ludek
Fanka BB :)
Ja rodziłam naturalnie [emoji6]Dziewczyny A czy to prawda że po invitro można mieć tylko cesarskie cięcie? Czy można rodzić naturalnie?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ja rodziłam naturalnie [emoji6]Dziewczyny A czy to prawda że po invitro można mieć tylko cesarskie cięcie? Czy można rodzić naturalnie?
I to jest najważniejsze! A poród z czasem pójdzie w niepamięć [emoji6]Tzn przez te 9 godzin nie byłam zmęczona bardzo bardziej znudzona lezeniem i czekaniem.Mysle że bez znieczulenia samo parcie by krócej trwało bo bym miała motywację bólem i czulabym.Maly urodził się z waga 3180 i 49 cm dziś mamy już 3 by tobie i czujemy się wspaniale
Już wspominam szczęśliwie te chwilę ale gdzieś cząsteczka obaw i wyrzutów zostanie
Znieczulenie często na odwrót wydłuża poród i kobieta ostatecznie może być bardziej wykończona.Ok na pewno zdaza sie, ze lekarz czy polozna nie sa winni, ale w wiekszosci przypadkow jednak tak. Bo jesli dziecko utyka w kanale rodnym to najczesciej przez zle ulozenie, a polozna czy lekarz badajac recznie powinni to zauwazyc.
Vacum moze byc dla dziecka niebezpieczne wiec ja wybralabym cc, gdybym oczywiscie miala wybor. A co do utraty sil to gdyby znieczulenie bylo ogolnie dosteone to ten problem pojawialby sie rzadziej.
Ludek bylas znieczulana?Znieczulenie często na odwrót wydłuża poród i kobieta ostatecznie może być bardziej wykończona.
Strasznie dziwne ....U mnie w karcie ciazy bylo wpisane ciaza wysokiego ryzyka. Nie bylo to wskazaniem do cc, ale w razie kontakatu z innym lekarzem niz moj, miala byc jasnosc, ze maja sie obchodzic z najwieksza ostroznoscia.
Dla mnie to jasne, ze z kazda ciaza trzeba sie obchodzic ostroznie, ale ja to ja, a lekarze to lekarze.Strasznie dziwne ....
Tz . Ze inne ciążę trzeba teaktowac mniej ostroznie ? Ciąża to ciąża .... z każda trzeba sie obchodzić z największą ostrożnością. Tez mam w karcie ciąża z in vitro w 32 dostałam atosiban i progesteron dlatego ze wymagala tego moja ciąża a nie dlatego ze byla z in vitro .
Ależ oczywiście ze nie sa takie same 100 ciąż poczytnych naturalnie i kazda może byc inna i mieć rozne przebiegi i zakonczenia .Przebiegu ciazy nikt nie przewidzi ( ale nie ma ba to wpływu jak została poczęta ) Ja miałam w ciąży 2 lekarzy i usg ilości straszne - potrzebowała tego moja glowa nie ciazaDla mnie to jasne, ze z kazda ciaza trzeba sie obchodzic ostroznie, ale ja to ja, a lekarze to lekarze.
Wg mnie jest to ciaza podwyzszonwgo ryzyka chociazby z powodu ogromu staran zeby w nia wogole zajsc.
Ja uwazalam na siebie duzo bardziej niz ktokolwiek z mojego otoczenia, kto zachodzil naturalnie, bo dla mnie sa ciaze i ciaze, nie wszystkie sa takie same.
Ja prawie urodziłam hi hi hiJa rodziłam naturalnie [emoji6]
czuc jak z niej wychodzi
różne rzeczy ludzie lubia Nie byłam ale moja koleżanka ze szkoły rodzenia tak. I żałowała że wzięła bo spowolniło to całą akcję o kilka godzin. Tak samo mówila położna ze szkoły rodzenia. Ile ludzi tyle opinii [emoji6] Mnie najbardziej wymęczyło parcie a tej fazy porodu się nie znieczula [emoji12] A może za granicą są lepsze znieczulenia...Ludek bylas znieczulana?
To, ze moze wydluzyc porod (slyszalam o tym, alw tak u mnie jak u mojej bratowej bardzo przyspieszylo akcje) to jedno, ale ja po zniwczuleniu po prostu lezalam i odpoczywalam. Nie przypominam sobie zadnego wykonczenia. Zmeczenie pojawilo sieponownie dopiero po kilkunastu probach parcia.