reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A masz juz orzeczenie?bo wiesz ze mozesz miec troche kasy-na pampersy😁-jak masz orzeczenie
No mam, odwoływałam się 4 razy. Tak samo mój Wiolka bo jej synuś ma problemy ze stopkami i te dostała po odwoływaniu. U nas problem był taki ze według nich rehabilitacja wszystko naprawi i Natusia jest zdrowa. Ale przecież na reh też ile kasy trzeba mieć. I tak wkoło się odwoływać wkoncu się udało. Słuchaj ale jak na pampersy?

reklama
no ja w sumie do 8 miesiaca tez mialam pod nia dzien ustawiony, ale jak zaczal sie zblizac moj powrot do pracy to troche nasz rytm skorygowalam i bylo tak jak pisalam. A potem bardzo szybko zeszla do jednej drzemki i teraz jest jedna ok godzinna. Ona wstaje o 7h, o 20h30 obie sa w lozkach. Teraz to przesune do max 21h bo zaczynaja sie upaly.
u nas podobny rozkład, pobudka o 7, drzemka ok 10-12 tu już jest bardzo elastycznie (śpi od 1h - 2h) i 19 kąpiel najpóźniej 20:30 już śpi. Od 3 dni przesypia noc w w swoim pokoju w swoim łóżeczku 🥰🥰

Ostatnia edycja:
u nas podobny rozkład, pobudka o 7, drzemka ok 10-12 tu już jest bardzo elastycznie (śpi od 1h - 2h) i 19 kąpiel najpóźniej 20:30 już śpi. Od 3 dni przesypia noc w swoim łóżeczku 🥰🥰
moje jedza kolacje o 19h00, bajki i o 20h kapiel. Stamtad prosto do lozka. Jak juz wyjda Ince kly, bo znou bardzo bolesnie zabluje, to przenosze ja do pokoju siostry. Moze w koncu sie wyspie kiedys 🤣

moje jedza kolacje o 19h00, bajki i o 20h kapiel. Stamtad prosto do lozka. Jak juz wyjda Ince kly, bo znou bardzo bolesnie zabluje, to przenosze ja do pokoju siostry. Moze w koncu sie wyspie kiedys 🤣
ja mam wrażenie ze piątki u nas już 2 miesiące idą i nadal ich nie widać 😂😂 a ślina leci butlami 🤦🏻‍♀️ ale tez zaczyna się bunt i czasami nie ogarniam jego zachowania

No mam, odwoływałam się 4 razy. Tak samo mój Wiolka bo jej synuś ma problemy ze stopkami i te dostała po odwoływaniu. U nas problem był taki ze według nich rehabilitacja wszystko naprawi i Natusia jest zdrowa. Ale przecież na reh też ile kasy trzeba mieć. I tak wkoło się odwoływać wkoncu się udało. Słuchaj ale jak na pampersy?
Jak dziecko ma orzeczenie to przysluguje na nie zasilekbpielegnacyjny-ponad 200zl byko jak pracowalam teraz moze byc wiecej.skladasz wniosek z kopia orzeczenia do hmmm u Ciebie chyba w osrodku pomocy spolecznej bo w Wawie w urzedzie dzielnicy.jest taki specjalny druk wniosku ktory mozesz pobrac z neta on jest na cala Polske taki sam. Zloz jak najszybciej bo prawo nie dziala wstecz i nie dostaniesz od momentu niepelnosprawnosci tylko od kiedy zlozylas wniosek.o swiadczeniu opiekunczym nie bede Ci pisac bo wracasz do pracy i ani Ty ani Lukasz nie zrezygujecie z niej wiec bez sensu pisac.jak cos to pytaj😉
Te 200kilka zlotych akurat na pampersy😁

[/QUOTE]
ja tu tylko się pochwale ze moje dziecko wlasnie zaczęło czworakowac:) a że względu na gabaryty wszystko przychodzi wolniej ale przychodzi:)
napiszcie mi też w haki sposób dzieci schodziły z 3 do 2 a potem do 1 drzemki godzinowo?
Bo Natalka nadal 3 potrzebuje ale ona wstaje ok. 5.30 i zasypia ok.19.30. Nobi w dzień spi zazwyczaj po pol h. Ale czasami jej Sue zdarzy wstać po 6 i spać na drzemce 1.5 h I wtedy zazwyczaj wychodza 2 drzemki. Wracając do pytania to która drzemka się kasowała u Was?
Gratulujemy nowej umiejętności 👏Mój syn około 8 miesiąca miał już tylko jedną drzemkę, poprostu na kolejną nie zasypiał juz przy mleku i nie udawalo mi się go uśpić. zrezygnował z tej popoludniowej , została tylko ta ok11 . Więc u nas to on sam pokazał gotowość nawet aż za wcześnie😉. A jak miał ok. 11 miesięcy to przez około tydzień zrezygnował w ogóle z drzemki w dzień wtedy to się zalamałam🙈😉 ze juz tak zostanie 😅ale po czasie wiem że miało to związek z nową umiejętnością, na szczęście nauczył się chodzic i wrócił do jednej drzemki w ciągu dnia🙏

@Evela.6 jak Ty sie czujesz?jakos tak milczysz😔mam nadzieje ze wszystko u Ciebie dobrze i synus w brzuszku rosnie jak na drozdzach😉
kochana czuję się jak nie w ciąży 😉 zdecydowanie ten drugi trymestr jest przyjemniejszy😉 apetyt mi dopisuje chyba nawet za bardzo 😂 +5kg a dziś mamy 22t 5d więc chyba całkiem ok przybieramy . Muszek jest bardzo aktywnym dzieckiem 😉 i rośnie jak na drożdżach tak jak i mój brzuchol 🙈

Załączniki

• 9b007c5a-960d-4fc0-bd69-4553e09e8b61.jpg
    9b007c5a-960d-4fc0-bd69-4553e09e8b61.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 91
kochana czuję się jak nie w ciąży 😉 zdecydowanie ten drugi trymestr jest przyjemniejszy😉 apetyt mi dopisuje chyba nawet za bardzo 😂 +5kg a dziś mamy 22t 5d więc chyba całkiem ok przybieramy . Muszek jest bardzo aktywnym dzieckiem 😉 i rośnie jak na drożdżach tak jak i mój brzuchol 🙈
Wygladasz przepieknie🥰Ciesze sie ze wszystko jest dobrze🙂 a mysleliscie juz o imieniu?
Nie masz brzuchola masz sliczny zgrabny brzuszek😁

reklama
Wygladasz przepieknie🥰Ciesze sie ze wszystko jest dobrze🙂 a mysleliscie juz o imieniu?
Nie masz brzuchola masz sliczny zgrabny brzuszek😁
Tak mamy juz wybrane imie , bedzie Szymon :)
Nie moglismy sie z mezem dogadac bo jemu podobaly sie zupelnie inne imiona niz mi. W koncu wzielismy sie za'liste rezerwowych' i tak oto bedzie Szymek :) dla anglikow Simon , takze bedzie im latwiej wypowiedziec :)

Do góry