• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Majka jeszcze raz ogromne gratulacje. Uwielbiam czytac jak na naszym forum przychodzą tak wyczekane dzieciaczki, az łezka w oku sie kręci. A jeszcze caly czas Ciebie pamiętam jak podchodziłyśmy prawie w tym samym czasie i testowałaś parę dni szybciej. I tak sobię myśle ze gdyby mi sie w tedy udalo tez za parę dni tulilabym swoje szczescie.... No ale jestem teraz najszczęśliwsza ze jestem w ciąży i za jakies 19 tyg utule swoją Zosieńkę którą pokochalam nad życie, mimo ze jej jeszcze nie poznalam osobiście :blink:.
Bidulko to faktycznie poród mialas ciężki, skoro az popękałaś, ale finał jest najpiękniejszy :tak:. Ucałuj syneczka od forumowych cioć.

Ostatnia edycja:
Też zastanawiam się nad produktami hipp lub nivea dla małej. Ba początku to i tak tylko płyn do kąpieli oilatum i zwykła parafina.

Majka, tak cudowny prezent za ciężki poród na pewno łagodzi ból. Szybkiego powrotu do formy.

Genna, no twój maluch wyjątkowo uparty z tymi ruchami. Później ci dokopie ;)
Mi dzisiaj bacznie przyglądał się pan w poczekalni :) a raczej gapił się na brzuch który mi falował raz w prawo raz w lewo ;)

Lenka dzięki za opis dotyczący laktacji. Powiem Ci ze ja miałam dokładnie taką sytuację po urodzeniu synka, guzy takie ze mao nie skończyło się cięciem ale najważniejsze że u Ciebie już wszystko ok. Cieszę się że podpasowła Ci Położna Alicja mi powiedziała że laktacje mi rozkręci tylko żebym jej słuchała.

No widzicie dziewczyny jakie wy sprytne jesteście od razu proszek do pępka znalazłyscie :-D. Ja nie kupuję bo go dostanę właśnie od położnej, kazała nie kupować.

A ja poszłam dziś na usg zważyć Marcysie i wcale nie jest taka wielka waży 3500 gramów czyli bardzo ładnie. Biorąc pod uwagę granicę błędu doktor powiedział ze malutka powinna urodzić sie z wagą miedzy 3300 a 3700. Jest juz niziutko ale do kanału rodnego jeszcze nie zeszła wiec poród tuż tuz ale nie wiadomo kiedy hahahahah.

majka przykro że tak popękałaś a nie mogli naciać ci tego krocza? Jak długo trwał poród ? Ale najważniejsze ze dochodzisz do siebie.

Dziewczyny a my dziś bylismy w kinie na filmie Bogowie polecam wszystkim dobry film mnie sie podobał uważam że warto zobaczyć,

A jeśli chodzi o pielęgnacje malucha to ja mam serię ziaji kupioną i wczoraj w super pharm była promocja na oilum jak kupiło sie jedno drugie było za 1 gr. kupiłam dwa płyny do kąpieli ale cieszyłabym sie jak zareaguje dobrze na ziaję ja bardzo lubię tą firmę.

Madzia - no to w sumie jest spora. Teraz nie czesto sie slyszy zeby dzieci wazyly wircej niz 3100-3200 a wiekszosc niecale 2kg.
I co bedziesz probowac SN ?

Widzialas na Bogowie zwiastun tego filmu Nieznajoma Dziewczyna? Tez sie fajnie zapowiada.

Dziewczyny co do pielegnacji to ja tez mam wszystko z Ziaji z tej serii od 1 dnia zycia. Ale chce sie trzymac zasady - im mniej tym lepiej.
A jak ktos szuka to w aptekach zdrowie jest promocja na emolium.

Ja dzis kupilam pieluchy flanelowe bo nie mialam w ogole a chyba jednak w szpitalu beda jak znalazl zeby mala zawijac. Na szkole rodzenia nauczyli nas jak zawinac kokon - podobno 90% dzieci przestaje plakac w takim kokonie. Zobaczymy.... :)

Majka - na pewno szybko zapomnisz o trudach porodu. Synek ci wynagrodzi :)

Magda - co do gapienia sie na brzuch to ja dzis bylam w banku pko i przede mna 40 stu emerytow kazdy sie gapil ale zaden mnie nie puscil ani nie ustapil krzesla. Stalam w kolejce 50min. Wiadomo nie spieszy mi sie nigdzie ale kurde nie cierpie tych polskich, wrednych, zrzedzacych emerytow.
Moj dziadek ma 85 lat a przychodzi do mnie i sie pyta czy ma mi pomoc prasowac lub z psami wyjsc .... ale cala reszta wrrrrrr

Esiek no całkiem fajna jest doktor powiedział ze normalna i ze mam dosyć dużo wód płodowych, wiec jak mi odejdą gdzieś na mieście to będą jaja. Wożę juz w samochodzie podkłady jednorazowe w razie czego. Tak będę próbować sn zobaczymy co z tego wyniknie. Co do zwiastunu to wiesz co te reklamy leciały przez pół h i szczerze mówiąc nie pamiętam ale moze był. Ale Bogowie polecam chciałam go zobaczyć a bałam sie ze nie zdążę.

Madzia Marcelinka taka w sam raz dziewczyna :)

Ona mi położna poleciła kąpiele w trzech różnych środowiskach: raz oilatum, raz z mydełkiem dla dzieci, raz czysta woda. I tak robimy.

Majka Bidulo... dlaczego Cię nie nacięli? Ale tak jak mówisz jedno spojrzenie na Mały Wielki Cud i ból kompletnie przestaje się liczyć :) życzę szybkiego powrotu do formy!

Szybkie jesteście Dziewczyny, juz sobie pięknie zorganizowałyście pielęgnacje pępuszków :tak:

reklama
Esiek, co do samych kolejek to wczoraj by mnie zlinczowali prawie. Wchodzę na pocztę a tam do jednego okienka chyba z 10 osób a przy listach tylko jedna. Uradowana z listem staję za tą jedną osobą po czym rozlega się wrzask że jest jedna kolejka! I kto najgłośniej się darł kobiety. To u nas straszne. Same już nie pamiętają jak to fajnie stać w kolejce z brzuchem i wachac smrodki. Po małej wymianie zdań opuściła pocztę ale stojący tam ludzie zostali przezemnie uświadomieni paroma fakt nieladnymi słowami.
To było po południu, a rano bardzo miły pan wpuścił mnie bez kolejki do laboratorium ;) i o dziwo nikt z kolejki nie miał nic przeciwko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry