• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

joasia2906, witaj ! znasz już płeć?

STYCZEŃ

1. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
2. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
3. Magda_7891 (19 styczeń) córka Zosia
4. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
5. Bibi1 (21 styczeń) córka Bianka
6. Oktavi (22 styczeń, USG 8 styczeń) córka Jagienka
7. Emilia M (22 styczeń) syn Filip

LUTY
8. ewelina.br (4 luty) syn Filip
9. Medalikara (14 luty) córka Helenka
10. Genna (20 luty), syn Franuś

MARZEC
11. montana8 (2 marzec) córka Zosia
12. Agaawa (3 marzec) syn Piotruś
13. Finesse (29 marzec) córka

KWIECIEŃ
14. Smerfeta (1 kwiecien) córka Alunia
15. Kotuska83 (9 kwiecien) syn
16. Jazzabell (10 kwiecien) bliźniaki
17. Kasik36 (10 kwiecien) syn
18. joasia2906 (10 kwiecień)syn Wojtuś
19. Olusia7982 (15 kwiecien) bliźniaki: córka + syn

MAJ
20. Liskka (12 maj) syn
21. Anulla28 (18 maj) córka
22. Aisa79 (25 maj) syn Marcel Marek
23. anula86@ (29 maj) córka

Ostatnia edycja:
reklama
Przyczyna bylo lozysko przodujace dr bal sie ze możemy stracic maluszka jakby doszlo jeszcze raz do tak intensywnych skorczy.nic nie przepowiadalo wcześniejszego porodu wczoraj jedynie pokazywalam mezowi ze naly kopal bardzo nisko tuz nad owlosieniem pochwy ze tak sie wyraze ale myślałam ze to przez to ze byl posladkowo ulozony.
Genna ciuszki mialam poprane i poprasowane oprocz kocykow. w sobote nielismy jechac po wozek,wanienke i lozeczka posciele,butelke do karmienia i drobne *******y ale niestety... maly będzie lezal od 1.5 do 2mieisiecy w szpitalu az podgoni z waga chociaz do 2kg, maz dzwonil do gdanska to lekarz mowil ze jak na ten tydzien ciąży to Kubus jest w bardzo dobrym stanie zdrowotnym,caly czas sam oddycha.jak tylko wyjde ze szpitala to jade tam aby byc przy malym ale ponoc nie bede mogla tam nocowac,musze zaopatrzyc sie w nocleg u rodziny w gdansku lub w gdyni.maz bedzie jechal tam lada dzien poczekamy ze 2dni moze pokarm mi sie pojawi to zawiezie jak to pani z karetki mowila to chociaz pare kropli bo duzo nie potrzebuje tak male dziecko,no i pampersy zawiezie bo w domu kupilam roz 1 i 2 a musza byc 0.w aptece ktora dzisiaj miala dyzur nie mieli nic ani tantum rosa,ani podpasek poporodowych a laktator to jakis za 8zl jednorazowy,ale jutro od kolezanki bede miala pozyczony jakis elektryczny

mialo byc nie intensywnych skorczy tylko krwawienia,w domu naprawdę zostal niezły sajgon ponoc juz jest poprane a znajomy prxyjechal wyczyscic kanape bo zdazylam nowa ochrzcic.powiem ze dobrze ze mialam gruba poduszke muedzy nogami na noc to duzo pomogło tak to nie wiem czy ktos by nam dopral. Ale najwazniejsze jestvto ze nasz krolewicz jest zdrowy i calutki i oby tak zostalo chociaz dr mowil ze z godziny na godzine może stan sie zmienic

Syllka trzymam kciuki za Kubusia, na pewno z dnia na dzien bedzie coraz lepiej. Ale co sie nastresowałas pewnie to Twoje...I tak to jest czlowiek planuje porod szpital torbe do szpitala co spakowac itp a czasem jest tak ze nagle trzeba jechac i po planach.

Syllkaa, to i tak sporo przygotowane miałaś. Mały silny więc uda mu się szybko do tych 2 kg podgonic. Pampersy 0 widziałam w Rossmann jakby co. Ten strach to zapewne ogromny i jeszcze taka odległość teraz od siebie.

Syllka gratuluję zdrowego synka! :tak:nic się nie martw, na pewno wszystko będzie dobrze. 4 lata temu moja koleżanka również w 31 tc (na Zaspie) urodziła synka, z tym że lekarze nie wypowiadali się o nim tak dobrze. Dziś mały jest zdrowym chłopcem, nie ma żadnych problemów zdrowotnych. Zbieraj szybko siły aby towarzyszyć Kubusiowi. Fajnie, że miałaś już tyle przygotowane

Magda no niezła z Ciebie babcia skoro masz siły na mycie okien, podłogi itd ;-):laugh2:

Agaawa widzę gonisz z wyprawką jak szalona!!! :-D bardzo dobrze :)

Liskka super wózek! z wyglądu bardzo mi się podoba, tylko i u mnie byłby problem z takimi malutkimi kółkami na przedzie. Jaka to firma?

Joasia, Nadzieja
witajcie!
Nadzieja faktycznie będzie Ci lepiej na wątkach tych starających się kobitek :tak: Tam dziewczyny wymieniają się niezbędną wiedzą dotyczącą badań, leków. Na prawdę można się sporo dowiedzieć, coś tam łyknąć dla siebie, porównać jak wszystko wygląda u Ciebie w klinice, może coś zaniedbują, a może i Ty coś doradzisz dziewczynom. My oczywiście mocno trzymamy kciuki i w razie pytań również na wszystko odpowiemy :tak:

Genna
czekam na Twój adres mailowy!!!! Cieszę się, że już w domu jesteś :tak:

Anulla oficjalnie gratuluję córci :tak:

Dziewczyny wczoraj miałam pierwsze zajęcia teoretyczne w szkole rodzenia. Wyszliśmy z mężem z takimi oczami :szok: Jestem przerażona o ilu sprawach trzeba pamiętać! Choćby o tym, by jak najszybciej zapisać dziecko do lekarza rodzinnego, brać skierowanie na usg bioderek i od razu zapisywać bo w Gdańsku trochę się na to czeka, a badanie trzeba zrobić między 4 a 6 tyg. No i w szpitalu trzeba mieć ze sobą nazwę i adres przychodni, do której zapiszecie maluchy bo będą o to pytać...
I jak się okazuje, z wyprawką jestem daleko w tyle :zawstydzona/y: Jutro koleżanka do mnie wpadnie i podpowie czego mi jeszcze brak z ubranek

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry