WeraAnna
Fanka BB :)
50mg - w ciąży podzielone na dwie dawki, teraz raz dziennie. Moja psych zaznaczała że jakby było gorzej to istnieje możliwość zwiększenia dawkiDziekuje Ci za odzew a w jakiej dawce bierzesz, zoloft?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
50mg - w ciąży podzielone na dwie dawki, teraz raz dziennie. Moja psych zaznaczała że jakby było gorzej to istnieje możliwość zwiększenia dawkiDziekuje Ci za odzew a w jakiej dawce bierzesz, zoloft?
Cześć,Hej dziewczyny, piszę tu ponieważ od 8 lat zmagam się z nerwicą i depresją. Kilka dni temu okazało się że jestem w ciąży i wszystko wróciło jak jakiś koszmar. Płaczę, mam lęki, nie jem, nie mogę normalnie funkcjonować…. Cały czas jestem na Aposercie i Trittico. Jak sobie poradzić? Jestem już umówiona do psychologa i spróbuję skonsultować się z psychiatrą. Ale zwyczajnie nie daję sobie z tym rady. Boję się strasznie nawrotu, tego że nie poradzę sobie z dzieckiem, że zaniedbam starszą córkę…
Hej, dzięki za odpowiedźCześć,
Ze swojego doświadczenia mogę tylko poradzić żebyś rozmawiała z psychologiem o wszystkim co Cię trapi, spacerowała ( jeśli masz taką możliwośćb) - ja robiłam po kilka km dziennie - zmuszałam się do wyjścia z domusłuchała muzyki i...piła melisę ( ja piłam.kilka dziennie ) Ćwiczyłam też codziennie wieczorem z Małgorzatą Mostowska trening autogenny Szultza ...a na noc melatonina 3 - chociaż przyznam szczerze dawało mi to sen na 2-3 max. Męczyłam się okrutnie... naprawdę ostatni trymestr to była wegetacja - dosłownie. Ale jakoś wytrwałam do porodu. Dodam że całą ciążę nie brałam żadnych leków...!!! no to był koszmar ale dałam radę jakoś. Po porodzie jednak nerwica się nasiliła, wjechała też chyba depresja...pojawiły się objawy których nie miałam wcześniej. No nie powiem łatwo nie jest...ale weszłam na leki i liczę że pomogą
bądź dzielna
i pamiętaj że są leki które można brać w ciąży i podczas karmienia z tego co wiem Asertin...i niektórzy mówią że Mozarin też. Daj znać co u Ciebie i w razie czego pisz priv. I pamiętaj..
Dasz radęnerwica tylko czeka na takie sytuacje ....
Chyba wolałabym być zubożała emocjonalnie niż przeżywać wszystko tak jak terazJa też nie wiem jak to przetrwałamgdybym wiedziała że tak będzie na pewno z leków bym nie zeszła. To była gehenna
Nie jesteś żadna wariatka !! Ktoś mądry mi kiedyś powiedział że takie zaburzenia dotykają ludzi wrażliwych z dużym pokładem inteligencji emocjonalnej...tych o zubożałym myślenie zwyczajnie omijają bo nie są na to podatni. Więc co najwyżej jesteś bardzo uczuciowym człowiekiem który widzi więcej i bardziej czuje. I na pewno jesteś bardzo dobra matką skoro walczysz o siebie dla... dzieci. Będzie dobrze
przed snem słuchawki i rób treningi
nie wierzyłam w to na początku, ale dziś to już jest obligo przed snem...jak mycie zębów![]()
Ja teżChyba wolałabym być zubożała emocjonalnie niż przeżywać wszystko tak jak teraz![]()