reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Ja kupiłam na ostatni etap ciąży i karmienie rozmiar taki jaki mam teraz, bo już chyba bardziej biust mi nie urośnie...od początku ciaży wyewulowałam z 70B do 80 E.....chyba starczy tego rośnięcia:-D

Renek po porodzie 3 rozmiary w gore ?:szok: czyli podczas ciazy nie urosl tak jak po porodzie, dobrze rozumiem? ja wlasnie tez sie obawiam takiego scenariusza ( w zasadzie to sie z niego nawet ciesze, bo podczas samej ciazy moje piersi zwiekszyly sie jedynie o miseczke). Moja mama miala podobnie, tak wiec moze i to samo czeka mnie....

Surv - z 70B do 80E:szok::szok: jestem pod wrażeniem, naprawdę!!! to imponujący skok, na taki miałam nadzieję właśnie:-)
a u mnie z 75B na 80C i to tyle byłoby. Dlatego wstrzymam się z kupieniem stanika chyba do samej końcowki i kupię tylko jeden. Po porodzie zobaczę jak będę wyglądać w kwestii biustu i wtedy zakupię inny, jeśli będzie taka potrzeba.

Jeśli chodzi o ten aspirator do noska fride to słyszałam rewelacyjne opinie,ja jednak teraz tego nie kupuje.Jak dziecko będzie miało katarek to wtedy przejdę się do apteki (mam u siebie w bloku)
Ja wczoraj wyprałam pieluchy a w zasadzie wygotowałam bo prałam na 90stopni,zaraz się biorę za ich prasowanie.
Co do stanika do karmienia to jeszcze nie mam ale mam u siebie w sklepie więc w razie czego to nie mam się co martwić jest na miejscu.Mnie też biust dużo nie urósł,może rozmiar.ale akurat z tego się cieszę,źle bym się czuła z dużym biustem.Chyba że jak urośnie podczas karmienia no to trudno.:-)

U mnie biust jakoś tak wraz z ciążami cały czas rośnie.
W sumie obwód mi sie nie zmienia.
No może troszkę z 65 na 70 przy pierwszej ciąży.
Za to z miseczkami musiałam się przerzucić na rozmiarówkę brytyjską, tzn z polskiego D na angielskie H (cos kolo polskiego K).
Tyle, że to że mam taki rozmiar odkryłam dopiero niedawno.
Dziewczyny pls. nie męczcie sie tak jak ja w poprzedniej ciąży w za ciasnym staniku, z odparzeniami pod biustem, obtarciami, bolącymi plecami i piersiami.
Zmierzcie sie ciaśniuteńko pod biustem na wydechu ( w końcu obwód stanika jest elastyczny i sie rozciąga),
a potem luźno w biuście i sprawdźcie jaki macie rozmiar ***Elektroniczny bra-fitter*** - Strona Główna
Sorry za przydługi wywód ale stanikomania jest dość zaraźliwa (zwłąszcza jak sie poogląda śliczne niepancerne brytyjskie staniczki).
A w ciąży przy złym staniku piersi potrafią sie nieźle zdeformować i nabawić sporych rozstępów więc to dla nas naprawdę WAŻNE

Renek po porodzie 3 rozmiary w gore ?:szok: czyli podczas ciazy nie urosl tak jak po porodzie, dobrze rozumiem? ja wlasnie tez sie obawiam takiego scenariusza ( w zasadzie to sie z niego nawet ciesze, bo podczas samej ciazy moje piersi zwiekszyly sie jedynie o miseczke). Moja mama miala podobnie, tak wiec moze i to samo czeka mnie....

Wiec u mnie to bylo tak. Przed pierwsza ciaza mialam roz. 70D. W czasie ciazy w ciagu pierwszych 3 mies. miseczka doszla do DD a pozniej to tylko pod biustem tylam:zawstydzona/y: Przed porodem mialam 80DD ale na drugi dzien po porodzie to staniki starczaly mi tylko na czubki wielkich (.)(.) takie duze mialam ok 3 tyg. Straszne to bylo bo az mialam guzy pod pachami a Kubus nie mogl zlapac za sutek bo skora na piersiach byla taka napieta. Po 3 tyg. wszystko sie unormowalo i wrocilo do rozmiaru 80DD a pozniej stopniowo pod biustem tez malalam:-) i dopiero jak Kubus po pol roku karmienia sama piersia zaczal cos podjadac a ja go mniej karmilam to biust moj zaczal sie kurczyc i w efekcie koncowym po roku mialam tylko 70B:-( To tez bylo straszne bo z 70D na 70B:angry: nie moglam sie przyzwyczaic, ze nie mam (.)(.):baffled: A teraz powtarza sie to samo i tylko ciekawe co mi zostanie na koniec:baffled::-D

Mam jednak dwie kolezanki, ktore sa o podobnym wygladzie co Ty Andziu czyli szczuplutkie i zgrabniutkie i one nie mialy duuuzych piersi nawet po porodzie no tylko miseczki o rozm wieksze ale mleczka tez im nie brokowalo wiec nie ma reguly bo kazda z nas ma inny organizm i inaczej reaguje na ciaze i jej uroki;-)

a ja zamowilam lozeczko i komode dla malca mojeg kochanego
zostanie jeszcze kilka rzeczy (szafa i regal) ale to juz poźniej:-)
do 6 tygodni czeka sie na realizacje zamowienia wiec sie smieje, ze cale szczescie ze sie ocknęłam bo za 8 tygodni to ja mam termin:-D
zmykam sie pakowac juz na serio (zeby mi się chciało tak jak mi się nie chce:-))
miłego dnia lipcoweczki kochane

reklama
Kicrym: pod biustem to się już raczej nie rozjedziesz, więc obwód się nie zmieni, a miseczka to chyba musisz poczekać, aż naocznie ocenisz, czy rzeczywiście większa potrzebna.
Renek: a jak ci po karmieniu i porodzie tak rozmiar drastycznie zmalał, to nie opadło wszystko?:) Ja się tego boję, że jak mój gigantyczny biust ala Pamela Anderson wróci do poprzednich rozmiarów, to będę sobie go mogła przez ramię przerzucać :p

Do góry