większość z nich to obrazy, pamiątki ślubne czy komunijne, metryczki haftowane, jednak są i cudowne wózeczki ze wstążek, bukieciki i podusie.
Zapraszamy do obejrzenia i "ewentualnych" zamówień :)

ADRES BLOGA
BEB.cross-stitch

Tam również wszelki kontakt do nas.
basia3006@op.pl.
ZAPRASZAM!!

reklama
Witajcie dziewczyny ja jestem dziś po jestem po prenatalnych i zacznę od niesamowitej dla mnie niespodzianki! Prawdopodobnie będzie SYN!!!! Sterczy coś tam między nogami doktor powiedział, że 100% na tym etapie nie daje, ale jeśli to jest chłopiec to za tydzień na USG powinno być już dokładnie potwierdzone :)
Moje dziecko pięknie współpracowało, jak przyszliśmy to spało i obudziło się dopiero po najważniejszych pomiarach, a jak się obudziło to pomachało do nas rączkami :) na tym etapie jest bardzo zdrowe, wszystko pięknie pracuje. Dziewczyny co za widok!!!!!!!!!!!!! Niezapomniany!!!!

Lolitka, ależ ja Ci zazdroszczę tego spokoju ! Dziś ze szczęścia unoszę się nad ziemią, ale chciałabym umieć na co dzień po prostu cieszyć się stanem błogosławionym, a tu wciąż strach o Malucha bierze górę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry