reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja zamowilam jeszcze z fotex :) Babysam chyba sobie odpuszcze, bo te kosze na pieluszki mam juz dwa :p. Nie wiedzialam, ze nameit ma takie paczki, przy okazji zakupow musze zamowic karte klubowa :p
Muszę w takim razie obczaić jeszcze pozostałe. Bo na razie zamówiłam też z lidla, remy i fotexa.

reklama
Dokładnie... Wyobraz co czula ta dziewczyna jak musiala szprycowac sie insulina a moglaby nie...
Masakra po prostu co lekarz to co innego w internecie co innego mi w szpitalu ostatnio podali inne normy jak leżałam hahah więc nie wiem mówię do męża że tak może być że w ogóle cukrzycy nie mam :) dowiem się po 20 bo jadę znowu do diabetologa po raz ostatni przed porodem

Zakupami tego nazwac nie moge, bo za to nie placilam :p
Jeszcze nic nie kupowalam. Ja cala wyprawke dla dziecka mam lacznie z lozeczkiem, leżaczkiem, kolyska, wozkiem, fotelikiem, przewijakiem itp. Caly pokoj wyremontowany czeka, synek nie zdazyl z niego skozystac :( :(
Ubranka w neutralnym kolorze beda pasowac dla Sary. Czeka na mnie w PL kilka workow ciuszkow po bratanicach :) Musze dokupic troche poscieli w rozowym kolorze, pieluszek tetrowych, kocyk i oczywiscie nie odmowie sobie przyjemnosci kupienia choc kilku ubranek ale w porownaniu do kupna calej wyprawki mi zostaly drobiazgi.
Zrob sobie liste, ja bez tego bym sie nie ogarnela :)
Jaki wozek masz na oku? :)
Ja jak na razie mam tylko same ciuszki, karuzelę na łóżeczko i upatrzony wózek. Reszta, czyli jeszcze wielki ogrom przede mną...

Jeśli ktoś insuliny nie bierze to dieta tylko mu na dobre wyjdzie [emoji6] a ja moze za tydzień swoją krzywa przedstawię [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zakupami tego nazwac nie moge, bo za to nie placilam :p
Jeszcze nic nie kupowalam. Ja cala wyprawke dla dziecka mam lacznie z lozeczkiem, leżaczkiem, kolyska, wozkiem, fotelikiem, przewijakiem itp. Caly pokoj wyremontowany czeka, synek nie zdazyl z niego skozystac :( :(
Ubranka w neutralnym kolorze beda pasowac dla Sary. Czeka na mnie w PL kilka workow ciuszkow po bratanicach :) Musze dokupic troche poscieli w rozowym kolorze, pieluszek tetrowych, kocyk i oczywiscie nie odmowie sobie przyjemnosci kupienia choc kilku ubranek ale w porownaniu do kupna calej wyprawki mi zostaly drobiazgi.
Zrob sobie liste, ja bez tego bym sie nie ogarnela :)
Jaki wozek masz na oku? :)
Przepraszam , nie chciałam żebyś się zasmucila :* ❤

Ja nawet nie wiem od czego mam zacząć ta listę :( :p fajnie , Że będziesz miała ciuszki po bratanicach :) super !
Raczej dobre pytanie by było "jakiego wózka nie masz na oku ? " hihih :D oglądam wszystko co mi wyskoczy na fejsie :D
Oglądałam z anexa ale w sumie mi przeszło ;) teraz mi wyskoczyło na fejsie "Hot MOM Polska" czy coś takiego i właśnie są wózki tylko bardziej podoba mi się z tego spacerowka niż wózek ale też nie wiem czy wygodne :) może dziewczyny coś podpowiedzą jakie wózki fajne :)

A na dole Data utworzenia: 30.07.2014,więc wydaję mi się że to stary artykuł, ja to już wcześniej widziałam i czytałam też na różnych ale mój gin i diabetolog nie każą czytać głupot w internecie jak to powiedzieli , więc poważnie sama nie wiem już jakie normy w końcu są :) mierzę cukier do tej pory jak mierzyłam na podstawie podanych norm wpisuję w zeszyt i sugeruję się tymi co mi podali ahhh ;/
Wejdź sobie na stronę PTD. Tam można pobrać aktualne wytyczne w pdf. Wg mnie Polskie Towarzystwo Diabetologiczne nie może podawać głupot, bo na aktualnych wytycznych PTD mają opierać się lekarze. Tutaj wstawiam tabelę ze strony PTD
Screenshot_2018-02-09-16-21-03.png
Ważne żeby mieć zaufanie do swojego lekarza. Ja do swojego mam. Głupie to wszystko, ale co poradzić... Tylko dla nas niepotrzebny stres.

Załączniki

• Screenshot_2018-02-09-16-21-03.png
    Screenshot_2018-02-09-16-21-03.png
    34,8 KB · Wyświetleń: 99
Przepraszam , nie chciałam żebyś się zasmucila :* ❤

Ja nawet nie wiem od czego mam zacząć ta listę :( :p fajnie , Że będziesz miała ciuszki po bratanicach :) super !
Raczej dobre pytanie by było "jakiego wózka nie masz na oku ? " hihih :D oglądam wszystko co mi wyskoczy na fejsie :D
Oglądałam z anexa ale w sumie mi przeszło ;) teraz mi wyskoczyło na fejsie "Hot Mommy" czy coś takiego i właśnie są wózki tylko bardziej podoba mi się z tego spacerowka niż wózek ale też nie wiem czy wygodne :) może dziewczyny coś podpowiedzą jakie wózki fajne :)
Wózki najlepiej oglądać na żywo bo w realu wszystko się zmienia. Dlatego nie sugeruj się tylko tym co upatrzysz w internecie.

Dziewczyny mam też już wyniki glukozy:
na czczo 66
po 1 h 129
po 2 h 146
Chyba ok?
A nie powinien byc ten po 2h nizszy od tego po 1h?
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do lekarza [emoji14] Cukrzycy nie mam. Powiedział, że te wyniki są dobre. A jeśli chodzi o to WBC też jest ok, bo w ciąży jest do 15 norma. Już jestem spokojniejsza :)

reklama
Do góry