I tego sie trzymajmy!Tez mam dzis wizyte. Leki chyba zaczne w koncu brac regularnie bo walcze z wiatrakami. Musze sie ogarnąć i posprzątać w domu. Oby to był lepszy dzień :-)
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
I tego sie trzymajmy!Tez mam dzis wizyte. Leki chyba zaczne w koncu brac regularnie bo walcze z wiatrakami. Musze sie ogarnąć i posprzątać w domu. Oby to był lepszy dzień :-)
Ale poza tym wszystko ok? Moze faktycznie to są jakieś rozbieżności ktore nie mają az takiego znaczenia klinicznego, skoro lekarz Cie uspokajał. Także myślę że nie musisz sie martwić.No i jestem po wizycie. Spokoj we mnie sredni. Są spore roznice w pomiarach, mały ma sporą glowe. Ostatnio tez tak bylo aż bylam na usg u innego lekarza u którego wszystko bylo w normie. Doktor mnie uspokaja a ja się denerwuje. Byle do przodu.
Hey Natalia. Nie masz się co martwić, ze Twoja nerwica negatywnie wpłynie na dziecko. Sama widzisz ile nas tutaj, a dziewczyny które były tu wcześniej urodziły zdrowe dzieciaczkiHej dziewczyny
Mam 29 lat i wlasnie staramy sie z partnerem o dzidzie. To moje marzenie, ale boje sie jak to bedzie z nerwica...
Mam nerwice lekowa wywolana trudnym dziecinstwem, od kilku miesiecy lecze sie, przez rok bylam na sertralinie, ale odstawilam, bo tylam bardzo i w sumie nie pomagala, bo ja nie mam depresji, raczej korzystam doraznie z:
propranololu (betabloker) - prawie codziennie
i hydroksyzyny - przy napadach paniki
pomaga mi tez lampka wina i wole napic sie lampke wina przy obidzie niz brac leki, ale no wiadomo, ze w ciazy to rozwiazanie odpada absolutnie
Bez lekow ciezko funkcjonuje i martwie sie co to bedzie w ciazy, wiec zalozylam tu konto i prosze was o rady, mam kilka pytan:
- boje sie o rozwoj dzidzi z moja nerwica, naczytalam sie ze taki stres napadowy moze szkodzic dziecku wiec mysle ze najlepiej stosowac leki
- Jakie leki stosowalyscie w trakcie ciazy na napady paniki ? (kolatanie serca, drzenie rak, hiperwentylacja)
- Czy ktoras stosowala betablokery (propranolol na przyklad) w trakcie ciazy? Czytalam duzo, ze propranolol jest nawet na liscie lekow bezpiecznych dla karmiacych piersia matek, wiec jak to jest w trakcie ciazy?
- jezeli stosowalyscie jakies leki na nerwice, to byly one przepisane przez waszego ginekologa/poloznika ktory monitorowal ciaze czy oddzielne od psychologa/psychiatry?
No i na koniec... czytalam (prawie) cale forum, ale milo gdybyscie dodaly krotko jak wam ciaza minela z tymi lekami/atakami paniki/nerwica lekowa, etc..
DZIEKI DZIEWCZYNY!!
Pozdrawiam cieplo
a jakie masz zaburzenie?Ja cierpię na zaburzenia osobowości i powiem wam, że bez leków w ciąży to dopiero jest jazda bez trzymanki
no ja dostalam od poczatku ciazy luteine 2xdziennie i acardA dziewczyny możecie powiedzieć czy też bralyscie luteine w ciazy? Lekarze ja tak bez powodu przypisuja? Tez mialam dzisiaj wizyte I wszystko ok. Nie było mojego lekarza, tylko jego kolega na zastępstwie i podczas rozmowy zapytał czy biore luteine. Powiedzialam ze nie, na to on ze damy na miesiąc i mam dwa razy dziennie aplikować.. trochę mnie to zastanawia..
jak tam Anncia dzidziuś zaczął siè ruszać?No wlasnie specjalnie wieczorem zjadlam lody i jeszcze batona i nic. Dziwne bo z reguly po słodkościach był ruchliwy, ale jak się koło północy przebudzalam to ruszał sie i to dość długo![]()