Imbryczek
Fanka BB :)
Trzymam się i nie bioręWydaje mi się że jest przeciwskazania w ciąży ze względu na ryzyko powikłań u noworodka. Raczej dają inne leki z grupy sari jak asertin, ostatecznie decyduje psychiatra . Osobiście bym nie brała .
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Trzymam się i nie bioręWydaje mi się że jest przeciwskazania w ciąży ze względu na ryzyko powikłań u noworodka. Raczej dają inne leki z grupy sari jak asertin, ostatecznie decyduje psychiatra . Osobiście bym nie brała .
No jest ciężko, mnie ostatnio kołatania serca męczą zwłaszcza jak się położę, ale ja leków nie biorę nigdy bo moja nerwica objawia się miedzy innymi strachem przed nowym lekiemTrzymam się i nie bioręzbyt wyczekane dzieciątko. Ale nie jest lekko
psychiatra też się wypowiedział, że teraz to już nie ma sensu, zostało do porodu tak niewiele
O Chryste to nawet nie masz tego koła ratunkowego, ale np taka asentra która brałam przed ciążą to stary lek, mogą go brać też dzieci z depresją i lękami i kobiety w ciąży w I i II trymestrze, jest przebadany a więc bezpiecznyNo jest ciężko, mnie ostatnio kołatania serca męczą zwłaszcza jak się położę, ale ja leków nie biorę nigdy bo moja nerwica objawia się miedzy innymi strachem przed nowym lekiem![]()
Ja kiedyś dostałam asertin najniższą dawkę , wzięłam ćwiartkę i miałam tak straszne samopoczucie że podziękowałam za leki. Nasilił mi wszystkie objawy a psychiatra powiedziała że tak może być przez 2 do 4 tygodni zanim będzie poprawaO Chryste to nawet nie masz tego koła ratunkowego, ale np taka asentra która brałam przed ciążą to stary lek, mogą go brać też dzieci z depresją i lękami i kobiety w ciąży w I i II trymestrze, jest przebadany a więc bezpiecznya do tego dołożyć dawkę 25 mg czyli minimalną sprawia że prawie go nie bierzesz a działa
Znam te kołatania serca w ciąży w pozycji spoczynkowej. Nie można tego powstrzymać, nawet ręka wtedy się ciężka robi którą kładziesz za głowę, a kołatania nasilają lęki i maksymalne zdenerwowanie i agresję![]()
Ja to samo po asertinie. Nie wiem o co chodzi z tym lekiem, niby zamiennik a coś ma w sobie czego organizm nie toleruje... Musi być asentra i kropka. Zawsze w aptece jak proponowali asertin to odmawiałam od tamtej pory co mi zaszkodził. Jeszcze do tego nudności byłyJa kiedyś dostałam asertin najniższą dawkę , wzięłam ćwiartkę i miałam tak straszne samopoczucie że podziękowałam za leki. Nasilił mi wszystkie objawy a psychiatra powiedziała że tak może być przez 2 do 4 tygodni zanim będzie poprawa
Witam
Jestem na początku ciąży i od momentu kiedy sie dowiedziałam mam przeważnie nocne lub poranne ataki paniki na nerwice choruje generalnie od 2007 wtedy przez prawie 8 lat brałam welafax w 2015 odstawiłam i zaszłam w ciążę z lękami mialam spokój generalnie do 2019 roku i potem powoli znów zaczęłam miewać ataki paniki raz na jakiś czas 2020 przyszedł covid więc dolegliwości sie nasiliły a kwietniu w 2021 po przebytym covidzie nie byłam w stanie funkcjonować wyjść z domu. Zgłosiłam sie do psychiatry dostałam settraline mialam brac 50 mg a skończyłam na 25 mg i tak jest po dziś dzień bywało lepiej i gorzej ale od listopada 2014 objawy sie zaostrzyły potem trochę ustąpiło a teraz znów trzesie nie chce zwiększać dawki bo to nie jest zdrowe dla dziecka ale jest mi ciężko. Narazie na usg byl widoczny tylko pęcherzyk mam przyjść za 2 tygodnie. Moja nerwica jest głównie skupiona na klatce piersiowej, sercu.
Leki nie są niezdrowe. Dobrze dobrane i skonsultowane z na bieżąco szkolącym się psychiatrą nie wyrządzają dziecku krzywdy. To co może zaszkodzić i to bardzo, to nieleczone lęki. Pamiętaj że wszystkie emocje przelewasz na dziecko. Nie bój się bo sertralina jest przebadana i tylko mikroodsetek leku „trafia” do dziecka. Ja dzięki Zoloftowi przetrwałam ciążę w spokoju i teraz karmię już 10 miesięcy cały czas biorąc leki. Inny wymiar macierzyństwa!
Życzę Ci powodzenia, wszystko będzie dobrze tylko nie bój się sięgać po pomoc![]()
Dziekuje Ci za odzew a w jakiej dawce bierzesz, zoloft?Leki nie są niezdrowe. Dobrze dobrane i skonsultowane z na bieżąco szkolącym się psychiatrą nie wyrządzają dziecku krzywdy. To co może zaszkodzić i to bardzo, to nieleczone lęki. Pamiętaj że wszystkie emocje przelewasz na dziecko. Nie bój się bo sertralina jest przebadana i tylko mikroodsetek leku „trafia” do dziecka. Ja dzięki Zoloftowi przetrwałam ciążę w spokoju i teraz karmię już 10 miesięcy cały czas biorąc leki. Inny wymiar macierzyństwa!
Życzę Ci powodzenia, wszystko będzie dobrze tylko nie bój się sięgać po pomoc![]()