reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cześć Dziewczyny! Chciałabym się przyłączyć do Waszego wątku, czy przygarniecie mnie razem z moim kropkiem?
I od razu mam pytanie czy któraś może wie na temat konfliktu serologicznego, bo szukam w necie i zaczęłam się gubić. Ja mam 0 RH+ a mąż B RH- ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
A to nie jest tak ze gdybys Ty miala - to wtedy jest konflikt?

reklama
Dziewczyny po wczorajszej wizycie wszystko ok [emoji4] mała waży 2153g niby lekarz mówi że w normie a ja się trochę martwię czy nie za dużo, jeszcze ponad 7 tyg i mam nadzieję że mój klopsik nie będzie z wagą pod 4kg[emoji33]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze troszkę i będziesz tulila maleństwo [emoji5]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny! Chciałabym się przyłączyć do Waszego wątku, czy przygarniecie mnie razem z moim kropkiem?
I od razu mam pytanie czy któraś może wie na temat konfliktu serologicznego, bo szukam w necie i zaczęłam się gubić. Ja mam 0 RH+ a mąż B RH- ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Problem występuje, gdy kobieta ma rh-. Ja mam rh - i mam niezgodność serologiczną z mężem, bo on ma rh+. Żeby wystąpił konflikt serologiczny w krwi matki muszą być przeciwciała do krwinek czerwonych, które powstają na skutek kontaktu z krwią rh+ np.podczas porodu. Dlatego kobietom w trakcie ciąży można podać immunoglobulinę, a po porodzie podaje się w ciągu 72h, jeżeli dziecko będzie miało rh+.
Ty nie musisz się na szczęście tym martwić:)

To mój w 32t6dn ważył 2130 gram więc troszkę więcej od twojego,ale czuję że nie bedzie jakiś duży chyba że bedzie przybierał dużo a brzuszka w cale jak na 34 tydzień nie mam dużego.Ja też mam obniżona z wizyty na wizytę morfologia mi spada wyszła anemia biorę żelazo i piję sok z buraczków mam nadzieje ze pojda w góre wyniki.Powodzenia na wizycie :*
To mój mały w 34tc ważył 3400, w dniu przyjęcia do szpitala tj. 36tc ważył 3200 i w tym samym dniu się urodził z wagą 3450

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

To mój mały w 34tc ważył 3400, w dniu przyjęcia do szpitala tj. 36tc ważył 3200 i w tym samym dniu się urodził z wagą 3450

Oooo to różnica ogromna ;)To też duży chłopczyk jak na 36 tydzień tak mi się wydaję ale najważniejsze by było zdrowe i było wszystko Ok,a te pomiary to jeszcze takie do końca z tą wagą pewne nie są jest to przybliżona waga.

reklama
Oooo to różnica ogromna ;)To też duży chłopczyk jak na 36 tydzień tak mi się wydaję ale najważniejsze by było zdrowe i było wszystko Ok,a te pomiary to jeszcze takie do końca z tą wagą pewne nie są jest to przybliżona waga.
No dr mówił że ok 4kg się urodzi jeśli bylo by w terminie. Ogolnie +-500g trzeba zawsze mieć na uwadze

Do góry