Mamakinia89
Aktywna w BB
Podobno można. Brałam w ciąży, a teraz nie chcą mi zapisać przy karmieniu. Jedna psychiatra mi dziś powiedziała, że juz dlugo karmiłam piersią i jak odstawię, to mam się umówić na wizytę...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Podobno można. Brałam w ciąży, a teraz nie chcą mi zapisać przy karmieniu. Jedna psychiatra mi dziś powiedziała, że juz dlugo karmiłam piersią i jak odstawię, to mam się umówić na wizytę...Psychiatra przypisał Zoloft - generalnie można sertraline .
Ja drugi raz naturalnie, jakos porody idą mi gładko.To widzę, że tylko mój psychiatra taki skory do przepisywania leków
@Feline88 i @Mamakinia89, mam takie pytanie. Jak rodziłyście? Naturalnie czy przez cc? Jak z nerwicą przy porodzie?
Ja drugi raz naturalnie, jakos porody idą mi gładko.Gorzej bylo.z samopoczuciem w ciąży
Nie chcialam cesarki nawet, ale u mnie też nie było takiej potrzeby.
Rozumiem Cię doskonale....Czuję jakbym czytała o sobie. Pierwsze 3 miesiące ciązy piekło.. Mnóstwo dolegliwości. Była radość z oczekiwania na maluszka, ale przyćmiona... W 4 mies ciąży trafiłam do psychiatry, zapisala setaloft 50mg i psychoterapię, zaczęłam czuć się normalnie. Dolegliwości, które mi towarzyszyły tłumaczyłam sobie ciążą, przetrwałam...Przed porodem nastawilam się na wykonanie zadania: urodzicnie czułam strachu, lęku, wysokiego pulsu, po prostu poszłam na porodowke i wydałam na świat kolejną miłość mojego życia - Synka❤ mam jeszcze córeczkę 6 letnią.
Mnie psychiatra przepisał agomelatynę, to podobno jakiś nowy lek, ale nie ma informacji na temat jego szkodliwości. Myślałam, że przepisze któryś z tych, które tu wymieniały inne przyszłe mamy.
U psychologa byłam, ale jakoś mi nie spasował jego styl, w ciąży raczej powinien mnie nieco podnieść na duchu a nie dołować, teraz mam teleporade u pani psycholog a od lipca do września rozpisane wizyty dwa razy w miesiącu, ale może pójdę do niej wcześniej prywatnie.
Jak na razie bardzo się boję porodu i nieważne czy to będzie poród naturalny czy cc. I trudno mi właśnie nastawić się na wykonanie zadania, chyba że to jeszcze przyjdzie z czasem.
A czy musiałaś odstawić lek miesiąc przed porodem?
Też mialam pierwszy raz prywatnie dziwną terapeutkę, nie umiała mi pomóc. Później trafiłam na nfz na doświadczoną babkę rewelacja. Miałam odstawić setralinę, ale nie odstawiłam, żeby się nie posypać, a dziecko aniołek. Teraz jest gorzej, bo synuś ma lęk separacyjny i ciągle mama i pierś, aja nie mam pojęcia jak go odstawić w tej sytuacji...