• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Bo sie okazalo ze po operacji oczu mam obawy zeby sie tam nic nie poodklejalo...no i jeszcze ta cukrzyca i niewiadomo jak wielka bedzie moja tluscilka...niby mam miec 8 maja...a mi troche ta data nie w nos bo moja szwagierka co zle bylo miedzy nami sie wtedy urodzila...no ale trudno...wazne zebym wytrwala do maja...
Ja się urodziłam 10 maja. Rok temu byłam po pierwszym transferze i już czułam, że się nie udało, dwa dni później mnie zalało. Teraz będzie prezent urodzinowy, lekarz pytał czy ten termin może być, bo urodziny spędzę w szpitalu,ale odpowiada mi to :)

Dziewczyny, jak Wy liczycie wiek ciąży - z daty transferu czy z OM? Spotkałam się z dwiema szkołami i zastanawiam się, która jest prawidłowa. U mnie na USG termin pokrywa się z OM, a data z transferu jest o 4 dni późniejsza.

Ja tez tak czuje ze bedzie szybciej. Chociaz juz tak bardzo sie nie martwie bo juz jest 37+2 tydz i to jest juz ciaza donoszona teraz najwazniejszy jest maly.
A ty w ktorym tyg mialas cc i jakie ciesnienie mialas ?

To nie masz zlego cisnienia, norma jest 140/90. Ja miałam tak ok. 180/100, najwyzej mialam 220/120 ale to juz po cc tak skoczyło.

Butterfly ja mialam OM 10.10, ale lekarz kazał mi podawac date 13.10 bo mam długie cykle i mialam pozniej transfer na naturalnym cyklu.

Dziewczyny, jak Wy liczycie wiek ciąży - z daty transferu czy z OM? Spotkałam się z dwiema szkołami i zastanawiam się, która jest prawidłowa. U mnie na USG termin pokrywa się z OM, a data z transferu jest o 4 dni późniejsza.

Zawsze z OM, wtedy jest tak jak w ciàży naturalnej. U mnie odjęła dwa tygodnie od daty transferu i tą datą się posługiwałam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lile gratuluje dzieciaczkow:-)
U mnie lekarz od daty punkcji odjal 14 dni i to mi wpisal w karte jako termin ostatniej miesiaczki i na tej podstawie obliczyl termin porodu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry