reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
My po wizycie. Synek waży 3102 g, także przez 4 tygodnie przytył kilogram
emoji4.png
a matka? Matka przytyła dodatkowe +3,5 kg
emoji33.png

Szyjka miękka, więc szykuje się już do porodu, ale bez rozwarcia. Łożysko i przepływy w normie.

Następna wizyta 28.02 @jasani możesz mnie wpisać? Chyba, że urodzę szybciej.

Problem występuje, gdy kobieta ma rh-. Ja mam rh - i mam niezgodność serologiczną z mężem, bo on ma rh+. Żeby wystąpił konflikt serologiczny w krwi matki muszą być przeciwciała do krwinek czerwonych, które powstają na skutek kontaktu z krwią rh+ np.podczas porodu. Dlatego kobietom w trakcie ciąży można podać immunoglobulinę, a po porodzie podaje się w ciągu 72h, jeżeli dziecko będzie miało rh+.
Ty nie musisz się na szczęście tym martwić:)
Bardzo dziękuję za odpowiedź. [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

emoji4.png
emoji33.png

Szyjka miękka, więc szykuje się już do porodu, ale bez rozwarcia. Łożysko i przepływy w normie.

Super . Już coraz bliżej :) ślicznie rośnie

reklama
emoji4.png
emoji33.png

Super[emoji5] jeszcze jeszcze troszkę [emoji3]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry