reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Montana bardzo sie cieszę :happy2: wierzyłam co prawda że tak jak u mnie i u Magdy to był tylko fałszywy alarm ale wiadomo że stres zawsze jest ...

Ja już po wizycie, mój okruszek przytył przez ostatnie 2 tygodnie prawie pół kilograma i waży już 1500 :-)
Chyba te leki na ciśnienie albo wprowadzenie w życie kilku drobnych wskazówek od mojej dr. poskutkowalo bo mała pięknie nadrabia. Jeszcze kilogram i może wychodzić bo mamusia nie może już się doczekać :sorry2:

reklama
Dzisiaj widzę, same dobre wieści :tak: i dobrze, tak ma być :-D Dziewczyny tyle się od Was dowiaduje :szok: jak dobrze że tu trafiłam :-D
Kotuska obrazek super ;-)
Montana cieszę się, że z córcią wszystko ok :tak:
Agaawa ale masz malusi brzuszek!!! ciekawe czemu ja mam taki wielki? :sorry2:

Kasik dziś dostałam rurki jeansowe i tunikę. Jeansy pasują w sam raz, nie za luźne, nie za ciasne ale materiał jest dość cienki. Spodziewam się jednak, że później będę musiała kupić większe, ale za taką cenę, to nawet sobie pozwolę ;-) Co do tuniki, to jest jeszcze za duża i raczej taka codzienna niż wyjściowa

Bziumelka biedaczko, ale Cię dopadło. Trzymaj się, teraz już będzie lepiej

Genna też się zastanawiam, czy te badania ze śliny są tak samo dokładne jak te, które wykonują w klinice na miejscu z krwi... ale to genetyka więc chyba tak. Też ostatnio żałowałam wizyty w kebabowni :-p okazało się, że wstręt na mięso obowiązuje również na mięso z kebabu więc połowa dostała się psu, a po kapuście to też nie fajnie mi było na jelitach... a nawet bardzo nie fajnie :sorry2:

Infinity nie popędzaj malutkiej mamuśka ;-) jeszcze tylko troszkę Ci zostało. Twój suwaczek tak szybko pobiegł na przód, a dopiero co robiłaś betę:blink:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej beczki: podrozowalyscie samolotem w ciąży? Jak było, a jeśli nie to dlaczego zrezygnowalyscie? Czeka mnie podróż w Europie a potem niestety druga intercontinental i nie bardzo mogę się z tego wykręcić. Lekarz nie widzi problemu, mam tylko pilnować żeby się nie obwodnic i często spacerować po pokładzie. Mój mąż i mama za to panikują od tygodnia :(

Infinity to bardzo ładnie malutka przybrała na wadze, 250 gram na tydzień to normalnie książkowo, nadrabia pięknie nadrabia. Moja koleżanka z pracy jest w ciąży też już w 40 tyg. tak jak ja. ja mam termin na 18.10 a ona na 20.10 i była na usg w czwartek i jej córeczka waży 2800 i pani doktor nie widzi problemu po prostu będzie troszkę mniejsza a wszystko inne jest prawidłowo i u Was też wszystko będzie dobrze:-).

Finesse ostatnio duzo czytałam o lotach kobiet w ciazy , najgorzej pierwszy trymestr. Jeżeli z ciążą bić sie nie dzieje i lekarz pozwoli to możesz lecieć , sprawdź kontenerów linie lotnicze jak one sie odnoszą do ciazy , od kiedy musisz miec zaswiadcEnie od lekarza dla lini lotniczych , ja miałam lecieć w 32/33 tygodniu i tu sie nie zdecyduje juz . Ważne jest wlasnie picie wody i chodzenie ponpokladzie, trzeba uważać wlasnie na ciśnienie , krótkie loty ok ale nie wiem jak ma sie do tego inter.
Montana , Infinity wieści wspaniałe :) a ty infinity tak ne szalej z wyjściem małej , niech ładnie rosnie w brzucholku !!!!! Montana ja w czwartek mam echo serduszka małego , nie mysle o tym bo zwarjuje a juz nie wspomnę o słuchaniu innych kobitek przed gabinetem aaaaaaaaa, zawsze sie odcinam, a właściwie siedzę w kibelku na kłaczku to nie zdążę sie zdenerwować :)

Infinity no cudownie że Lenka tak pięknie przybrala na wadzę, ale sie cieszę :-), no a najważniejsze ze mamusia tez jest spokojna. A powiedz jakie wskazówki dala Ci dr na to by mala tak ładnie nabrala wagi? No dziś naprawdę dobre wiadomości sie sypią.

A ja zamówiłam naklejkę na ścianę do pokoju Zosi. Jak juz pisalam pokoik bedzie szary, mebelki biale, a dodatki chce różowe i wynalazlam na allegro takie cos Naklejki naklejka na ścianę PIĘKNY RÓŻOWY MIŚ (4684262116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Widzialam je juz w zeszlym tyg ale paralizujący strach nie pozwalal mi ich kupić, tak dziś zaszalalam :).

reklama
Montana trzeba zacząć juz szaleć :) zatem zacznij kupowa pierdołki a wszystko jakos sie uzbiera :)
a ja byłam dzisiaj w hurtowni dla dzieci i jak tam wchodzę to czarna magia , zaczelam robić listę co potrzebuje zeby nie zapomnieć , oglądałam wózki, foteliki i wiem tyle ze nic nie wiem!!!!! Aaaaaaa takie wizyty chyba mnie poprostu oswajają :) w
Listopadzie zaczne juz na poważnie cos kupować bo to bedzie prawie 3 trymestr , zatem czas na zakupy. Mam Prośbę do ciebie możesz wysłać mi na Priv listę którą zleciła z tych od dziewczyn, bo ja z telefonu nie dałam rady skopiować wszystkiego :(

Do góry