• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tequila, nie zgodze sie.
Ciaza leczy np endometrioze i np. dziewczyny ktore maja hashimoto, po ciazy tez szybko zachodza w ciaze naturalnie. Duzo jest przypadkow gdzie dziewczyny mialy problem z immunologia, podchodzily przez kilka lat do in vitro i nic. W koncu in vitro sie udalo, urodzily i za niedlugo ciaza z naturalsa. Po ciazy, organizm sie przestawia, zachodzi w nim duzo zmian.
Ja tam nie wierze w teorie, ze stres przeszkadza zajsc w ciaze. Dla mnie to bzdura. Przez stres mozna nie zachodzic pare miesiecy, ale nie kilka lat.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
W takim razie jak wytłumaczyć można mój przypadek skoro to bzdury?
Zaszłam w pierwszą ciążę za pierwszą próbą a w kolejną dopiero po 14 latach, po latach starań naturalnych, dwóch inseminacjach i 5 in vitro

reklama
W takim razie jak wytłumaczyć można mój przypadek skoro to bzdury?
Zaszłam w pierwszą ciążę za pierwszą próbą a w kolejną dopiero po 14 latach, po latach starań naturalnych, dwóch inseminacjach i 5 in vitro
Tequila, a robilas sobie szczegolowa immunologie?
Nie wierze ze przez stres nie zachodzilas 10 lat.
Na watku immunologicznym sa dziewczyny, ktore zachodzily w ciaze za pierwszym razem, a potem lata staran i nic. Teraz biora kupe lekow, szczepia sie limfocytami z krwi meza lub dawcy i odrazu zachodza w ciaze.
Jest duzo czynnikow, stres owszem moze byc jednym z nim ale bez przesady przez tyle lat napewno nie byl on powodem. Ja Ci na to potanie nie odpowiem, bo nie jestem lekarzem i nie robilam Ci szczegolowych badan z immunologii.
Nie obraz sie, ale ja nie wierze w teorie ze stresem.
Jak mi w pracy ktos mowil ze przez stres nie moge zajsc to myslalam ze mu zaraz cos zrobie.

Tequila, a robilas sobie szczegolowa immunologie?
Nie wierze ze przez stres nie zachodzilas 10 lat.
Na watku immunologicznym sa dziewczyny, ktore zachodzily w ciaze za pierwszym razem, a potem lata staran i nic. Teraz biora kupe lekow, szczepia sie limfocytami z krwi meza lub dawcy i odrazu zachodza w ciaze.
Jest duzo czynnikow, stres owszem moze byc jednym z nim ale bez przesady przez tyle lat napewno nie byl on powodem. Ja Ci na to potanie nie odpowiem, bo nie jestem lekarzem i nie robilam Ci szczegolowych badan z immunologii.
Nie obraz sie, ale ja nie wierze w teorie ze stresem.
Jak mi w pracy ktos mowil ze przez stres nie moge zajsc to myslalam ze mu zaraz cos zrobie.

Hahaha, dobrze że ja jestem tylko na necie w takim razie:p
Nie obrażam się, bo uważam że każdy ma prawo wierzyć w co chce i mieć swoje zdanie na jakiś temat a druga osoba powinna to uszanować mimo iż może mieć inne zdanie i ja wasze szanuje mimo iż często są odmienne od mojego:D
Ale naprawdę uważam że głowa to centrum dowodzenia organizmem, bo np jak wytłumaczyć przypadki w których lekarz daje kilka tygodni życia człowiekowi a on żyje i mało tego wychodzi z choroby?ja wierzę w siłę podświadomości!
Apropo czytałaś "potęgę podświadomości "? Jeśli nie polecam:)
Albo przypadki par które starają się latami, ja osobiście znam taką, znajomi rodziców, przez16 lat nie mogli zajść w ciążę, próbowali wszystkiego, w końcu adoptowali dziecko i kilka miesięcy później na świat przyszło ich biologiczne :)
Może się to wydawać śmieszne, niemożliwe, głupie ale jednak się dzieje i ja wierzę że to właśnie podświadomość, głowa :)

Hahaha, dobrze że ja jestem tylko na necie w takim razie:p
Nie obrażam się, bo uważam że każdy ma prawo wierzyć w co chce i mieć swoje zdanie na jakiś temat a druga osoba powinna to uszanować mimo iż może mieć inne zdanie i ja wasze szanuje mimo iż często są odmienne od mojego:D
Ale naprawdę uważam że głowa to centrum dowodzenia organizmem, bo np jak wytłumaczyć przypadki w których lekarz daje kilka tygodni życia człowiekowi a on żyje i mało tego wychodzi z choroby?ja wierzę w siłę podświadomości!
Apropo czytałaś "potęgę podświadomości "? Jeśli nie polecam:)
Albo przypadki par które starają się latami, ja osobiście znam taką, znajomi rodziców, przez16 lat nie mogli zajść w ciążę, próbowali wszystkiego, w końcu adoptowali dziecko i kilka miesięcy później na świat przyszło ich biologiczne :)
Może się to wydawać śmieszne, niemożliwe, głupie ale jednak się dzieje i ja wierzę że to właśnie podświadomość, głowa :)
Tequila, czytalam ta ksiazke.
Tez slyszalam o takich przypadkach.
Np moja mama byla w Kolumbii, poznala tam kobiete ktora zachorowala na raka i dawali jej kilka dni zycia. Wszyscy znajomi z Polski i Kolumbii modlili sie w jeden dzien o okreslonej godzinie. Kobieta ozdrowiala, rak zniknal. Lekarz ktory ja prowadzil powiedzial ze jakby nie widzial zdjec i wynikow w zyciu by w to nie uwierzyl.

Co do stresu i ciazy uwazam ze to sa skrajne przypadki.

Szanuje Twoje zdanie, ale ja sie tylko wypowiadam jakie jest moje zdanie.
Temat zostal poruszony na watku, wiec sie wypowiedzialam[emoji6]

Moja wizyta dopiero o 18. Dzisiaj juz wezmę l4, więc jestem ostatni dzień w pracy. Ciezko mi odejść...
Co do tego, żeby juz byl grudzień, to ja tak nie mam. Cieszy mnie upływający czas i każdy tydzień po tygodniu. Nie jestem jeszcze gotowa na grudzień i potrzebuję tego czasu na urządzenie wszystkiego i oswajanie się z dzieciątkiem w brzuchu, dzień po dniu...

1472545422555.jpg

Macie tak na poprawę dnia :)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1472545422555.jpg
    1472545422555.jpg
    42,5 KB · Wyświetleń: 288
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć