• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny mam głupie pytanie [emoji849] mam nadżerkę, ale lekarze nie kazali mi nic z nia robić. Nigdy nie badałam sobie szyjki, ale wsadzając sobie luteinę czasami ja dotykałam i wydawała sie ok tzn. normalna, a dzisiaj aplikując luteinę dotknęłam szyjki i jakby cos na niej urosło nie na samym środku tylko ciutkę niżej [emoji20] czy to moze byc właśnie ta nadzerke teraz dodatkowo podrażniona przez tabletki??? Dziennie wciskam aż 6 tabletek luteiny i 2 estrofemu. Lekarza mam dopiero 19.08 i nie wiem co robić [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mavi i tak nic sama nie wymyslisz, najlepiej zeby to lekarz zobaczyl.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam głupie pytanie [emoji849] mam nadżerkę, ale lekarze nie kazali mi nic z nia robić. Nigdy nie badałam sobie szyjki, ale wsadzając sobie luteinę czasami ja dotykałam i wydawała sie ok tzn. normalna, a dzisiaj aplikując luteinę dotknęłam szyjki i jakby cos na niej urosło nie na samym środku tylko ciutkę niżej [emoji20] czy to moze byc właśnie ta nadzerke teraz dodatkowo podrażniona przez tabletki??? Dziennie wciskam aż 6 tabletek luteiny i 2 estrofemu. Lekarza mam dopiero 19.08 i nie wiem co robić [emoji20]

Ja nie pomogę. Nie wiem gdzie nadzerka nawet a wiem ze tez mam hehe

Ja w zasadzie tez nie wiem, lekarze zawsze mówili, ze jest nadzerka to jakoś tak założyłam, ze na szyjce [emoji849] no nic mam nadzieje, ze jakoś uda mi sie wcisnąć do mojego gina.

Ja się wczoraj wciskalam tylko ze ja prywatnie chodzę to dla niego to czysty zysk ale mam takie ubezpieczenie wykupione ze mogę i codziennie chodzić i płace tylko za to a za wizyty juz nie wiec to mnie ratuje :)

Lipiec bejbe :*
Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Nikaaa witamy na świecie! !!! :* :)
Madzionga wytrzymaj jeszcze :* kciuki i buziaczki :*
TeQuila kciuki za dzidziusia

Sierpień

8: pisanka89- wizyta u endokrynologa
8: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10: wszystkozajete - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
10; mavi - badania prenatalne
10: Kajka*89 - badania prenatalne
16: Nikaaa - wizyta kontrolna po cc
17: ewelin86- badania prenatalne ll trymestru
25: Ewelin86- wizyta u gin prowadzącego ciążę
25: Kasia_Basia - połówkowe
27: TeQuila-badania prenatalne 2 trymestru
29: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
30: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę
30: TeQuila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

N
Jestem. Pisze dopoero teraz bo dojechalam do domu 20 km a jestem slepa w nocy i pingli znalesc nie moglam wiec jechalam przez las max 60 xd. Wiec tak. Szyjka 3 cm. Szału nie ma ale tragedii tez nie. W poniedziałek kontrola i wtedy będziemy szukac płci .
Madzionga mój gin tez mówi ze są różne szkoły co do pessara i szycia ale oni nie szyja ani nie zakładają. Wiec wielka dupa. Brzuch mówi ze jest twarda wy ale jeżeli nie boli to jest w miarę. No i mam leżeć plackiem do ponie działki. Mam nadzieje ze za tydzień powoli mi wyjść bo śpiewam na ślubie... głupio tak młodych na lodzie wystawiać a to tylko godzina. A no i cytologia idealna grupa 1. Nugdy nie miałam 1. Coś ta ciąża mi służy na zdrowie :)
No właśnie z tym zakładaniem pessara albo szwu to tutaj mówią, że w ciąży bliźniaczej większe to szkody może przynieść... Szyjka 3cm to jeszcze ładna, ale który ty masz tc ? Bo z tel pisze i nie widze :)
Moja obecnie ma 6mm :D
lez grzecznie, wstawaj tylko do toalety i pod prysznic :)

Hej dziewczyny :)
Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę :D
Pisanka to leż do tego poniedziałku i tyle :) Teraz pora na Twojego M, żeby wszystko robił. A Ty masz tylko leżeć i pachnieć :D

MartiniM, ja nie znalam plci, a od samego poczatku mowilam do malego junior.
Bylam pewna ze bedzie chlopak, ale ja to chyba czarownica jestem, bo ja czasem w zyciu tak mam, ze wiem pewne rzeczy i juz i nawet nie wiem skad. Nie potrafie tego wytlumaczyc, ale pewnego dnia trafia mnie cos i wiem ze bedzie tak a nie inaczej. Nigdy sie jeszcze nie pomylilam. No ale duzo tych sytuacji z zycia nie mam, bo nawet czasami maz mi sie pyta o cos, a tak na sile to nie da sie powiedziec, musi mnie olsnic czy jak to tam nazwac[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam a raczej od wczoraj uważam, ze mialam tak samo. Przyjaciółka nawet nazywa mnie Pinoxyllą ;) bo tez czasami miewałam tak, ze cyk coś mnie napada, jakas wiedza, pewność. I tak samo pewna byłam synka :) wlasnie dzis rano napisałam przyjaciółce sms ze juz nie jestem Pinoxylla :(

Jestem. Pisze dopoero teraz bo dojechalam do domu 20 km a jestem slepa w nocy i pingli znalesc nie moglam wiec jechalam przez las max 60 xd. Wiec tak. Szyjka 3 cm. Szału nie ma ale tragedii tez nie. W poniedziałek kontrola i wtedy będziemy szukac płci .
Madzionga mój gin tez mówi ze są różne szkoły co do pessara i szycia ale oni nie szyja ani nie zakładają. Wiec wielka dupa. Brzuch mówi ze jest twarda wy ale jeżeli nie boli to jest w miarę. No i mam leżeć plackiem do ponie działki. Mam nadzieje ze za tydzień powoli mi wyjść bo śpiewam na ślubie... głupio tak młodych na lodzie wystawiać a to tylko godzina. A no i cytologia idealna grupa 1. Nugdy nie miałam 1. Coś ta ciąża mi służy na zdrowie :)
Kochana lez plackie teraz to juz musisz posluvhac lekarza odpoczywaj i wszystko bedzie dobrze

reklama
Hej :)
Dziewczyny, macie jakieś artykuły na temat cesarek ? I tego że są bezpieczniejsze dla dziecka ? Bo pierwszy raz się spotykam z takimi teoriami. Poród naturalny tak jak Aniolkowa pisała jest dużo lepszy dla dziecka. Moja pani ginekolog powiedziała, ze jeśli nie ma konkretnych wskazan medycznych (a z tego co mówiła in vitro samo w sobie nie jest wskazaniem) to dla matki i dziecka lepszy jest poród siłami natury...
Oczywiście jest mnóstwo wskazań do cc, ale to są konkretne sytuacje.
Ja bym bardzo chciała rodzić naturalnie, ale niestety przy blizniakach ciężko o dobre ułożenie obojga maluchów i mój chłopczyk od dawna ma główkę na górze :D
Trzymam za Was wszystkie kciuki, za spokojny przebieg ciąż :)
Sama miałam cc ale bardzo chciałam sn. Też uważam że sn jest lepszy. Na porod sn dziecko jest przygotowane a na cc nie, to jest dla niego trauma. Wyobraźcie sobie jak ktoś was wyciąga nagle z wody o temperaturze 39 stopni do zimnego pomieszczenia pełnego światła.

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry