reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Kate co do nocniczka to my mamy dla Oli taki z kaczuszką właśnie, zresztą dla Wiki nie będę kupować nowego :-D.Chociaż moja starsza na razie ma okres buntu i nie lubi młodszej siostry to kto wie czy się tym przybytkiem podzieli ;-):-D:-D:-D:-D:-D

reklama
I jeszcze jedno dziewczyny, każda z nas ma i inny charakter i inne temperamenta (co widać po piśmie):-p nie raz może przez to dochodzić do scesji małych, dużych ale w moim mniemaniu jesteśmy "zajefajną bandą", która się rozumie, sobie doradza i przede wszystkim wspiera. Dlatego jak już mamy dyskutować i wymieniać poglądy to konstruktynie i nie bawić sie w jakieś tam popierdułki:-):-):-)

uuuu zaogniło się na forum :szok:
jestem za wyrazaniem swoich poglądów ale z uszanowaniem odbiorcy
bb to świetne miejsce dla mnie (z wielu cennych rad nieraz korzystałam) i niech tak zostanie

..... nocniczek z mendelsonem:-) to dopiero można sobie interpretować;-)

alez sie nam dyskusja wywiazala :-).... nie wiem,sama pracowalam przez cala ciaze w zlobku opiekujac sie grupa 12-18 miesiecznych maluchow i chyba jednak nas -nauczycielki- lubily i chetnie zostawaly z nami -owszem przez pierwsze kilka dni a nawet tygodni rano u niektorych byl placz,ale jak tylko rodzic zniknal z pola widzenia (i podpowiem wam,ze im szybciej rodzic znika tym lepiej :tak:) dzieciak calkowicie o nim zapominal :-).... a czesto te same maluchy po poludniu nie chcialy wracac do domu :tak: ... no i my nie wysadzalysmy maluchow na nocnik,bo w Kanadzie ministerstwo zaleca dopiero po 18 miesiacu nauke korzystania z toalety w zlobkach :-),wiec "praktykowalam" zmienianie jednorazowek ;-):-D.... no i niestety tutaj jest wlasnie bardzo czeste zjawisko,ze dzieci nawet czteroletnie lataja jeszcze w jednorazowkach.... ja nie oddaje Adrianny do zlobka,bo mi sie finansowo nie kalkuluje ( zarobilabym niewiele wiecej niz oplata za zlobek,tutaj cholernie drogi) i postanowilam takowy mini zlobek sama otworzyc- mam zamiar wziac do opieki w domu dwoje dzieci w wieku Adrianny... tez jestem z tych co sie w zlobku i przedszkolu chowaly i z opowiadan mamy wiem,ze uwielbialam zarowno zlobek jak i przedszkole tak,ze nawet w weekendy chcialam chodzic ;-):-D
a jesli chodzi o nocnikowanie to my tez juz zakupilismy nocnik - ikeowski najzwyklejszy za grosze- i teraz sie zastanawiam jak z niego Adrianne korzystac nauczyc.... juz siedzi pewnie i poniewaz nie jest juz tylko na mleku piersiowym to i pieluchy musze prac inaczej,wiec nawet byloby dobrze nauczyc ja korzystac z nocnika,ale jeszcze nie zdecydowalam jak sie do tego zabrac... no i chcialabym zeby w wakacje juz pozegnala sie z pielucha :-) mam takie plany a co z tego wyniknie to zobaczymy;-):-).....

Brawo Olga teraz bedzie wielkie picie;-)
Ja tez popieram Sylcie co do Roni:tak:U mnie jest ten problem ze nie umie nikogo krytykowac szczegolnie tu na forum:tak:Takimi postami jak ma Marcik sie zbytnio nie przejmuje.Ale czesto slucham Waszych rad.

Widzę że na forum się zaogniło. Popieram słowa Tosiki , no i w tej dyskusji wg mnie Roni ma rację. Ja tak samo jak KasiaDe chodziłam do żłobka i przedszkola i wyrosłam na fajną dziewczynkę ;-)No a poza tym uważam że przedszkole nie jest o wiele lepsze od żłobka ..

Co do nocników grających to podobno nie które dzieci są zaabsorbowane tym że te nocniki grają i wcale nie chcą robić na nim siku czy kupy tylko obserwują i się nim po prostu bawią.

A jeśi chodzi o wózki to wyobraźcie sobie że znalazłam wczoraj swoją spacerówkę na strychu u Babci :happy: Także Adaś w niej będzie jeździł jakby byla potzrebna taka . Normalnie spacerówka retro :happy: Tylko zatsanawiam się czy można gdzieś kupić takie obszycie na spacerówkę lub też coś w tym stylu , taki jakby ochraniacz sama nie wiem jak to określić. Bo spacerówka ma obszycie szaro-bure czyli brązowo-szare a chciałabym coś radosnego mimo to że Adaś będzie w niej podróżowała doraźnie. Macie jakiś pomysł:confused:

reklama
Do góry