reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Słyszę tu że TSh na czczo ale czemu ? Jaki to ma wpływ ? Pierwszy raz się spotykam z tym stwierdzeniem ? Aż jestem ciekawa

reklama
dziewczyny , wczoraj @M@gda prosila żeby pogratulować tym dziewczynom , którym się udało i czekaja na swoje dzieciaczki i tym już rozpakowanym. Ktoras z Was kiedyś pytala co u niej, wiec troszkę chorowaly, 3 tygodnie katar u Żywii i jeśli dobrze pamietam zapalenie krtani u Magdy , ale już jest dobrze. Caly swój czas poswieca Żywii, dlatego nie pojawia się na forum.

Czytam teraz w necie aż z ciekawości i różnie piszą..kurcze :/
Ja tak czy siak to leciałam na czczo zanim zjadłam więc spoko :p
Więc może lepiej na czczo ? :D
Matko ale zamotalam :D

Dziewczyny potrzebuję informacji.... znowu ;);) Jutro idę oddać krew (i mocz :)) i muszę zrobić morfologię z rozmazem automatycznym, TSH i Toxoplazmę IgM. O ile pamięć mnie nie myli to przy morfologii nie muszę być na czczo a jak to wygląda z TSH i Toxoplazmą IgM? muszę iść na czczo oddać krew?:)
Morfologię, tsh, mocz na czczo a toxo to obojętnie.

Słyszę tu że TSh na czczo ale czemu ? Jaki to ma wpływ ? Pierwszy raz się spotykam z tym stwierdzeniem ? Aż jestem ciekawa
Od prawie 3 lat biorę euthyrox na obniżenie tsh. Przez ten czas byłam pod opieką dwóch endokrynologów i każdy z nich kazał mi koniecznie badać tsh na czczo i bez leków, bo w przeciwnym razie wynik jest niemiarodajny. Nie wnikałam dlaczego tak ma być, więc dokładnie nie odpowiem na Twoje pytanie. Pewnie można coś znaleźć na ten temat w internetach. W każdym razie dokładnie pamiętam jak po pierwszej wizycie endokrynolog rozpisała mi na kartce jak brać leki i zapisała żeby tsh badać na czczo (podkreśliła to słowo i chyba nawet był wykrzyknik :p ).

Moj gin twierdzi ze tsh lepiej robic po poludniu jak chcialam kiedys zweryfikowac i mu mowie ze jestem po tabletce i oczywiscie z pelnyn brzuszkiem

Dziewczyny jak mi lekarz robil usg wczoraj to chcial przez brzuch zrobic 11tc ale bylo bardzo slabo widac i stwierdzil ze straszne tylozgiecie... Ej to 3 ciaza i w kazdej robili szybko przez brzuch i nie bylo problemu i jedzcze nie uslyszalam nigdy o tylozgieciu u mnie :D co to zmaczy dla mnie i ciazy?

Dziewczyny potrzebuję informacji.... znowu ;);) Jutro idę oddać krew (i mocz :)) i muszę zrobić morfologię z rozmazem automatycznym, TSH i Toxoplazmę IgM. O ile pamięć mnie nie myli to przy morfologii nie muszę być na czczo a jak to wygląda z TSH i Toxoplazmą IgM? muszę iść na czczo oddać krew?:)
Ja morfologie zawsze na czczo oddawalam

Dziewczyny jak mi lekarz robil usg wczoraj to chcial przez brzuch zrobic 11tc ale bylo bardzo slabo widac i stwierdzil ze straszne tylozgiecie... Ej to 3 ciaza i w kazdej robili szybko przez brzuch i nie bylo problemu i jedzcze nie uslyszalam nigdy o tylozgieciu u mnie :D co to zmaczy dla mnie i ciazy?
Ja mam tylozgiecie. W niczym to nie przeszkadza. U mnie usg normalnie przed 12 tyg przez Brzuch.

reklama
Do góry