reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny to jest właśnie okropne w ludziach. Nie raz bylam tez świadkiem jaka awantura sie rozlegala jak kobieta w ciąży chciala wejsc bez kolejki. No ale cóż, emerycie "czasu nie mają" i bardzo sie spieszą... Nie wiadomo gdzie :baffled:.
Madziu MArcelinka bardzo łądnie waży, wręcz idealnie, choc ciekawe jak bedzie jak sie urodzi. Kolezance lekarka mowila caly czas ze jej maly jest bardzo duzy, ponad 4kg, a urodzil sie 3700 :).
A ja zrobilam sobie zdjęcie mojego brzuszka z racji ze mam polowe ciąży za sobą

Załączniki

• 291.jpg
    291.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Śniło mi sie dzisiaj, że sie przewróciłam na brzuch i zaczęłam krwawić, koszmar, straszne uczucie, aż sie przebudziłem :(.

Montana brzuszek zaczyna rosnąć :) fajniutki

Smerfeta nie chciałabym Cię rozczarować, bo moja sukienka bedzie zwykłą krótką sukienką podkreślającą piersi, bo w końcu mam co pokazać :p będę ja miała pod koniec przyszłego tygodnia, wrzucę zdjęcie ;)

Majka życzę szybkiego powrotu do formy :)

Dzisiaj podobno ostatni dzień ładnej pogody wiec jadę na działkę. Milego dnia dziewczyny :)

Szczerbatka, ja dzisiaj miałam sen że urodziłam na stojąco ale wszystko było dobrze i mała leżała potem ubrana w dresik z Tesco ale był na nią za duży.
Obudziłam się i pierwsze to sprawdziłam czy mam brzuch ;)

Ale macie sny!

Ja w czwartek miałam cały dzien kłucia pod pepkiem, tam gdzie jest mały. Ale były bardzo lekkie, ogolnie nie bolały ale czułam je i dlatego sie martwiłam. Wczoraj obudziłam sie bez, ale pojawiały sie czasem w ciagu dnia, ciekawe co bedzie dzis. Zastanawiam sie czy to od jelit czy macicy, ciezko odróżnić. Mialyscie cos takiego? Bardzo lekkie kłucia na srodku brzucha. Dodam ze mały sie rusza, nie wiem, moze on na cos naciska.

Emilia na pewno naciska ja na tym etapie ciaży miałam rózne ukłócia raz u góry raz na dole mysle że wszystko jest ok a Twoje organy ustępują miejsca dzidziusiowi.

Co do snów to też miałam dziwne.

Lenka dokładnie Marcysia akurat w sam raz wiec niech wychodzi z mojego brzucha. Co do wielkości dzieci to zawsze sa granice błędu i dlatego lekarz powiedział mi ze jesli Marcysia urodzi sie w terminie to bedzie miala tako miedzy 3,3 a 3,7

Czesc!

Oj sny w ciazy sa okropne. Mnie na poczatku meczyly bardzo, teraz miewam czasem tylko.
Ale rano tez czesto "sprawdzam" czy brzuch jest....

Emilia mysle ze to wiezadla macicy sie rozciagaja.

Jej u was tez tak leje? Mi sie nie chce z lozka wstac nawet...

Cześć Dziewczyny!

Montana na ale piekny brzuszek! Ślicznie rosnie.

Co do snow, to ja tez miewam takie dziwne. I ostatnio sie przytulasem zrobiłam. Ciagle do męża sie przytulam, chociaż on sie w nocy brońi:)) hehe...

a wczoraj dostałam od męża zawieszkę do łańcuszka na urodziny w kształcie dwoch serc, bo jak to powiedział mąż jest nas dwie - jego dwa serduszka:) ale było miło.

Ale jak więzadła bola to jest kłucie? Mnie nie boli po bokach tylko na samym srodku pod pepkiem tam gdzie jest macica. I nie jest to bol okresowy. Brzuchu tez nie jest twardy. Bo myslalam ze to moze jakies początki tych skurczów B-H ale wtedy chyba by sie brzuch napinał. Sama nie wiem. Do gina ide w czwartek, musze sie tylko umówić.
Myslalam ze to jelita moze ale chyba za długo to trwa. W czwartek to było od rana do wieczora regularne kłucia, calutki dzien, wczoraj co jakiś czas były regularne albo nic, dzis troche z rana.

reklama
Oj faktycznie sny okropne, dobrze ze to tylko sny :). Ja miewam tak realne sny, ze mam wrazenie jakbym fim oglądala. Niektóre są całkiem fajne hehe.
Agawa piękny prezencik od męza. Mile to jest :tak:. Moj ostatnio do mnie mówi "jak sie moje dziewczyny dziś czują" hihi. Ja teraz tez zrobilam sie taka przytulaśna ze mąż niekiedy juz ma dosyć :-D, ciągle bym słuchala czułych słówek itp hihi.

Emilko a mi sie wydaje ze to może być zapalenie pęcherza. Przed ciążą bardzo często miewalam takie zapalenia i towarzyszyło temu kłucie wlasnie pod pępkiem. Nie moglam nawet sie za bardzo naprostowac bo tak kłuło. Weź sobie moze Żuravit, nie zaszkodzi a jesli cos jest z pęcherzem to moze mu pomóc. Ja bralam niedawno jak mialam bakterie w moczu,oczywiscie z polecenia lekarza ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry