• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kochane, mam do was taką sprawę..
Mieszkam za granicą i z racji tego, że tutaj raczej nie ma takich typowych prenatalnych i konkretnych barań jak w Polsce.. To chciałabym w okresie ciąży chociaż raz pojechać do Polski na konkretne usg do lekarza z prawdziwego zdarzenia.. Może obił się wam o uszy jakieś specjalista którego specjalizacja są między innymi ciążę bliźniacze? I w którym tygodniu najlepiej wybrać się na takie badania? Obecnie mamy 13 tydzień i za tydzień wizytę u swojego ginekologa, więc na te pierwsze prenatalne się nie wyrobię.
Jak to nie ma? Nie mialas usg pierwszego trymestru?
Z tego co wiem te 3 usg sa obowiazkowe we wszystkich krajach Europy...

Jak to nie ma? Nie mialas usg pierwszego trymestru?
Z tego co wiem te 3 usg sa obowiazkowe we wszystkich krajach Europy...
Może odrobinę źle się wyraziłam. Usg mam na każdej wizycie co 3-4 tyg. Są też w czasie ciąży 3 dokładniejsze usg, ale nie umawia się na nie jakoś specjalnie i nie jest jakoś specjalnie wykonywane.. Po prostu usg u ginekologa prowadzącego ciąże tylko wykonuje je trochę dokładniej. Nie dostaje się też jakiegoś wielkiego opisu itd.

Obecnie 13 tydzień ciąży. Bardzo się boję, bo jestem po stracie na późnym etapie ciąży [emoji26] Dlatego staram się traktować to wszystko tak z dystansem..
Rozumiem....przykro mi że przy sukcesie i tak pięknym etapie życia nie możesz się z niego w pełni cieszyć. Ja w sumie straciłam 5 ciaz ale do 10 tc....jakoś przy transferze w lutym 2017 po wizytach serduszkowych czułam wewnętrznie, że to właśnie TA ciąża która donoszę....I tak do 35 tc [emoji127]

reklama
Może odrobinę źle się wyraziłam. Usg mam na każdej wizycie co 3-4 tyg. Są też w czasie ciąży 3 dokładniejsze usg, ale nie umawia się na nie jakoś specjalnie i nie jest jakoś specjalnie wykonywane.. Po prostu usg u ginekologa prowadzącego ciąże tylko wykonuje je trochę dokładniej. Nie dostaje się też jakiegoś wielkiego opisu itd.
Rozumiem, ze oczekujesz czegos wiecej?
Ja tez mam usg co 3tyg, na kazdej wizycie. Komplet badan, usg 1 i 2 trym u specjalisty i jak dla mnie to jest ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry