• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi lekarka tez powiedziala ze nie sok a liscie malin powodują skurczę, wiec śmialo mozna pić :tak:. Muszę pojechać dziś do mamy po słoiczki takiego soczku bo juz mi sie konczy.
Ewelina a ty dziś glukoze robisz? Bo pisalas ze jestes u wampira :-p.

reklama
Hej, hej!!
Ja byłam wczoraj na wizycie, Mały waży już 2,4kg. Pani doktor pobrała mi wymaz z pochwy na GBS i kazała zanieść do laboratorium. Któraś z Was kiedyś pisała, że to może być nie przyjemne, ja osobiście nawet nie poczułam. Wynik za 7 dni.

Jak byście były zainteresowane, to dzisiaj w Ziko aptece wyczaiłam promocję na Bepanthen duuuża tubka za 26 zł normalnie jest sporo droższy i Oillan płyn do kąpieli z emulsją gratis za 31 zł (płyn 200 ml, a emulsja 500ml), to też zakupiłam bo osobno taki komplet kosztuje koło 50-60 zł. Oillan jest do bardzo wrażliwej i alergicznej skóry, więc stwierdziłam, że warto mieć na wszelki wypadek pomimo tego że wcześniej kupiłam Ziajkę.

Ostatnia edycja:
Moj lekarz mowil kiedys do mnie by nie czytac dr Googla hihi, ale wiadomo ze i tak sie czyta. Ostatnio czytalam ze miodu tez nie mozna w ciąży, a moj lekarz powiedzial ze nic z tych rzeczy. Wiec ja tak z umiarem i te soki i miod pije. Kto wie jak jest w rzeczywistosci ;-).
Ewelinko a nie puszczają u Was w labo kobiet w ciąży bez kolejki?? U nas tak jest ale wiecznie jest wojna z dziadkami emerytami, ktorzy sie burza ze oni czekają juz tyle czasu a tu przyjdzie taka i bez kolejki wchodzi. Po prostu brak slow. Kiedys na poczekalni jak skoczyli do dziewczyny w ciazy ze absolutnie jej nie puszcza, ze co to za czasy kiedys kobiety w ciazy w polu robily. Szok :-D

Montana, ja słyszałam że ananasa nie można w ciąży i faktycznie ma jakiś składnik którego nie powinno się jeść w ciąży ale żeby ananas był groźny trzeba by zjeść ich co najmniej 8 na raz ;)

Co do kolejek to oczywiście że emeryci się spieszą i oni muszą być przed tobą bo jak inaczej. Ostatnio pani którą stała za mną w aptece do mnie mówi ze powinnam podejść bez kolejki. A ja do niej że wolę postać niż zostać ukamienowana, miny "dziadków" bezcenne bo rozmowa była głośna ;) Pani na to że wie jak to jest bo ludzie udają że nie widzą i tyle.

Madga co do ananasa tez slyszalam i powiem szczerze ze unikam go. Choc od jakiegos czasu chodzi za mną salatka z kurczakiem i ananasem.
A powiedzcie mi jak z pasztetem jak juz tak piszemy co wolno a co nie. Slyszalam ze nie powinno sie jesc, a ja wrecz uwielbiam pasztet :-D, dziś kupiłam mojemu eMkowi i jak wypakowywalam to az ślinka mi ciekła hahah

reklama
Bzibziok mnie nie bolało pobieranie na paciorkowca, tylko z tej drugiej strony było troche nieprzyjemne.

Apropo soku z malin to mozna, byle nic z liści malin.
Ja ostatnio wyczytałam ze czosnku nie mozna wiecej niż 1/4 ząbka, ale chyba o świeży chodziło. A ja ostatnio jadłam 1 ząbek dziennie bo byłam zaziebiona. Ale zauwazylam ze mały sie mało ruszał w tym czasie, podobno czosnek pozostawia swoj smak w wodach plodowych przez ponad dobę, wiec pewnie przez to.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry