• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Bziumelka, a ty jeszcze pracujesz czy jesteś na zwolnieniu? Pytam, bo optymistycznie planuję wziąć macierzyński raptem na dwa tygdonie przed dniem P, ale właśnie nie wiem czy się doczołgam :) Na razie wszyscy naokoło mi mówią, że mam jeszcze mały brzuch (ke?!?), więc strach pomyśleć, co to znaczy "duży" w takim razie.

Uwaga, chwalę się furą :) Kupilismy Emmaljunga Mondial Duo Combi (gondola i spacerówka). Podobno bardzo wygodny na długich dystansach. Oblukaliśmy na żywo i zamówilismy w necie. Dokładnie taki:
Zobacz załącznik 662328
Mam też upatrzony fotelik samochodowy Maxi Cosi Pebble, pasuje na to podwozie (tylko trzeba dokupić adapter).

Kasik, skoro masz mało miejsca to chyba wygodniej postawić długością do ściany, Ja planuję łożeczko w pokoju dziecka, natomiast przez pierwsze 4 miesiące w nocy będzie spało w takim koszu wiklinowym w sypialni.

reklama
Orientujecie się czy w aptece stacjonarnej Gemini są takie same ceny jak przez internet?

Bziumelka jak juz brzuszek na dole to pewnie porod tuz tuz - super :)

Kasik u mnie w pokoju stoi kanapa slupek komoda i dojdzie lozeczko - jak kanapa jest rozlozona to w pokoju za wiele miejsca nie ma

finesse mam nadzieje ze nikt z zusu tutaj nie zagląda :) Ogólnie jestem na zwolnieniu lekarskim z DG ale cały czas pracuje u siebie w pracy, ale tylko 3 dni w tygodniu po 6 godzin. Mam prace biurową wiec daje rade, bo czy mam siedziec w domu czy w pracy to jeden czort a przynajmniej dodatkowo zarobie :) Brzuch mam mały, wszyscy daja mi 6-7 miesiac wiec nie jest źle a jak mówie że za 2tygodnie mam termin to robią wielkie oczy :)

Bziumelka, fajnie tak stopę zobaczyć ;) moja mała też potrafi zmęczyć tak się wygina. A na dole to mam momentami wrażenie że mnie paluszkami laskocze. Ciekawe co lekarz ci powie, a czemu mieliby cię zostawić od razu w szpitalu?

Finesse, ale fura ;) normalnie Mercedes :)
Chyba Kasik też taki się podoba z tego co kojarzę ;)

Syllka, w internetowej jest taniej i to na niektórych rzeczach naprawdę sporo taniej.

Magda 3tygodnie temu lekarka mówiła że w 38-39tc bedzie chciał mnie jeszcze na chwile położyć do Szpitala - po co nie wiem, pewnie jeszcze dobrze przebadać. Ale rozważam też taki wariant że może już coś się dzieje i mnie nie wypuści z rozpoczęta akcja :) a naprawde czuje sie dziwnie juz od dluzszego czasu.

Bziumelka, aha. Może cię zatrzyma i przyspieszy akcję ;)
Co do pracy to ja też jeździłam mimo iż jestem na L4 ;) każdy dodatkowy grosz się liczy. Szefowa to mi mówiła nawet ze do.ostatniego dnia jestem mile widziana ;) ale już nie idę ostatni dzień byłam przed wigilią i jeszcze bonus świąteczny dało. Coraz ciężej siedzieć cały dzień, lepiej poleżeć w domu ;)

Magda wroce z pracy to wrzuce :)

W sobote kupilismy samochod bo ten co teraz mamy jest dobry jak bylismy we dwojke ale za mały aby po=akować wózek, wiec już wszystko naszykowane. Na ściane w pokoju Soni nakleiliśmy w sylwestra gwiazdki aby było bardziej tak dzieciowo. Torba spakowana, łożeczko pościelone.

A wczoraj scisnełam sobie sutka i wypłyneło dużo płynu więc już pewnie piersi naszykowane :)

reklama
Bziumelka, to wszystko gotowe ;) nawet auto wooow . Pokoiku też fotki wrzuć :)
U nas też wszystko czeka. Na szczęście auta nie musieliśmy zmieniać bo mamy duże, a do mojego od biedy wózek też się zmieści tyle że mam 3 drzwiowy. Torba stoi, nawet fotelik i ubranka na wyjście ze szpitala mężowi przygotowałam. Wszystko mam tak ułożone żeby mógł znaleźć jakby co (moje koszule i bieliznę itp...). Co do piersi to ja mam ciągle wycieki, a najbardziej wieczorem jak mała mocno kopie (chyba hormony jakieś mają na to wpływ) spanie tylko w staniki z wkładkami wchodzi w grę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry