z tym ksw to prawda mój syn już sie szykuje
Wozek odebrany ale jeszcze nie wypakowany czekam aż m-ek skończy drzewo rąbać a Esiek i literki przyklejone dzisiaj o 7 rano mu sie zachciało je kleić cyknę fotkę to pokarzę.
reklama
Magda_7891
Fanka BB :)
Szczerbatka, ty uważaj na siebie 
My w domu po pysznej obiado-kolacji i jeszcze lepszym deserze
Ale się objadlam jak prosiak hahaha. Kolacji nie dałam rady zjeść całej porcji ale tortu czekoladowego z wiśniami nie odpuscilam 
My w domu po pysznej obiado-kolacji i jeszcze lepszym deserze
Dziewczyny, zastanawiam się nad tym, jak często należy przebierac noworodka. Wykluczając sytuacje z ulewaniem i innymi,, niespodziankami ". Ile kompletów ubranek ( body z pjacem lub polspiochami) idzie na dobę? Nie wiem, czy nie mam za mało: po ok 5 sztuk body, pajacow i polspiochow, kilka kaftanikow.
I czy takie ubranka, już prane w pralce,można potem prac w ręku, bo trudno by bylo codziennie wstawiać pralkę dla 4 ubranek. Jakie macie zdanie? A Mamy juz doświadczone, jak jest z tym u Was?
I czy takie ubranka, już prane w pralce,można potem prac w ręku, bo trudno by bylo codziennie wstawiać pralkę dla 4 ubranek. Jakie macie zdanie? A Mamy juz doświadczone, jak jest z tym u Was?
Olusia napisz coś więcej o wizycie. Jak często będziesz miała wizyty? Ja mam co 3 tyg. a następne usg na NFZ dopiero na polowkowe dostałam skierowanie, ale raczej nie wytrzymam 1,5 m-ca i pewnie za 3 tyg. pójdę prywatnie.
U mnie płci nawet nie próbował ocenić powiedział że w takiej ciąży (13 tyg) to tylko wróżka może stwierdzić
Samo badanie usg + nanoszenie danych do wyliczenia ryzyka trwało 50 min. Chociaż z lekarza który robił usg średnio jestem zadowolona.
Ja dopiero wczoraj zaczęłam informować o ciąży. Mama i tesciowe dowiedzą się dzisiaj
U mnie płci nawet nie próbował ocenić powiedział że w takiej ciąży (13 tyg) to tylko wróżka może stwierdzić
Samo badanie usg + nanoszenie danych do wyliczenia ryzyka trwało 50 min. Chociaż z lekarza który robił usg średnio jestem zadowolona.
Ja dopiero wczoraj zaczęłam informować o ciąży. Mama i tesciowe dowiedzą się dzisiaj
Ostatnia edycja:
HEj Dzieczwczyny, dziwne to macierzyństwo- człowiek śpi po 3-4 godziny i jest wypoczęty jak skowronek! Widzę, że więcej babeczek czekało na KSW
ja uwielbiam i męczyłam M żebyśmy koniecznie kupili bilety, zwłaszcza, że gala odbywała się 5 minut od naszego domku i walczyli wszyscy liczący się fighterzy z naszego Szczecina, bo nie tylko Materla to nasz chłopak, Bedorf, Parcheta, Jewtuszko, Moks, Gniadek to wszystko nasze szczecińskie chłopaki! no to bym sobie poszła haha! 
Co do jedzenia i CC, to zupełnie nie rozumiem czemu kobiety tak męczą z tym niejedzeniem?! U mnie wiadomo to było nagłe cięcie, jeszcze pół godziny wcześniej jadłam winogrona i normalną kolację, więc podczas zabiegu anestezjolog powiedział coś takiego: a teraz podaję coś co zneutralizuje wszystko co Pani dziś jadła. Czyli MOŻNA
Oktavi noworodka się przebiera baaardzo często ze względu właśnie na ulewanie i tego typu historie. My na razie jesteśmy zawinięci tylko w pieluchy tetrowe i flanelowe w kokon, a M i tak nie nadążą z dowożeniem tego do szpitala
A ja zaglądam i czekam aż się następne rozpakują
))

Co do jedzenia i CC, to zupełnie nie rozumiem czemu kobiety tak męczą z tym niejedzeniem?! U mnie wiadomo to było nagłe cięcie, jeszcze pół godziny wcześniej jadłam winogrona i normalną kolację, więc podczas zabiegu anestezjolog powiedział coś takiego: a teraz podaję coś co zneutralizuje wszystko co Pani dziś jadła. Czyli MOŻNA
Oktavi noworodka się przebiera baaardzo często ze względu właśnie na ulewanie i tego typu historie. My na razie jesteśmy zawinięci tylko w pieluchy tetrowe i flanelowe w kokon, a M i tak nie nadążą z dowożeniem tego do szpitala
A ja zaglądam i czekam aż się następne rozpakują
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Oktavi: to zalezy duzo od dziecka. Moje malo ulewalo i bylo ok. Max 3 zmiany dziennie szlo, czasem 1.... Ale mysle zebys moze dokupila ze 2-3 pary body bo z tym praniem codziennie to meczace. Oczywiscie mozna prac w reku, bez problemow tez tak robilam bo pralke uruchamiac dla 3-4 rzeczy to marnotrastwo pieniedzy i srodowiska. Ja uzywalam i nadal uzywam body codziennie dla swego synka i traktuje to jako bielizne: najczesciej i najszybciej u mnie sie to zabrudza stad czestsze zmiany niz np. Pajaca.... Kwesta gustu jak dziecko chcesz ubierac
Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny.
Ja dziś już tak wypucowałam dom i przygotowałam dla Marcysi że mogę wieczorem się zwijać i lecieć na porodówkę, a tym czasem mała tak szaleje po moim brzuchu że mam poobijane wszystkie wnętrzności. Co do zmiany ubranek to ja jestem przygotowana na częste przebieranie mam tych ciuszków tyle ze nie wystarczy jak co drugi dzień wstawię pralkę.
Lenka widzę że oswoiłaś się już ze swoim synkiem, ależ ja Ci zazdroszczę ze już go mozesz tulić (ale tak pozytywnie oczywiście). Mam prośbę czy możesz dowiedzieć się jaką szczepionką szczepią maluchy po porodzi i powiedz leżysz w sali jedno czy dwuosobowej?
Ja dziś już tak wypucowałam dom i przygotowałam dla Marcysi że mogę wieczorem się zwijać i lecieć na porodówkę, a tym czasem mała tak szaleje po moim brzuchu że mam poobijane wszystkie wnętrzności. Co do zmiany ubranek to ja jestem przygotowana na częste przebieranie mam tych ciuszków tyle ze nie wystarczy jak co drugi dzień wstawię pralkę.
Lenka widzę że oswoiłaś się już ze swoim synkiem, ależ ja Ci zazdroszczę ze już go mozesz tulić (ale tak pozytywnie oczywiście). Mam prośbę czy możesz dowiedzieć się jaką szczepionką szczepią maluchy po porodzi i powiedz leżysz w sali jedno czy dwuosobowej?
Magda_7891
PAŹDZIERNIK
1. MAJKA201 (12 październik) syn Miłosz
2. MADZIA76 (18 październik) córka Marcelina
5. LOLITKA200 (13 listopad)
6. ESIEK (19 listopad) córka Małgosia
7. EMA51 (27 listopad) syn Jan
10. Ona232 (12 grudzień), syn Antoś
____________[/FONT]
2015
STYCZEŃ
11. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
12. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
13. Magda_7891 (19 styczeń) córka Zosia
14. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
15. Oktavi (22 styczeń) córka Jagienka
16. Emilia M (29 styczeń) syn Filip
19. Genna (19 luty), syn
20. montana8 (22 luty) córka Zosia
23. Olusia7982 (15 kwiecien) bliźniaki
1. MAJKA201 (12 październik) syn Miłosz
2. MADZIA76 (18 październik) córka Marcelina
5. LOLITKA200 (13 listopad)
6. ESIEK (19 listopad) córka Małgosia
7. EMA51 (27 listopad) syn Jan
10. Ona232 (12 grudzień), syn Antoś
____________[/FONT]
2015
STYCZEŃ
11. Hope84 (1 styczeń) córka Nina
12. szczerbatka (13 styczeń) syn Piotruś
13. Magda_7891 (19 styczeń) córka Zosia
14. Bziumelka (20 styczeń) córka Sonia
15. Oktavi (22 styczeń) córka Jagienka
16. Emilia M (29 styczeń) syn Filip
19. Genna (19 luty), syn
20. montana8 (22 luty) córka Zosia
23. Olusia7982 (15 kwiecien) bliźniaki
Ostatnia edycja:
szczerbatka
Nie mogę przestać myślec o dzieciach Ani Przybylskiej, o jej śmierci ....
Moje małe szczęście od rana buszuje w brzuszku, nie wyobrażam sobie, że mogłoby mnie zabraknąć.
Moje małe szczęście od rana buszuje w brzuszku, nie wyobrażam sobie, że mogłoby mnie zabraknąć.
reklama
ewelina.br
Szczerbatka ja też mocno o tym mysle . Straszne