• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny..... przychodzę znów z pytaniem bo zaczynam się martwić... kiedy poczułyście pierwsze, jakiekolwiek ruchy dziecka? Wiem, jakiś czas temu o to pytałam ale zupełnie nie mogę odnaleźć postu... Ja czasem mam wrażenie że "coś" czuję ale nie wiem czy nie wyczekuje tego i to już bardziej psychika... tydzień temu miałam II prenatalne i widziałam jak Nastka się rusza ale kolejną wizytę mam dopiero 12.06... chciałabym cokolwiek poczuć do tego czasu.... :( Tylko właśnie... co mam poczuć? Zdaję sobie sprawę że to nie będą mocne kopniaki... ale co?

Ja czułam ok 18tc. Ale Jaś jest duży, a łożysko na tylnej ścianie. Były to takie delikatne puknięcia w podbrzuszu (trochę jak mocniejsze uderzenie serca: ). Nic się nie martw, na to ma wpływ wiele czynników, jedne czują wcześniej inne później:)

reklama
Dziewczyny..... przychodzę znów z pytaniem bo zaczynam się martwić... kiedy poczułyście pierwsze, jakiekolwiek ruchy dziecka? Wiem, jakiś czas temu o to pytałam ale zupełnie nie mogę odnaleźć postu... Ja czasem mam wrażenie że "coś" czuję ale nie wiem czy nie wyczekuje tego i to już bardziej psychika... tydzień temu miałam II prenatalne i widziałam jak Nastka się rusza ale kolejną wizytę mam dopiero 12.06... chciałabym cokolwiek poczuć do tego czasu.... :( Tylko właśnie... co mam poczuć? Zdaję sobie sprawę że to nie będą mocne kopniaki... ale co?
16 tc pierwsze smyranko które potem się potwierdziło w 17 tc jak byłam na usg.Nie będę Ci pisać że to były motyle w brzuchu czy tym podobne to było coś...co nigdy wcześniej nie czułam poprostu.Na początku napewno nie będziesz wiedziała czy to w 100 procentach dzidziuś

Dziewczyny a wodę na mleko modyfikowane gotujecie w czajniku czy w jakimś rondelku? Czytałam, że taka woda powinna gotować się przez 5 min i dlatego lepiej w rondelku, bo czajnik po przegotowaniu od razu się wyłącza. I nie wiem właśnie jak będzie lepiej, bo czytałam różne opinie.

Bobisia zanim kupilam podgrzewacz to ja uzywalam wody z brity i ktora gotowalam i w osobnym dzbanku mam wode przegitowana przefiltrowana zimna juz i laczylam obie. Teraz uzywam tylko tej przefiltrowanej przegotowanej bo mam podgrzewacz

Tez kupilam brite, filtruje a potem gotuje normalnie w czajniku. Odkad mam Brite to w czajniku nie ma kamienia wiec jest spoko. Zdaza mi sie tez dac wode z butelki, ale to rzadko.

reklama
A nie gotujesz w czajniku tylko w rondelku?
Sorki dziewczyny za te głupie pytania [emoji12]
gotuje w gardku normalnie wodę dla małego mam jeden garnek w którym to gotujemy i mamy przygotowana dla niego wodę oczywiście na drugim dzień już nie daje tej samej tylko gotuje od nowa więc trochę butelek wody też mi idzie dla niego i taka zwykła juz nie gotowana z butelki daje mu do picia

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry