• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja też ledwie za Wami nadążam :) z drugiej strony super, że taki ruch - MajaSauer, Tobie jeszcze nie gratulowałam, bo rzadko wpadam, więc trochę później, niż inni, ale serdecznie gratuluję ciąży!
i Tobie, Sylwia1985 - też - ale nas zaskoczyłaś! Nic nie pisałaś, że podchodzisz, a tu nagle taka wiadomość! Spokojnych 9 miesięcy! :)
Dzieciątka prześliczne, aż się nie mogę doczekać, jak sama będę już na etapie spacerków i pieluszek. Brzuch zaczyna ciążyć, a tu jeszcze 2,5 miesiąca. Ale mam nadzieję, że szybko zleci, jak do tej pory, tylko teraz doszło kłucie i sprawdzanie poziomu cukru. No ale bywają gorsze rzeczy, przejdę i to :)

reklama
Gotadora trzymaj się w szpitalu. Wiadomo już jak długo tam będziesz? Jeśli jedzenie szpitalne Ci będzie bardzo doskwierać to daj znać, coś Ci dobrego ugotuję i przywiozę. A gdzie leżysz? Na 6 czy 7 piętrze?

Marcysiowa super,że masz jeszcze ochotę dokarmić naszą trójeczkę :-) ale spokojnie, poradzę sobie - wykorzystam w końcu brata ciotecznego, jeśli już na prawdę zacznie mi głód doskwierać ;-) chyba z ojomu mają do mnie blisko - jestem na 6 piętrze, koleżankę, któ®a wczoraj miałam tu to przenieśli na 7 piętro i jest niezadowolona - sala przytłaczająca, niska, małe okno ...

a my już po drugim zastrzyku :-) nie wiem do kiedy tu będę ale ten dr z-ca ordynatora dał mi nadzieje,że mnie puszczą na domowe leżenie, okaże się w przyszłym tygodniu

Gotadora, tak sobie cały czas o Tobie myślę, że jesteś pozbawiona witamin i doszłam do wniosku, że jeżeli będziesz przymierać głodem, to ja chętnie wyślę do Ciebie kurierem paczkę żywnościowo-witaminkową :-D Tylko powiedz, jakie owoce i warzywa lubisz najbardziej. I to nie jest żart. Mówię, a właściwie piszę, całkiem poważnie.

Lawendowy Sen dziękuje, kochana jesteś :tak:

obecnie mam owoce, mąż mi conieco przywiózł - na moje szczęście jeszcze nie oddali samochodu z warsztatu, więc nie może jechać, ale jutro to już pewnie oddadzą. No ale za to pewnie dłużej będzie kończył pracę w UK, ale mam nadzieje,że będę leżakować w domku, bo mam problem ze zwierzakami, nie ma kto nam pomóc - także dziewczyny - trzeba mieć jak najwięcej dzieci, mój mąż jest jedynakiem, więc musimy radzić sobie sami, a ja mam brata, ale jest jakieś 130km ode mnie.

HEJ DZIEWCZETA :-)
Coleta ale niespodzianka :-D myslalam nawet wczoraj o Tobie ze ucichlas cos i domyslalam sie ze mała juz po tej stronie :tak:ogromne gratki!!!

Gotadora a to niespodzianka mój synuś bedzie miał imiennika na forum :-) Lepiej nie nadawac imienia, ktorego nie jest sie do konca pewnym. Moj m zdecydowany byl na to imie chyba zanim jeszcze w ciazy bylam :-D
Co do szpitala i jedzenia to wspolczuje :-( W tym szpitalu co ja lezalam akurat jedzenie nie bylo najgorsze, obiady moiesko rybka, warzywka, dobre zupki, sniadanie i kolacja to juz roznie z tym bylo, ale cieply posilek byl najwazniejszy bo i tak mnie dokarmiano :). Co do szyjki to jak tlumaczyl moj dr podaje sie cala dl szyjki razem z tym lejkiem a w opisie dopisuja dl zamknieta szyjki i dlugosc rozwarcia czyli lejka. Mnie tak wystraszono przy wypisie ze mam 1cm a to na tej d;. byl zalozono ciasko szew, pzostala dlugosc lejka dzieki szwu sie zeszla i ostatnia szyja byla juz bez niego o dl 25mm. Troche dziwne ze upieraja sie zeby pessara nie zalozyc, wtedy napewno by Cie wypuscicli i moglabys w domu troszke pochodzic. A jak meza nie bedzie to masz kogos do pomocy w domu jesli Cie wypuszcza?

Milagors ja mam podobne do Ciebie jazdy, wyczytalam artkuly i posty o wczesniakch jak lezalam w szpitala i po wyjsciu i juz schize mialam.. dlatego ta magiczna 3 z przodu tak mi sie juz marzy :blink: jeszcze tydzień!

Dziewczyny a po Kiwisi przychodzi czas na 4 chlopakow z rzędu :-) to troche mesko sie zrobi :tak:
Ja zdecydowalam sie na taki laktator:
Laktator Tommee Tippee wkładki, butelka, pojemnik (3360210336) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Millia dzieki za polecenie termometru, ten sam sprzedawca ma taki wiec jak polecasz tez taki zakupie :-) A kiedy bedziesz wiedziec co z twoim pojsciem do szpitala?

Kwiatuszek gratuluje pozytywnych wiesci :-) a tak malo kto w tą refundacje wierzyl jeszcze nie dawno..

nasz doktorek sam w to nie wierzyl
laski pomozcie chce sobie toxoplazmoze zrobic jakie dokladnie musze badanie zrobic?mam duzy kontakt z zwierzakami szczegolnie koty, psy gady i wole spokojna byc

Sylwia...ja tez tak miałam, dodatkowo do tej pory sprawdzam papier czy nie ma krwawienia...jak zobaczyłam krew jakos na początku ciąży, może to był 6-7tydzien to przysięgam, myslalam, ze umre...stad takie "zboczenie" teraz:tak:

Adus...ja mam dokładnie taki sam laktator, ostatnio zasysalam sobie na ni palca:-D powiem ci, ze mysle, ze niezle mleko wyciągnie:-p:-)
a co do mojego pojscia do szpitala to będę wiedziała 18 lipca, na wizycie...jutro jeszcze jade na to ktg...

kwiatek...normalnie toxoplazmoze, tylko popros IgG i IgM...sprawdz czy bylas chora i masz może przeciwciała...do tego możesz cytomegalie sprawdzić...ja np. na cytomegalie już chorowałam, wiec nie musiałam się jej bac w ciazy:tak:

Ostatnia edycja:
Aduś na razie imię niepewne, zobaczymy. W domu mam psa i królika i nie chcą mi pomagać łobuzy, a jedynie jeszcze potrafią narozrabiać. Moja rodzina mieszka 130km ode mnie, więc nie mogą mi pomóc. A mąż jest jedynakiem, jego mama raczej mi w niczym nie pomoże, jego tata również. Muszę liczyć sama na siebie i tyle. Do sierpnia.:happy2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry