• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Podobno, tak mi pediatra powiedział jak ja oglądał, że ma takiego małego guza na głowie i specyficzny jej kształt, a rączki i nóżki ma bardzo, bardzo suche i schodzi z nich skóra.
Dziwne to takie ... Przecież jest mala wiec miejsce miala a i termin masz na dzis... :/ chyba troszke sie pediatra rozpędzil... Ale w nosie to miej... mała jest śliczna a Ty już ja Masz!!!

reklama
Dziwne to takie ... Przecież jest mala wiec miejsce miala a i termin masz na dzis... :/ chyba troszke sie pediatra rozpędzil... Ale w nosie to miej... mała jest śliczna a Ty już ja Masz!!!
Ale to nie chodzi o termin tylko o stan lozyska. Dlatego takie wazne jest sprawdzanie jego stanu w ostatnich tygodniach. Jesli wykazuje objawy zwapnienia i dziecko zaczyna slabo przybierac to trzeba wywolywac porod.

I ten stan łożyska objawia się kształtem glowki i sucha skora?
Nie. Stan lozyska (zwapnienie, starzenie sie) jest oznaka przenoszenia. O ksztalcie glowki nie slyszalam, ale u Red Hot mowili kilkakrotnie, ze lozysko jest stare, wody okazaly sie byc zielone wiec to byla prawda. U dziecka moglo dojsc do zatrucia, moglo tez skonczyc mu sie jedzenie... Po prostu trzeba byc ostroznym.

Ja bym się wku... nie powiem co jakbym miała info, że łożysko niewydolne i wody by sie okazały zielone... Zrobiłabym ordynatorowi ostrą awanturę, że bagatelizują zamiast wywoływać
I ja. Moja gin miala obsesje, od 37tyg usg co tydzien z bardzo dokladnym sprawdzaniem lozyska, wagi i przeplywow. Kilkukrotnie mowila jakie to wazne. Jak powiedzialam jak boje sie przenoszenia powiwdziala, ze slusznie i wypisa skierowanie na wywolanie w 40t1d.

Ja juz wielokrotnie mowilam, powtorzylabym wywolany porod (oksy) na epiduralu zakonczony cesarka. Podobno najgorsze co moze byc, bo dwa porofy w jednym, a dla mnie rozwiazanie idealne. Dziecko ma czas ogarnac, ze cos sie dzieje, a sam porod bezpieczniejszy. Nie widze lepiej [emoji4]
Ja miałam taki poród tylko bez epiduralu i mam strasznego doła że skończyło się cesarką. Ciągle mojemu ryczę z tego powodu:(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry