Madzik5225
Zaciekawiona BB
[emoji17][emoji17][emoji17]Nie kojarzę żeby któraś brała. Raczej z grupy ssri-sertralinę w ciąży przepisują...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
[emoji17][emoji17][emoji17]Nie kojarzę żeby któraś brała. Raczej z grupy ssri-sertralinę w ciąży przepisują...
Ja kiedyś brałam servenon (ecitalopram) i też dobrze działał, ale po zmianie na sertralinę nie widzę różnicy. Nawet mam wrażenie, że szybciej zadziałała jak nawrót miałam. Więc głowa do góry, nie ma sytuacji bez wyjściaJa przyjmuje Citabax już ponad 4 lata, a od kilkunastu lat cierpię na depresję lękową. Ten lek bardzo mi pomógł i przy nawrotach choroby zawsze wracałam właśnie do niego, ale teraz przypuszczam, że będę musiała go odstawić i już mi jest nieswojo z tą myslą[emoji17]
Dziękuję [emoji8] Musi być dobrze nie ma innej opcji[emoji6]miłego dnia[emoji847]Ja kiedyś brałam servenon (ecitalopram) i też dobrze działał, ale po zmianie na sertralinę nie widzę różnicy. Nawet mam wrażenie, że szybciej zadziałała jak nawrót miałam. Więc głowa do góry, nie ma sytuacji bez wyjścia![]()
Ja kiedyś brałam servenon (ecitalopram) i też dobrze działał, ale po zmianie na sertralinę nie widzę różnicy. Nawet mam wrażenie, że szybciej zadziałała jak nawrót miałam. Więc głowa do góry, nie ma sytuacji bez wyjścia![]()
Reese oj przykro mi, że masz jakieś dolegliwości...jednak to pokazuje, że każdy jest inny. Ja miałam tylko może 4 gorsze dni tak po tygodniu brania, a potem się normowało. I tylko brak apetytu pozostał.a ja się tak okropnie czuję na sertralinieBiorę 25mg 8 dni i skutki uboczne są straszne...
Dobrze, że Cię wypuścili. Szpitale są jak dla mnie depresyjne i dołujące ehh! Na pewno będzie i jest ok, inaczej byś nie wyszła do domu. Teraz spokój najważniejszy, chociaż w naszym przypadku o to najtrudniej...Oj dziewczyny ja narazie bez lekow mam nadzieje ze tak zostanie choc jak moje nerwy sie nie uspokoja to pojde po leki bo widze co nerwy wyprawiaja z ciaza juz raz wyladowalam w szpitalu... brzuch dalej troche boli ale wypuscili mnie z tego chorego szpitala... mam nadzieje, ze sie to uapokoi calkowicie
Współczuję Ci bardzo u mnie też jeśli doszłoby do odstawienia Citabaxu, aby wprowadzić sertraline, to zbzikowalabym, bo moja depresja między innymi polaga na tym, że panicznie boję się leków, boję się, że mogę się źle czuć po nich i że one bardziej zaszkodzą mi niż pomogą. Moja sytuacja obecnie jest bardzo skomplikowana, bo w zeszły poniedziałek zrobiłam test i wyszły 2 kreski, ale mieszkam w Niemczech i pierwszy wolny termin u ginekologa prywatnie mogłabym mieć dopiero 9 października, ale za 2 tygodnie jedziemy do Polski i wtedy zacznie się maraton po lekarzach, bo ostatnią miesiączkę miałam 6 sierpnia no i ten test wyszedł pozytywnie, więc natychmiast muszę iść na badania, a tu nie mam możliwości i ta depresja się nasiliła pomimo przyjmowania Citabaxu bo się potwornie wystraszylam, wiem że to niebezpieczne z moją choroba i nie planowaliśmy dziecka, ale stało się i teraz muszę zrobić wszystko by było dobrze.a ja się tak okropnie czuję na sertralinieBiorę 25mg 8 dni i skutki uboczne są straszne...
Współczuję Ci bardzo u mnie też jeśli doszłoby do odstawienia Citabaxu, aby wprowadzić sertraline, to zbzikowalabym, bo moja depresja między innymi polaga na tym, że panicznie boję się leków, boję się, że mogę się źle czuć po nich i że one bardziej zaszkodzą mi niż pomogą.
Reese oj przykro mi, że masz jakieś dolegliwości...jednak to pokazuje, że każdy jest inny. Ja miałam tylko może 4 gorsze dni tak po tygodniu brania, a potem się normowało. I tylko brak apetytu pozostał.
Bądź dzielna, to minie już za troszkę i będzie tylko lepiej!
Pamiętaj, że to minie! Jeszcze tylko chwila! A potem będzie już z górki, zobaczysz!ja też się boję leków, wszystkich
ja mam okropne
Nie mam siły na nic, pocę się, ogólnie samopoczucie podłe, lęk, niepokój, brak apetytu
Dzisiaj się popłakałam strasznie z tego wszystkiego. Jestem warzywem![]()