reklama

Ciężarówki z nerwicą

Mi też wyszła cukrzyca w ciąży, ogólnie insulinę trzeba brać tylko jeśli nie potrafi się zbić cukru dieta. A dieta jak to bywa nie jest przyjemna jeśli ma się zachcianki ogólnie nie można jeść słodyczy, miodu, dżemów, i wyrobów z mąki pszennej, no i owoce i soki tylko w określonych proporcjach i nie wszystkie. Trzeba też mierzyć poziom cukru i jeść dość często i najlepiej o stałych porach. I nie zdziw się jak na początku diety Twoja waga stanie albo nawet schudniesz, bo dzidzia i tak będzie rosła. Ja mam 32 tydzień i miesiąc na diecie schudłam kilogram a dzidzia przybrała ok 400-500g. Dużo warzyw i wyrobów pełnoziarnistych.
Oj to kolejna z cukrzyca.Ja od tygodnia latam z glukometrem ale jakoś radzę sobie z cukrzycą...u mnie 28 tydzień...ale zastanawiam się czy nie spróbować chociaż na tydzień odłozyc leki przed porodem a potem wrócić.Mam jakieś wyrzuty sumienia,że dziecko będzie przeze mnie przymulone

reklama
Nie rozbijalam dawki, bralam po prostu 100 mg rano, bo 6 tyg czulam sie bardzo dobrze. Jest to lek bezpieczny w ciazy i przy karmieniu piersia, konsultowalam to z dwoma psychiatrami, ginekologiem i neonatologiem.

Nie rozbijalam dawki, bralam po prostu 100 mg rano, bo 6 tyg czulam sie bardzo dobrze. Jest to lek bezpieczny w ciazy i przy karmieniu piersia, konsultowalam to z dwoma psychiatrami, ginekologiem i neonatologiem.
Mi psychiatra powiedziała ze mogę brać 50mg podczas karmienia piersią tylko mam rozbić na dwie dawki. To podziękuję za takie coś. A jak przezylas poród i polog?

Co do zasady bralam caly czas tylko przez ostatnie miesiace bardzo nieregularnie i teraz mam za swoje. Ciąże przezylam spokojnie i połóg też, bylo lepiej niz myslalam. Dziewczyny dacie radę, mimo ze teraz wydaje wam sie to niemozliwe do przebrniecia ....

reklama
Dziewczyny ja bralam cala ciaze sertraline 100 mg a moje dziecko jest mega radosne i pogodne, karmilam rowniez na sertralinie ...
A brałaś tez w pierwszym trymestrze? Bo ja w ciąży jeszcze nie jestem ale się staram i moja lekarka mówi że jak tylko zobaczę 2 kreski natychmiast mam odstawić sertraline.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry