reklama

ciężaróweczki po in vitro

Peti dzięki za odpowiedz dotyczącą szyjki.
Dziewczyny, co do żelaza, odpowiem jako dietetyk, że właściwie niemożliwe jest dostarczanie codziennie 27 jednostek żelaza, a tyle potrzebujemy w ciąży. 100 gr wołowiny ma co najwyżej około 4 jednostki, w sumie najwięcej mają wzbogacane płatki śniadaniowe, bo często ok 12 w 100 gr, ale znowu maja tez cukier, i kto zjadłby codziennie 2/5 paczki płatków?
Ja suplementuję żelazo Gentle Iron (czy jakoś podobnie) firmy Solostar, ono nie powoduje zaparć.

reklama
hej co do zelaza to ja biore tardyferon i również nie mam po nim zaparć.Dzis zabrałam sie za pranie ciuszków,masakra tyle tego jest do wieszania,a gdzie jeszcze prasowanie-ale trzeba pogode wykorzystać:tak:

Madzia a jakim preparat Ty bierzesz? Mi doktor kazał brać ascofer i ani razu po nim nie miałam zaparć. Ciężko powiedzieć czy to może od organizmu zależy czy od rodzaju tabletek

Emilia całe szczęście że wszystko dobrze :)

Dziewczyny ja dziś nie wytrzymałam i pojechałam do innego lekarza skonsultować tą moją skróconą szyjkę, w sumie minęły juz prawie 2 tygodnie więc chciałam też zobaczyć czy skracanie nie postępuje.. Widziałam mojego synka, jego buźkę w całej okazałości :))))))))) jest najśliczniejszym chłopcem na świecie i waży już 750 g! Do tego pięknie się układał, więc dr zrobił jeszcze echo serduszka- wyszło bardzo ok :) A szyjka ma się dobrze, nic się nie dzieje, doktor Kowalski w Medicusie zrobił USG usg szyjki i cała ma długość 36mm czyli doskonała na ten etap ciąży. I bądź tu mądry :/

Peti dzieki tak juz zrobione pranie i prasowanie:) poukładane i czeka . Mam jeszcze co prawda pół pralki do uprania ale ciagle coś dokupuje wiec poczekam i zrobię wszystko razem. Jak sie czujesz?

labo , minni witam na 1 miejscu w kalendarzu i trzymam kciuki za pomyślne rozwiazanie &&&&

lenka ja czułam ze u ciebie to tak bedzie a tamten doktorek troszke na wyrost kazał ci leżeć w taka pogodę! No nic oszczędzać sie musisz ale nie musisz być przykuta do łóżka :)

madzia witaj w klubie shreczych stop:))) mam to samo , pomaga tylko jak ciagle te nogi zadzieram do góry przy każdej możliwej sytuacji.

Dziewczyny ja właśnie biorę tardyferon i było ok ale od 5 dni jakaś masakra.
Lenka super że z malutka wszystko dobrze i waga niczego sobie Ja mam wizytę we wtorek więc zobaczymy ile moja Kropunia wazy. Dobrze że z szyjką wszystko dobrze oby tak dalej.

Peti-niestety nie ma jeszcze wynikow badan :( musze na nie czekac do poniedziałku. Dostalam dzisiaj informacje od ordynator ze nie będą mi teraz porodu wywolywac, w końcu to 36tc. Jeśli wyniki będą ok to w poniedzialek maja mi zrobić usg z przeplywami i moze zostane jeszcze wypisana na parę dni do domu oczywiscie z koniecznością codziennych wizyt na ktg w szpitalu. Najwazniejsze co uslyszalam to to ze dzidzia ma sie w brzuszku mamusi bardzo dobrze :) Tej lekarce bardzo zależy bym w ciąży dotrwala do 37tc, wtedy jest juz na pewno bezpiecznie i ciaze uważa sie za donoszona. Mam tylko nadzieję ze moja Kluseczka za dużo na wadze teraz nie przybywa :) dowiedzialam sie tez ze mam lozysko z III stopniem dojrzalosci,skurcze dalej na ktg sie pojawiają wiec moze byc i tak ze macica dostanie sygnal ze dzidzia duza i samo sie wszystko rozpocznie :)

Ostatnia edycja:
Peti dziękuje, już jest ok :happy: Martwi mnie tylko dość silne uczucie ciągnięcia za szyjkę, szczególnie jak chodzę :confused2:nie ma to związku z zabiegiem bo miałam już tak wcześniej, pytałam o to lekarza ale powiedział że szyjka twarda i zamknięta i nic nie widzi ... w środę mam wizytę u gin. prowadzącej to poproszę żeby dokładnie sprawdziła.

Siega wyniki za jakiś 2,5 tygodnia plus pewnie z 2-3 dni zanim wyznaczają mi wizytę, razem więc ok. 3 tyg. ...

Magda tak, będzie płeć wiec będę pewna na 100% :-) najważniejsze oczywiście to co pisała Esiek czyli magiczne słowa 'kariotyp prawidłowy' a jak by jeszcze było 'żeński' to będzie bajka :-) a płeć mam nadzieję że może w środę na wizycie uda się zobaczyć.

Infinity to moze nie chodz jeszcze,polez te pare dni wiecej jak mozesz:tak:

Minni najwazniejsze ze malutka ma sie dobrze w Twoim brzuszku:-)

Labo dobrze ze Cie wypisali,a mowil lekarz po co masz pic tak duzo wody?

Lenka super ze szyjka w porzadku,moze sie poprostu naprawila i jest ok:-)

Jogo dziekuje czuje sie w miare dobrze dzisiaj.Wczoraj plecy mnie bolaly i czulam sie bardzo ciezko.Dziewczyny a probowalyscie stosowac jakies balsamy na opuchniete nogi? Loreal ma bardzo dobry.

reklama
Dziewczyny czy któraś z was cierpiała może z powodu ból żołądka? Już od kilku dni wieczorem zaczyna mnie boleć. Najgorzej w nocy bo potrafi mnie obudzić ból. Nie jem nic ciężkiego głównie zupy, nic smażonego i tłustego. Nie mam pomysłu już co jeszcze mogę zrobić...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry