• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Magda 7891, my na komodzie w pokoju dziecka, ewentualnie tez na stole . Będziemy mieć mala najprostsza wanienkę ze spodem antypoślizgowym .
A jak na razie skompletowalismy ręczniki i cześć tetrowek. Ile kupujecie ręczników ? Mamy 3 i jeszcze teściowka ma mi kupic jeden, taki zakładany na szyje.

Ostatnia edycja:
reklama
liska nie jesteś jedyna :) u mnie ani syn ani Ada nie mieli wanienki na stojaku :) mam komodę w srodku z wanienką ale szybko Adę zaczęłam w dużej wannie kąpać ;-)teraz ma niezłą frajdę z kąpieli z bratem hehehe

Hope84 cudowny przgotowałaś pokoik, normalnie napatrzeć się nie mogę, taki w moim stylu. Do tego pokój jest ogromny w porównaniu do pokoiku mojej Zosi.

Genna ja też mam farbę z Dulxa Szara Poświata i jestem zadowolona, wcześniej też mialam duluxa i u mnie się sprawdzalo ze zmywaniem nieczystości z niej. Kiedyś np wypadla mi kanapka z Ćwikłą na ścianę i spokojnie ja zmylam haha.
A jak sie czujesz?? Kiedy Cie wypuszczą ze szpitala? Trzymam kciuki by Franio jeszcze sobie posiedzial :). A swoją droga juz ładną ma wagę 2 kg no no kawał chłopa hihi.

Aisa no widze że juz zaczynasz kompletować wyprawkę, super, w końcu czas zacząć ;-). A gdzie kupilas taką koszulę do karmienia? Bardzo fajna i prosta :)

Lisska ja mam 2 ręczniki z kapturkami i chyba jeszcze dokupię jeden. A tetrowych pieluch mam 7 i 2 flanelowe.

Co do stojaka pod wanienkę niestety nie mam, z tego względu że nie mam gdzie jej trzymac. Mam wanienkę z tegababy 86 cm, nie chcialam wiekszej bo mam głeboki brodzik pod prysznicem i jak bedzie juz troche wieksza bedziemy ją włąśnie w brodziku kąpac i dokupiłam jeszcze taki leżaczek do kąpieli frotte, super, pamiętam jak kiedyś moja mama używala czegos podobnego przy moim bracie.

Chcialam by dziś eMek rozłożył łózeczko, bo chcialam ponaklejać już ozdoby nad nie : imię ze styropianu, misie i chcialam by mężulek przymocowal tą lampkę z Ikei ale popukal w czoło i stwierdzil ze za szybko, nosz ale mam nerwy na niego :dry:

lisska, ja też nie będę miała stojaka pod wanienkę. Mam stół w domu i to wystarczy ;-). Wy już poważne zakupy robicie, ja jeszcze trochę muszę poczekać. W tym miesiącu samochód ma swoje wydatki, więc dziecko musi poczekać:) Ale dziś tylko kupiłam kołdrę i poduszkę i powoli rozglądam się za otulaczem.
montana, Twój mówi, że za wcześnie, a mój nie może się doczekać aż rozłożymy łóżeczko ;-) 6 stycznia już będzie u nas, więc jeszcze w styczniu będzie rozłożone:)

No i oprócz ubranek i pościeli zamówiłam księgę wierszy dla naszego maluszka i jak tylko przyjdzie to zamierzam zacząć czytać. Już wtedy chyba będzie nas słyszało. Jeszcze zamówię księgę baśni, ale to trochę później.

Aisa, ładna koszula, taką widziałam dziś w sklepie:)

Ja pracuję w hurtowni budowlanej i z gotowych kolorów mogę śmiało polecić farby Beckers'a i Śnieżka Magnat. Są super jeśli chodzi o zmywalność. Dla tych którzy nie mogą nic wybrać z gotowych kolorów polecam z mieszalnika Tikkurila. Słyszałam tez pozytywne opinie o Sigmie ale nie mialam do czynienia z tymi farbami.

Dzisiaj przyszla moja paczka ze smyka-uwielbiam te wszystkie rzeczy dla maluszków. Ja stojaka na wanienkę tez nie bbede miala-zawsze mozna uzyc stolu lub deski do prasowania ;) Chce jedynie kupić ta z wbudowanym termometrem

Ja mam jeden ręcznik z kapturkiem (kupiony tylko dlatego że zajmuje mniej miejsca w torbie do szpitala) i jeden taki duży kąpielowy. Pieluszek tetrowych mam chyba z 15 a nawet 20, a flanelowych 8. Te tetrowe to wogóle jakaś kpina jest bo po praniu wyglądają jak szmata. Cienkie i jakby pies się nimi bawił. Po prostu jednorazowe. Szukałam u mnie takich grubszych i znalazłam ale to też jeszcze nie to co było kiedyś.

Magda a mi znajoma mówiła, żeby nie kupować droższych pieluch tetrowych bo ona kupiła i dopiero po 30 praniach były miękkie. A te tanie co kupiła, mimo, że nie wyglądały dobrze to były milutkie i mięciutkie :-)

reklama
Własnie mialam Wam pisac o tych pieluchach- ja mam kupionych 10tetrowych i 2flanelowe i chyba dokupie tylko tych flanelowych. Wieszałam teraz pranie i te pieluchy tetrowe to takie szmaty ta flanelka to taka milutka
Recznik mam 1 z kapturkiem i dokupie jeszcze jeden

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry