• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Agaawa kciuki zaciśnięte :happy2:

Genna ja miałam połówkowe przez brzuch ale ocena szyjki macicy była dowcipnie, z minutę to trwało ...

Montana echo to jak pisała Magda zwykle usg przy czym 90% badania to ocena budowy serca, wszystkich żył i pobliskich narządów. U mnie trwało blisko pół godziny, mam z niego najwięcej zdjęć i pomiarów ale nie ma com oglądać bo są strasznie szczegółowe w sumie ciężko cokolwiek się domyślić nie będąc lekarzem ;-)

Agawi kciuki zaciśnięte za połówkowe :))))

Co do podróży służbowych samochodem to faktycznie nie dziwię Ci się że masz dosyć, każda z nas musi pamiętać że mimo wszystko nasze ciąże są jednak bardziej narażone na ryzyko, może porozmawiaj z szefem ze to już czas skończyć albo jeśli masz taką możliwość to idź na l4, Mnie doktor wysłała na l4 już od połowy kwietnia, akurat mam taką pracę ze nie miałam i nie będę miała kłopotów po powrocie ale za długo czekałam na Marcelinę zeby teraz ryzykować.
A jeśli chodzi o samolot to w II trymestrze jeśli wszytsko z maluchem jest ok to chyba nie ma problemu z lataniem i raczej linie lotnicze nie robią z tym problemu, wiem że w III trymestrze nie wszystkie linie zabierają ciężarne. Ja w 16 czy 17 tyg jechałam 1000 km do Holandii i było ok, po prostu częściej stawaliśmy.

Dziewczyny nawet Kożuchowska już urodziła a była w tym wieku ciążowym co ja, a ja jeszcze nie :no:.

jeśli chodzi o połówkowe to ja miałam przez brzuch, usg dopochwowe skończyło sie u mnie na prenatalnych. A echo serduszka tak jak Infinity pisze to takie szczegółowe zadanie serduszka i narządów w pobliżu mnie doktor badał też nereczki wątrobę żołądek, sprawdzał kości udowe itd., swoją drogą niesamowite jest juz samo usg a to ze można w środku zbadać malucha to wogule mistrzostwo świata.

Montana, Infinity gratuluję zdrowych córeczek :)

Agawa trzymam kciuki ale napewno bedzie książkowo :)

U mnie w pierwszej połowie wczorajszego meczu przyszedł znowu kryzys i bolał brzuch i znowu trzy razy byłam w kibelku bo leciało. Już szyskowaliśmy sie z emkiem że po meczu jedziemy do Szpitala ale przeszło, całą noc przespałam i dzisiaj odpukać też ok więc albo już przeszło albo końcówka. O 14tej mam wizyte u lekarza prowadzacego wiec mam nadzieje ze da mi cos na hemoroida bo siedzieć nie moge a mowi sie ze wychodzi przy zaparciach :/

Bziumelko bidulko dalej masz biegunkę?? Moze lekarz pozwoli Ci smecte wypic. ja jak mialam w 1 trymestrze biegunkę to kazal mi kupić.
Agawaa meeeega kciuki za Twoją wizyte :tak:. A z L4 bardzo rozsądne rozwiązanie. Teraz jest Twoj czas by rozkszować sie ciążą :).
A ja zarejestrowalam sie na echo serduszka na poniedzialek. Oby bylo tylko potwierdzeniem ze jest wszystko dobrze.
O Kożuchowskiej czytalam ze urodzila ;-). Madziu jeszcze parę dni i ty utulisz swoje dziecię.

reklama
witam
ja juz mam wszystko dla szkraba naszego pokupione no oprocz wozka ale jest juz wybrany tylko trzeba jechac z kasiorka musze jeszcze torbe spakowac i oczekiwanie na nasz cudzik :)

dziewczyny z tymi stanikami to jest lipa nie ma na mnie rozmiaru:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry