• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@gosia2889 daj znać co u was po wizycie, bo już doczekać się nie mogę.
emoji4.png
No chyba, że jesteś szczęściaro na porodówce... hehe

Właśnie wróciłam z wizyty ...
Ooooh niestety nie jestem jeszcze na porodówce
Wręcz przeciwnie ... trochę mnie lekarz nastraszył, że narazie wszystko wskazuje na to że będzie cesarka , bo maluszek nie wstawia sie w kanał rodny i mamy najprawdopodobniej do czynienia z główką wysoko przodującą ( jednak nic nie jest jeszcze przesądzone) . Jeśli do 7 marca nic się nie wydarzy to dostaniemy skierowanie na patologię.
Szyjka jest skrócona i miękka, ale na tym poprzestało ... Maluszek ma 3250 gram i mam wrażenie że nie ma już zupełnie miejsca w brzuszku . I w tym właśnie momencie obleciał mnie strach ...

reklama
Właśnie wróciłam z wizyty ...
Ooooh niestety nie jestem jeszcze na porodówce
Wręcz przeciwnie ... trochę mnie lekarz nastraszył, że narazie wszystko wskazuje na to że będzie cesarka , bo maluszek nie wstawia sie w kanał rodny i mamy najprawdopodobniej do czynienia z główką wysoko przodującą ( jednak nic nie jest jeszcze przesądzone) . Jeśli do 7 marca nic się nie wydarzy to dostaniemy skierowanie na patologię.
Szyjka jest skrócona i miękka, ale na tym poprzestało ... Maluszek ma 3250 gram i mam wrażenie że nie ma już zupełnie miejsca w brzuszku . I w tym właśnie momencie obleciał mnie strach ...
Kochana spokojnie,może się jeszcze wszystko wydarzyć i za to trzymam kciuki. Jeżeli nie zmieni się,to zrobicie cesarke i nie jest to wcale takie złe wyjście. NAjważniejsze aby Maluszek bezpiecznie znalazł się po drugiej strobie brzucha :-)

Mi też się średnio podobają, ale jak włożymy do niego nasze Maluszki to i tak będą najpiękniejsze :-)
Ja najpierw byłam za tymi jeden obok drugiego, ale są dość duże i chyba gorzej się je prowadzi. W sumie to dziewczyny tu na forum poleciły mi Link do: Bebetto42 – Wózki dziecięce BEBETTO i chyba się na taki zdecydujemy w szarym kolorze :-)
A jak u Ciebie? Jak samopoczucie? Który Ty już dokładnie masz tc?? :-)
Dzisiaj byłam w sklepie, wózków chyba że 100 alw dla bliźniaków 1, jedyny i to właśnie taki gdzie jeden góry a drugi maluszek na dole no i cenka ponad 6tysi, aż tak drogiego wózka nie chce bo później najczęściej i tak szybko zmienia się na spacerówki takie lżejsze bo dzieci szybko wyrastają z gondoli. Pani w sklepie powiedziała że wybór w wózkach dla bliźniaków jest słaby nawet w większych miastach jak Poznań czy Wrocław. No nic będę szukać dalej bo jednak wolałabym taki co dzieci będą obok siebie.
A ja czuję się dobrze ogólnie, pracuję ale jeszcze myślę do końca marca i pójść na l4 żeby trochę skupić się na sobie i przygotowaniach. Brzuszek rośnie, już mamy 19 tydzień[emoji4] A u Ciebie jak?[emoji5]️

Ja mialam rozek minky i nic sie z nim w praniu nie stalo. U nas sie sprawdzal bardzo dobrze. Uzywalam go w ciagu dnia i w nocy przez 2 miesiace.

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom

Kochana spokojnie,może się jeszcze wszystko wydarzyć i za to trzymam kciuki. Jeżeli nie zmieni się,to zrobicie cesarke i nie jest to wcale takie złe wyjście. NAjważniejsze aby Maluszek bezpiecznie znalazł się po drugiej strobie brzucha :-)

Dziękuję ... strasznie boje się nie tyle samej cesarki (bo nawet chyba wolałabym w taki sposób urodzić ), ale złych decyzji lekarzy w szpitalu i dłuższego oczekiwania na maluszka ...
A teraz postaram się nie panikować :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry