• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Joasia kupilam kolekcje Marsylia z firmy Pinio: szafe z dodatkowa polka, dostawke do szafy, lozeczko z szuflada i materacem, komode ze zdejmowanym przewijakiem i fotel bujany. Wszystko w kolorze waniliowym, czyli ecru. Co do pokoju to ja przeniose sie do dziecka pewnie na kilka lat ;) My z M i tak mamy osobne sypialnie, nawet osobne pietra. Moja sypialnia jest na poddaszu i ma bardzo strome schody wiec tam nie chcialam z dzieckiem spac. Zreszta pokoj jest na tym samym pietrze co kuchnia i lazienka co tez bedzie bardziej wygodne.

reklama
Nam wlasnie dzisiaj w szke rodzenia mówili o tym zeby nampoczatek najlepiej śpiochy rozpinane z przodu, ze najwygodniej :) u nas tez w szpitalu dają wszystko dla dzieciaczków :) podkłady poporodowe tez, a jak juz chcemy majtochy dla siebie to nie kupować tych jednorazowych tylko bawełniane oddychajace ;) bo jak jest obchod to i tak gacie w dół :) teraz tez na patologii jak ordynator przychodził to karty ciazy na stolikach (chociaż nikt nie patrzył) i gacie w dół , a i tak nie zaglądali hahaha
Smerfeta co do listy wyprawkowej to mówili nam w szkole ze 1 USG przynieść jakby były wątpliwości co do terminu , w razie przenoszenia ciazy. Dzisiaj polecali linomag na pupę :) moj M jakis znudzony dzisiaj na zajęciach ze aż miałam Ochote go wyrzucić bo na nic sie nie przyda, a dzisiaj było o pielęgnacji malucha :) z każdym Spotkaniem bardziej sie oswajam :) ze wszystkim :)
Kasik te mebelki sa piękne, zawsze zwracam na nie uwagę jak wchodzę do sklepu :)

Ostatnia edycja:
Apropo cc i sn to juz tyle sie nasłuchałam ze bardzo bym sie bała rodzic sn. A i wlasnie przeraża mnie to ze ktos sie nastawia na sn a i tak sie kończy nagła cc bo np puls maluszka spada.

Kasik śliczne mebelki :)
Ja też dołączam się do grona przyszłych mam bez doświadczenia. Ale myślę, że po porodzie instynkt nam podpowie co robić:)

Byłam u swojego lekarza dzisiaj i potwierdził, że mam łożysko brzeżnie przodujące, czy jakoś tak. Wkurzył mnie, bo wcześniej mówił coś innego. No więc jeśli się nie podniesie to czeka mnie pewnie leżenie pod koniec ciąży i cc. W sumie i tak chciałam żeby lekarz zgodził się na cc, bo nie wyobrażam sobie porodu naturalnego. Mam tylko nadzieję, że będę miała szczęście na donoszenie ciąży chociaż do początku maja bez wizyt w szpitalu i leżenia.

Ja też mam trochę ubranek zakładanych przez głowę, ale większość rozpinane tak żeby było jak najwygodniej zakładać. I tak starałam się kupować i też takie dostałam:)

Joasia, ja będę miała pokój dla małej urządzony, ale łóżeczko narazie wstawimy do sypialni żebym nie chodziła ciągle karmić a tak będzie wygodniej, bo nie kupuję mebli dodatkowych do karmienia, nie bardzo mamy na to warunki. Ale kiedy przeniosę łóżeczko do jej pokoju to jeszcze nie wiem.

Ostatnia edycja:
Kasik36 ja tez bede spała u dziecka i wlasnie szukam czegos do spania dla mnie. mebelki super tylko swoje kosztują ja mysle o czyms takim
Komplet Disney STANDARD BABY BOO 3 elementy (4924581734) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
lub takim
Komoda i Łóżeczko z szufladą i materacem GPK (4972305753) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

co do scian to maluje na dwa kolory niebieski i siwy i naklejam taka nalejke (arkusz 34)
naklejki dla dzieci, na ścianę, N11 ,120cm x 240cm (4887009974) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ja mialam dlug szyjki 28mm ale u mnie to właśnie przez lozysko przodujace zlw sie dzialo,choc jak lezalam w listopadzie w szpitalu to nie byli pewni czy zakrywa cale ujście macicy czy wlasnie jest brzeznie przodujace.teraz jakbym byla w drugiej ciąży i miała znow lozysko przodujace to bym chyba lezala jak kloda. moj maz vyl u synka i mały nie chce jesc mleka ze strzykawki i dostaje kroplowke musze wydobyc z siebie pokarm...

reklama
Kasik bardzo ładne mebelki :tak: za jednym zamachem kupiłaś całe wyposażenie pokoiku, super, aż Ci zazdroszczę postępu ;-)

Genna o tym by ostatnie wyniki badań i usg zabrać na porodówkę to też nam mówili w szkole rodzenia:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry