reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeszcze nie potrafię patrzeć przez różowe okulary na tą ciążę ... z małym mamy urwanie głowy w domu. Cieszę się ale też i bardzo boję bo wiem ze będzie ciężko z tak mała różnica wieku między dziećmi . Do tego buntowniczy 10 latek w domu ... mam Stracha jak to wszystko ogarnąć.
ostatnio miałam cc i to było najgorsze co mogło mnie spotkać , a teraz znowu mnie to czeka na sama myśl o tym bólu już uciekam ze szpitala :p
Ja z bliźniętami będę miała podobnie, ale bardzo chce, żeby urodziły się całe i zdrowe.. Z synkiem za długo zwlekałam z rodzeństwem.. Fajna jest taka mała różnica wieku! 😍 Wszystko się jakoś ogarnie, kwestia wprawy 😊
Buszowałam trochę na wątku ciąż bliźniaczych i tam najczęściej ciąża kończy się cc.. Boje się, że tak będzie ze mną 😭 Mam za sobą dwa porody naturalne.. Tak szybko doszłam do siebie aż miło.. Po cesarce pewnie już tak fajnie nie będzie :(

reklama
Ja z bliźniętami będę miała podobnie, ale bardzo chce, żeby urodziły się całe i zdrowe.. Z synkiem za długo zwlekałam z rodzeństwem.. Fajna jest taka mała różnica wieku! 😍 Wszystko się jakoś ogarnie, kwestia wprawy 😊
Buszowałam trochę na wątku ciąż bliźniaczych i tam najczęściej ciąża kończy się cc.. Boje się, że tak będzie ze mną 😭 Mam za sobą dwa porody naturalne.. Tak szybko doszłam do siebie aż miło.. Po cesarce pewnie już tak fajnie nie będzie :(
Nie rodziłam naturalnie bo mialam cięcie na życzenie ze tak powien. Cc mialam po 9, wstalam ok 16 a następnego dnia funkcjonowałam normalnie tylko przeszkadzał mi cewnik. Dostawałam leki co 6 godzin i na prawde super to wspominam. Bardziej to mi cycki dokuczaly jsk przyszedl nawal. Wiem ze kazda jest z nas inna ale ja na prawdę super wszystko wspominam

Ja też cc i okres po cc super wspominam. [emoji4]
Nie rodziłam naturalnie bo mialam cięcie na życzenie ze tak powien. Cc mialam po 9, wstalam ok 16 a następnego dnia funkcjonowałam normalnie tylko przeszkadzał mi cewnik. Dostawałam leki co 6 godzin i na prawde super to wspominam. Bardziej to mi cycki dokuczaly jsk przyszedl nawal. Wiem ze kazda jest z nas inna ale ja na prawdę super wszystko wspominam

SAMA stwierdzam, że jestem durna, bo nie powinnam jeszcze myśleć o imionach, ale jest kilka które mi się podobają [emoji7]
Dla dziewczynki Livia, Nel, Nikola i Lilia [emoji7] a dla chłopca ogromny problem.. Podoba mi się jedynie Alex [emoji2356] i to też nie tak bardzo.. A Ty masz już coś na oku? [emoji4]

Nie. Nie mozemy sie z mezem porozumiec.
Mam w domu Liliane - Lili. Gdyby byl chlopiec to od zawsze marzy mi sie Mieszko, a dla dziewczynki - nie mam pojecia.

Ja z bliźniętami będę miała podobnie, ale bardzo chce, żeby urodziły się całe i zdrowe.. Z synkiem za długo zwlekałam z rodzeństwem.. Fajna jest taka mała różnica wieku! [emoji7] Wszystko się jakoś ogarnie, kwestia wprawy [emoji4]
Buszowałam trochę na wątku ciąż bliźniaczych i tam najczęściej ciąża kończy się cc.. Boje się, że tak będzie ze mną [emoji24] Mam za sobą dwa porody naturalne.. Tak szybko doszłam do siebie aż miło.. Po cesarce pewnie już tak fajnie nie będzie :(
Ja też cc i okres po cc super wspominam. [emoji4]
Tez jestem po cc, tez super wspominam i mam zamiar znowu miec cc. Bardzo szybko doszlam do siebie, nie wspominam jakiegos wielkiego bolu, maz byl przy mnie w trakcie i moglam kangurowac. Ogolnie super.

Ja jestem po dwóch cesarkach i mogę stwierdzić, że jest ogromna różnica między planowaną a na cito. Teraz doszłam do siebie bardzo szybko. Nie było takiego problemu z chodzeniem i ból mniejszy jak przy pierwszej.

Super, że wątek ciężarówek nie zaginie! Bo ja tu cała ciążę jednak nie miałam okazji pogadać jak 2 lata temu. Wtedy były głównie ciężarówki i przeżywałyamy to razem. [emoji7][emoji7] To były czasy! [emoji3531][emoji3531]

Mam porównanie porodu naturalnego z CC. Nie życzę nikomu CC, to poważna operacja. Samopoczucie po niej no cóż do najlepszych nie należało, delikatnie pisząc. Po porodzie naturalnym chodziłam w miarę normalnie jeszcze tego samego dnia. Oczywiście nie żałuję CC bo dziecko dzięki temu urodziło się całe i zdrowe.

Nie. Nie mozemy sie z mezem porozumiec.
Mam w domu Liliane - Lili. Gdyby byl chlopiec to od zawsze marzy mi sie Mieszko, a dla dziewczynki - nie mam pojecia.
U nas też mężowi nie podoba się żadna z moich propozycji, ale i tak pewnie stanie na moim 🤷‍♀️ My mieszkamy za granicą i szukamy imienia ani typowo Polskiego ani zagranicznego.. Takie które występuje i tu i tu 😊 Dla chłopca podobał nam się kiedyś Julian, ale teraz też już jakoś nie.. Jak będziemy mieli dwóch chłopców to koniec 🤦‍♀️

U nas też mężowi nie podoba się żadna z moich propozycji, ale i tak pewnie stanie na moim [emoji2368] My mieszkamy za granicą i szukamy imienia ani typowo Polskiego ani zagranicznego.. Takie które występuje i tu i tu [emoji4] Dla chłopca podobał nam się kiedyś Julian, ale teraz też już jakoś nie.. Jak będziemy mieli dwóch chłopców to koniec [emoji2356]
Tez mieszkam za granica i tez wazne dla mnie, zeby imie moglo funkcjonowac w obu jezykach.

reklama
Wow! Super dziewczyny, że tyle was jest co super wspomina cc! Obym też była taką szczęściarą jak już będę musiała mieć to cc 😊 Ja się ogólnie boję takich planowanych rzeczy.. Zabiegów itd to dla mnie straszny stres, a jednak naturalny poród zaczyna się i wszystko idzie swoim torem. 😊

Do góry