reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ciężaróweczki... mam pytanie:) co myślicie o kupnie używanego wózka? Przeglądam różne oferty i nowe wózki i takie po 1 dziecku i niejednokrotnie jest tak że nowy można kupić już za około 1300 zł a używane są w przedziale 500-800 zł za wózek 3w1.... Te używane po 1 dziecku jako nowe kosztują około 2000-2200. Właśnie myślę czy warto kupić taki wózek? Z jednej strony myślę "co takie małe dziecko zniszczy" Mnie też osobiście kilka rysek po wkładaniu wózka do auta nie przeszkadza... Ale czy warto? i Czy w ogóle takie wózki 3w1 (gondola, nosidełko, spacerówka) warto kupić? Z perspektywy czasu podejrzewam że będę najczęściej korzystać z fotelika do auta (nosidełko ma adaptery) i też myślę że sprzedam wózek dalej... ale czy samemu taki kupić?:confused:
Ja kupilam uzywany. Kosztowal polowe tego co nowy. Tez 3w1. Gondola i spacerowka sa ok ale... fotelik do auta warto kupic nowy i to z atestami. Nigdy nie wiesz w ajkim stanie jest fotelik z drugiej reki (nawet mini pekniecia moga byc niebezpieczne w przypadku fotelika). My kupilismy maxi cosi z izofixem i baza. Ten fotelik od wozka mam u mamu, na krociotkie wypady samochodem (do sklepu, na cmentarz) jak meza nie ma z naszym samochodem.

reklama
Dziękuję Wam dziewczyny za rady :) porozglądam się za używanym w bardzo dobrym stanie:) mam termin na ostatni dzień września także zastanawiam się czy przydatna będzie dla mnie gondola... no ale jak będzie okazja kupić 3w1 za grosze to pewnie kupię:) Ja się pochwalę kupiłam kołyskę;) Była co prawda używana przez 1 dziecko ale w super stanie nawet rysek nie ma. Nie jestem w pełni pewna czy to dobry zakup czy moja fanaberia :D:D
Gondola jest najwazniejsza. Chyba bedziesz chodzic z dzieckiem na spacery? Gondola jest gleboka i dobrze chroni przed wiatrem. Jak bedzie zimni to jeszcze kocym na dni gondoli i na to reszta betow (spiworek / kombinezon). Od listopada juz zimno bedzie, wiec gondola sie bardzo przyda.

A jaki masz materac? Bo teraz oglądam lozka i w standardzie jest kolosowy ale nie wiem.czy nie dołożyć i kupic lepszy

Ja mam lateksowy z hevea [emoji2] nam polozna powiedziała, ze może być każdy jaki wybierzemy byle nie z gryka, chyba, ze będziemy bardzo mocno uważać żeby w żaden sposób go nie zalać, zmoczyć bo wtedy tam bakterie zaczynaja się roznosić.

Ja mam lateksowy z hevea [emoji2] nam polozna powiedziała, ze może być każdy jaki wybierzemy byle nie z gryka, chyba, ze będziemy bardzo mocno uważać żeby w żaden sposób go nie zalać, zmoczyć bo wtedy tam bakterie zaczynaja się roznosić.
Oj to cenna uwaga bo wczoraj znalazłam lozeczko fajne i materac byl "trzyskladnikowy" i miedzy innymi byla tam gryka.

Mi ostatnio kobieta na targach mówiła, że najlepszy materacyk to lateks, pianka i kokos. W gryce faktycznie zalegają się robaki od wilgoci i nie polecała.

Tak jak kredka82 mówi. Ja mam jedna butelkę ze szkoły rodzenia dostałam i więcej nie kupowałam jak będą potrzebne to kupię. Tylko podejrzewam, ze u Ciebie troszkę inaczej przy bliźniakach może to wyglądać. Najlepiej iść na szkole rodzenia i położna wszystko doradzi. Bo może będziesz chciala karmić piersią i dokarmiać butla, to wtedy butelki takie gdzie te smoczki są jak najbardziej zbliżone kształtem i funkcjonowaniem do piersi. [emoji4]
Jeżeli mogę polecić to butelki tommee tippee, mój mały najlepiej z nich je mam inne i nie pasują mu albo za długi smoczek albo kształt nie taki albo dziurka mała, a te z tommee tippee piję najlepiej

Jeżeli mogę polecić to butelki tommee tippee, mój mały najlepiej z nich je mam inne i nie pasują mu albo za długi smoczek albo kształt nie taki albo dziurka mała, a te z tommee tippee piję najlepiej

U nas sprawdzil sie avet, ale niekapek mialam z tommee tippee wlasnie i corcia radzila z nim sobie super wiec mozliwe, ze i butelki by jej spasowaly :)

reklama
A wlasnie jak to jest? Od kiedy dzieci pija z czegos innego?
Od kiedy jedza kaszki itd?

Ja rozszerzalam diete po skonczonym 5 miesiecu i wtedy podalam wode w niekapku (tommee tippee 4+). Zrobilam to celowo, zeby butelke kojarzyla z mlekiem, a niekapek z woda. Potem po 8mym miesiacu przeszlysmy na bidon z rurka. Pije bardzo duze ilosci wody i robi to chetnie. A pierwsze co podalam to marchewka i potem ziemniak. Kaszki dalam pozniej (po ok miesiacu od podania warzyw).

Do góry