reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Pabla, pokoik z łóżeczkiem pięknie się prezentuje :happy:
Ja też mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu 2-pokojowym. Pokój mniejszy już prawie przyszykowany do Dzieciaczka :-) A w grudniu czeka nas przeprowadzka do własnego.
Najpotrzebniejszy ubranka na sam początek poprałam i poprasowałam - czekają teraz w szafie na lipiec :-)

reklama
widzę liwus ze wy też poki co na tułaczce:-)
ale do grudnia już niedaleko i będziecie na swoim:tak:
ja liczę, że nam też tak się uda na swoje wprowadzić
najbardziej to teraz tego chcę dla Tymka, żeby miał swój pokoik

kircym wiesz co wydaje mi sie ze trzeba byc przygotowanym bo jest coraz blizej nie znaszz dnia ani godziny a jak niedajboze cos pod koniec bedzie ciezko to co??? bedziesz prasowac z dzieciątkiem przy piersi?? ja mam poukladane juz w szufladach rozmiarowo i czekaja moje rzeczy przeciez tez lezą w szafie i nie piote tych które lezą w szafie od miesiąca a ich nie noisiłam tylko wyciągam i zakładam..... wiec wydaje mi sie ze jaknajbardziej mozna juz szykowac.....

Pabla ja tez mam 2 pokoiki wynajmowane i w mniejszym jest Natala a w wiekszym razem z nami do póki nie zacznie przesypiac całych nocek bedzie maluszek.Łózeczko i pokoik wygladaja juz ładnie a jak wykonczysz to bedzie cudo....
zazdroszcze wyprowadzki na swoje.....

Jesteśmy już na swoim dwa lata, decyzję o kupnie mieszkania podjeliśmy przed decyzją o ślubie:-) rodzinka kręciła nosem, ale to była nasza decyzja, zresztą kredyt na 30 lat łączy chyba trwalej niż ślubowanie:-D:-D akurat zdązylismy przed tym wielkim boomem na mieszkania i kupilismy jeszcze w przystępnej cenie ale i tak mogliśmy pozwolić sobie na nie więcej niż 40 m2...ale ważne że swoje własne...

No wlasnie,najlepiej juz na swoim:tak:My ciagle wynajmujemy:-(Tez juz sie chcielismy rozgladac za czyms do kupienia,ale umowa konczy sie nam teraz pod koniec maja i nie wyobrazalam sobie przeprowadzki i ewentualnego remontu z takim brzuchem,wiec musimy przedluzyc umowe na kolejne 6 miesiecy i pomalu zaczac sie rozglodac za jakims domem do kupienia.Narazie nie jest zle,mamy dwa pokoiki-salon i sypialnie.I tak maluszek bedzie spal narazie z nami,a jak podrosnie to mam nadzieje,ze juz bedzie mial swoj pokoik.A i okolica jest bardzo przyjemna,zielono i spokojnie,wiec na spacery z malym jak znalazl:tak:W sumie to nawet z domu nie musze wychodzic ,wystarczy,ze otworze okno balkonowe i jestesmy na lace.Oby pogoda w lecie dopisala,to juz w ogole bedzie pieknie.

Ja zwlekam cały czas z tym praniem do momentu aż nie pomalujemy małego pokoju i nie położymy paneli,to w sumie są 3 dni roboty,ale jednak będzie to trzeba przełożyć na początek czerwca,bo w tym miesiącu przegięłam z wydawaniem na rzeczy dla młodego,no ale tak to jest jak wszystko trzeba kupować samemu,niestety nie mój syn nie ma po kim ciuszków dostać,bo większości moich koleżanek właśnie się rodzą dzieci.
Chyba zrobię tak że wypiorę,zapakuję w pudło i do szafy na przedpokój.W razie czego to mam męża,będzie się w końcu musiał nauczyć prasować,bo jak na razie to kiepsko mu to idzie.

No my też w 2 pokojach się gnieździmy i też nie bardzo mi się to na dłuższą metę uśmiecha, bo wolałabym Młodej nie przyzwyczajać do wspólnego pokoju:baffled: Z kupowania domu przed porodem nici ...... byłam wściekłą ignorantką zakładając, że w 6-7 mcu ciąży będę rączo pomykać po wsiach i miasteczkach domy oglądać:-p Teraz wydaje mi się, że z Młodą u cyca będzie to mimo wszystko wygodniejsze, ale kto wie.... tak czy inaczej bardzo bym chciała to w ciągu roku załatwić, bo im lato bliższe i duchota wielkomiejska narasta, tym bardziej mnie na łono natury ciagnie:-)

a my wczoraj kupilismy łóżeczko i nie mogłam sie oprzec zeby je skrecic:-D
chcialam wkleic zdjecia ale nie potrafie:no: wiem ale tempa jestem:baffled:

reklama
My na zakupy lozeczka wybieramy sie w poniedzialek, juz mamy upatrzone bialo-rozowe (lekkoe rozowe). Upatrzylismy je jakies 2 miesiace temu-to byla milosc od pierwszego wejrzenia. W pon. wkleje zdjecie.
Gorzej z wozkiem- nadal nie mam pojecia jaki kupic.:confused2:

Do góry