reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Roni21

Spider's Web
Miasto
Pruszcz Gdanski
mamy juz watek o kopniaczkach, proponuje takze o tym co rownie przyjemne
wiekszosc jeszcze bedzie dlugo czekala z pierwszymi zakupami, ale juz teraz mozemy sie porozgladac i wymieniec pogladami wiec do dziela :-D

reklama
Ja mam podwojna przyjemnosc i juz dawno sie rozgladam za wszystkim nawet kupilam na wyprzedazach troche ciuszkow. A mialo byc bez wydatkow bo wszystko mialo byc po Kubusiu hi, hi, hi...
Ceny zwlaszcza x2 zwalaja mnie z nog!!!

Ja też się bez bicia przyznam że parę rzeczy kupiłam po okazyjnych cenach i raczej na tym poprzestanę ze względu na to że ciuszki po dostaje od rodzinki , koleżanek i innych..
Więc kupiłam takie o :
CIEPLUTKI MILUTKI KOMPLECIK Z BLUZĄ ROZM. 62 (265894632) - Aukcje internetowe Allegro - zielony
NEXT---PAJACYK DLA NIUNI 50 (268374488) - Aukcje internetowe Allegro
Zestaw dla maluszka (269169064) - Aukcje internetowe Allegro

i powiem Wam że rzeczy są jak nowe , zaznaczam że nie wiem czy będzie to chłopak czy dziewucha :-)
Pozdrawiam

Ja jeszcze nic nie kupuje zacznę chyba tak w 7 miesiącu.Jak jeżdżę po ubrania do sklepu to sa też pawilony z dziecięcymi ciuszkami itp.Jeśli kupuję więcej to liczą po cenach hurtowych,koleżanka tak kupowała i bardzo się jej to opłacało.

Przyznam wam się, że ja tez kupilam klka ciuszków to właśnie na allegro. Dałam za 11 par śpioszków 24 zł i są naprawde nie zniszczone,czyściutkie i pachnące. Zawsze to taniej niż w sklepie. Napewno jak jeszcze znajde fajną oferte na allegro to kupie coś dla dzidzi.

Ja na razie z zakupami nie szaleję :-D.Mam bardzo dużo ubranek po mojej córci, i także tych niemowlęcych, więc pewno jak już będę wiedzieć kto u mnie mieszka to coś dokupię, no i w późniejszym okresie będę , jeśli zajdzie potrzeba, wymieniać z dziewczęcych na chłopięce :-D:-D;-).Jedyny zakup to będzie wózek taki z gondolą, bo ten po Olce sprzedałam, ale na to jest jeszcze czas.

ja z nowych rzeczy mam spioszki i buciki- nie moglam sie oprzec;
po synku mam sporo-ale tylko ladniejsze,wiec na pewno cos kupie; duzo podostawalam i pewnie w 8 miesiacu wywale wszystko i posegreguje i zlicze ile trzeba dokupic ;-) wozek mam po synku- teraz mu kupilam lekka spacerowke, bo mam 2 w 1 i zeby nie dobil nowa kupilismy, stara z gonbdolka dla nowej dzidzi bedzie; i szukam po znajomych zeby pozyczyc fotelik, a lozeczko nowe, bo syn rozwalil i ledwo sie trzyma-ale bylo po kims; zdecydowanie kupie turystyczne ;-)

Ja po małym nie mam prwe wogóle ubranek, zostawiłam dosłownie po jednej sztuce z każdego rozmiaru. Dość niefortunnie oddałam wszystko i już nie dam rady tego odzyskać. Miały być rzeczy pozyczone, ale wyszło inaczej. Zostawiłam sobie z gadżetów tylko podgrzewacz do butelek i łóżeczko turystyczne i nic pozatym.

Izabelko nie polecam Ci łóżeczka turustycznego dla dziecka do spania na stałe, bo materac w nim jest składany, przez co nierówny, a plecki dzdziusia muszą miec stabilne oparcie. Pozatym turystyczne jest niewygodne, bo trzeba się dość sporo schylać. Podobno są takie dwu poziomowe, ale wydaje mi się, że i tak będzie niestabilne. My używaliśmy to łożeczko jak jechaliśmy na działke, wczasy lub do rodzców i w takim przypadku bardzo byłam z niego zadowolona, ale i tak musiałam podkładac sporo koców, aby dziecku było wygodniej. Acha materacyk w tym łóżeczku jest stasznie cienki i twardy.

Ubranka....
Już drżę na myśl jakie??? Lipiec , upały, cienka skórkadziecka ,nie przegrzewać.
Myslę że najwięcej bedzie body krótkich i pieluszkami bedziemy chronic maleństwo przed upałem.
Narazie czytam i medytuje bo to nasze pierwsze dziecko.

reklama
Łóżeczko także wydaje mi sie ze lepsze bedzie zwykle poziomowane.
Z wózkiem jest problem czy taki wielofunkc.czy na poczatek z gondola, nie wiem?Z begiem m-cy napewno sie skonkretyzuja nam poglady i punkty widzenia.POWODZENIA DZIEWCZYNKI.:)

Do góry