reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Andzia - ja ze stanikami też w martwym punkcie, z tego samego względu co Ty. Biust niewiele przybrał na rozmiarze i nie mam żadnego wyobrażenia jak będzie wyglądał później, dlatego nie wiem co kupić. Chyba się z tym jeszcze wstrzymam na sam koniec....pościel kupiłam, czekam aż dotrze do mnie, to samo z łóżeczkiem i materacykiem - czekam na przesyłki.
Chcę jeszcze kupic te okrycia kąpielowe, takie z kapturkiem i prześcieradło, bo nie mam.

reklama
pabla no wlasnie u mnie biust malo sie powiekszyl podczas samego okresu ciazy, i niektorzy mowia ze nadrobi po porodzie, tzn zwyczajnie napuchnie :-) mamy zatem ten sam problem-wiec bedziemy jakos razem kombinowac, co 2 glowy to nie jedna, a i w wiecej osob zawsze razniej :-)

tez tak myslalam, ze w nocy bez stanika sie nie obejdzie, ale mysle ze bede ubierac te sportowe :-) poza tym slyszalam ze jak sie spi w staniku to piersi tak nie obwisaja-ale nie mam pojecia czy to prawda :-)

co do biustonoszy to nie jestem oblatana w tym temacie, ale slyszałam że jak najmniej usztywnień jakiś żeby miał bo może uciskać na kanaliki mleczne i robi się zator i podobnoe boli:-(
ja myślę o ręczniczkach kąpielowych z kapturkiem, jeden taki mam już, dostałam z ubrankami, ale jeszcze dokupię na pewno na zmianę:-)

Ja lekko mowiac dalam ciala z koszulami:crazy:juz pare tygodni temu kupilam 2,oczywiscie w rozmiarze wora,a niedawno sie zorientowalam ,ze przeciez one nie maja guzikow,to jak karmic!?Chyba oddam mamie,a sama zaopatrze sie w nowe.
Co do stanikow,to ja stwierdzilam,po konsultacji ze znajoma mloda mama,ze te do karmienia z klapkami nie sa zbyt wygodne.Ona polecila mi wlasnie sportowe,ale z tych bardziej podtrzymujaych.Juz ostatnio nawet chcialam kupic,ale po pierwsze same male rozmiary,a po drugie byly malo podtrzymujace(chyba tylko do jogi):baffled:Kupilam natomiast zwykly nie usztywniany,w rozmiarze wiekszym (najwiekszym jaki byl)bo DD,przyszlam do domu,zmierzylam i jest w sam raz:crazy:.A pomyslec,ze przed ciaza mialam C.Chyba w nim teraz pochodze i zrobie kolejne podejscie do kupna sportowego dla cycoliny.

To prawda nie powinno byc zadnych fiszbin czy tego typu usztywnien...
co do stanikow z klapkami-zdania sa widocznie bardzo podzielone, moje znajome np. bardzo chwala sobie ten typ stanikow, jak widac zalezy od kobiety :-)

zapomnialam dodac, ja mam tez 2 okrycia kapielowe z kapturkiem :-) zastanawialam sie czy potrzeba wiecej, ale chyba obstane na razie przy takiej ilosci, zreszta jak Wy tez tak robicie :-) jak bedzie brakowac, to najwyzej sie dokupi :-)

co do staników to ja mam taki jeden z klapkami i nie widze roznicy pomiedzy tym z bez- oczywiscie przy noszeniu :happy: ten ktory mam bez tych klapek tez sie nadaje do karmienia- tak mi sie wydaje- jest dosc elastyczny takze nie ma problemu z wyciagnieciem cyca. Mam jeden sportowy jeszcze z przed ciazy i nigdy w nim nie lubialam chodzic- owszem dobrze trzyma biust ale jest w nim okropnie ciepło takze ja sie na bank nie zaopatrze w te sportowe:happy: zrzeszta nie wiem jakie sa ich rozmiary bo ja ma z adidasa i jest juz z tych najwiekszych:baffled:

tez sie zdecydowalam na te okrycia z kapturkiem jedno mi mama kupila a drugie zamowie na allegro, mysle ze 2 starcza.

co do stanikow sportowych,to ja np mialam bardzo wygodny,bo chyba o to chodzi,zeby bylo wygodnie podczas cwiczen i byl fajny nie potliwy.niestety nie pamietam jakiej byl firmy:-(Wydaje mi sie,ze kazda z nas musi poprzymierzac i sprobawac,w jakim sie najlepiej czuje,biorac pod uwage to,ze za 2 miesiace bedziemy mialy wieksze i bardziej wrazliwsze cyce.
Ja sie zdecydowalam na te reczniczki z kapturkiem.Mysle,ze to dobry wynalazek.Mialam zamiar kupic conajmniej 2,ale dostalam 6,wiec i tak juz mam za duzo:tak:

Ja mam zwykle 2reczniki kapielowe. Mysle ze tez beda dobre. Dla mojego pierworodnego tez mialam kapielowe i bylo ok.

reklama
A ja dostałam dziś łóżeczko i materacyk!! Miało to poleżeć do czerwca chociaż nie rozpakowane, ale mąz nie wytrzymał i od razu złozył:-) Tak więc mam już złozone łóżeczko i nie mogę się na patrzeć na nie. Tym bardziej, że wczoraj położyliśmy tapetę na ścianę przy której ma stać łóżeczko i wszystko razem wygląda super. Czekam jeszcze na przesyłkę z poszewkami, ale to już do załozenia przed samym porodem, teraz tylko upiorę.

Do góry