Ja korzystam z tej listy, którą wstawialy dziewczyny. Oczywiście trochę ją modyfikuje. Coś nie mogę jej tu dodać, bo wyskakuje błąd, ale chyba w sobotę była dodawana. Też chcę jak najszybciej zakończyć kompletowanie wyprawki. Na szczęście wszystko jest na dobrej drodze. Ubranka praktycznie już mam. Pewnie coś jeszcze dokupie gdy wpadnie mi w oko, ale to co trzeba było kupiłam. Dokupić mam jeszcze tylko 4 szt. body z krotkim rekawem, ale czekam na wiosenną kolekcje. Z tekstyliów praktycznie mam wszystko oprócz tych pieluszek wielorazowych. Będę zamawiała niedługo, bo na początku marca chcę się brać za prasowanie. Wózek i fotelik zamówiony. Na przełomie lutego i marca kupujemy mebelki. Na szczęście są już wybrane. Kupiłam sobie już na wyprzedażach do szpitala 2 szt. koszul nocnych (dokupie jeszcze z jedną), szlafrok i kapcie. I tak oprócz mebli zostaną mi do kupienia gadżety do karmienia, monitor oddechu, kosmetyki pielęgnacyjne i przybory higieniczne oraz resztę rzeczy do szpitala.Dzisiaj mnie olśniło, że mam coraz mniej czasu na zakupy i zaczęłam przeglądać internet. Po 20 minutach rozbolała mnie głowa i powyłączałam wszystkie strony nie kupując nic. Mętlik się zaczął jak oglądałam pieluszki tetrowe. Nawet nie wiedziałam, że one mają różne rozmiary. Mam prośbę do Was. Czy możecie wypisać listę rzeczy, które kupowałyście dla malucha? W necie niby pełno jest tych list wyprawkowych, ale czasami nie mają one odzwierciedlenia w rzeczywistości. Co jest tak naprawdę potrzebne w tych pierwszych tygodniach?